اجتماعی

فصلی پر از پرنده در راه است

فصلی پر از پرنده در راه است

معاون فنی حفاظت محیط زیست استان همدان از مشاهده گونه نادر پلیکان پا خاکستری در تالاب آق گل خبرداد.

مهدی صفی‌خانی در گفت‌وگو با همدان_آنلاین با بیان اینکه پرنده پلیکان پا خاکستری که جزو گونه های آسیب پذیر (vu) محسوب می شود، مطرح کرد: این پرنده بزرگترین عضو خانواده پلیکان‌ها است و در ضمیمه کنوانسیون منع تجارت بین المللی گونه‌های در معرض انقراض معرفی شده و دارای ارزش حفاظتی است.

وی تخریب و تغییر کاربری زیستگاه ها، شکار برای تجارصت سنتی منقار، ناامنی ناشی از فعالیت های صیادی و گردشگری را ازجمله مهم‌ترین عوامل تهدیدکننده این پرنده در مقیاس بین‌المللی دانست و گفت: زیستگاه پلیکان پا خاکستری دریاچه ها و تالاب های بزرگ و کم عمق که در حاشیه فاقد پوشش گیاهی هستند و همچنین آبهای ساحلی دارای پناه است؛ این پرنده فقط از ماهی تغذیه می کند، تک همسر است و آشیانه اش توده ای حجیم از نی ها، شاخه ها و برگ های گیاهان گاهی به همراه قلوه سنگ ها است.

معاون فنی حفاظت محیط زیست استان همدان در تالاب آق گل با اشاره به آبگیری کم تالاب آق‌گل در سال گذشته، عنوان کرد: خوشبختانه امسال به واسطه بارندگی‌های بهاری این تالاب زنده بوده و مسیر مهاجرت پرندگان مختلف و نادر آبگیری شده است؛ از این رو می‌توان امید داشت که در روزهای آینده تعداد گونه‌های حاضر در این تالاب افزایش یابد.

صفی‌خانی ادامه داد: باتوجه به شرایط فعلی، فصلی پر پرنده با تنوع‌های متفاوت و نادر را در استان خواهیم داشت.

وی در رابطه با منطقه شکار ممنوع تالاب آق گل، تصریح کرد: حدود 830 هکتار وسعت دارد و در حد فاصل استان های همدان و مرکزی در فاصله 20 کیلومتری شمال شرقی ملایر قرار گرفته است. تاکنون 46 گونه از پرندگان ایران در تالاب آق گل مشاهده شده است.

همدان آنلاین-اخبار همدان-همدان
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن