آقایان، سعی در بزرگ نمایی قسمت پر لیوان نداشته باشید

طبق آمار ارائه شده، در شش ماه نخست امسال، سفر گردشگران خارجی به ایران، 26 درصد، نسبت به مدت مشابه سال گدشته، افزایش داشته است. بر اساس بررسی های انجام شده، بیشتر میهمانان ایران، از کشور های همسایه نظیر عراق، آذربایجان وقزاقستان هستند. بر اساس گزارش جدید سازمان جهانی گردشگری، ایران در رتبه دوم جذب گردشگر، پس از کشور اکوادور، قرار گرفته است.
به گزارش همدان آنلاین، رشد صنعت گردشگری در استان همدان هم به چشم میخورد، به گونهای که در شش ماه نخست سال گذشته 9000 نفر گردشگر خارجی به استان سفر کردند که این آمار در سال جاری به 13250 نفر افزایش یافته است.
حال با توجه به اینکه رویداد های مهمی در خصوص استان همدان اتفاق افتاده است، نظیر انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا این میزان رشد گردشگر، به خصوص با توجه به هزینه های انجام شده و ظرفیت های استان قابل توجه نیست.
با توجه به کاهش شدید و چشمگیر ارزش ریال، سفر مسافران خارجی به کشور امری دور از ذهن و بعید نیست؛ حال باید نظر کارشناسان و صاحب نظران را در این خصوص دید که این رشد ناشی از تبلیغات و هزینه های انجام شده است یا بی ارزش شدن پول ملی کشور.
رشد این صنعت در استان همدان هم اعلام شده است، به گونهای که در شش ماه سال جاری، همدان، میزبان 13250 نفر گردشگر خارجی بوده که نسبت به سال گذشته رشد چشم گیری داشته است.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی استان همدان، دلیل اصلی رشد آمار گردشگران خارجی را، تبلیغات انجام شده در این حوزه دانست.
علی مالمیر در گفتگو با #همدان_آنلاین، بیان کرد: در رشد صنعت گردشگری عوامل مختلفی از جمله تبلیغات تآثیردارد که در این خصوص به خوبی عمل کردیم.
وی در اشاره به کاهش ارزش ریال، عنوان کرد: این موضوع اثری در آمار های ما نداشته زیرا در بخش گردشگر داخلی هم رشد داشتیم و اگر موثر بود باید شاهد کاهش چشمگیر گردشگر داخلی بودیم.
وی با تأکید بر اینکه تبلیغات امری است که در دراز مدت نتیجه میدهد: ثمربخشی این امر، مدتها زمان میبرد اما با این حال در این زمان کوتاه هم نتیجه بخش بوده است.
مالمیر اظهار کرد: با توجه به اتفاقاتی که درسنوات و سال گذشته افتاد و انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا، انتظار رشد بیشتری در حوزه گردشگری داشتیم.
وی با اشاره به اینکه هنوز به اهداف خود نرسیدهایم، عنوان کرد: جاذبه های گردشگری استان، در کشور و جهان معرفی شده که رشد آمار گردشگران داخلی و خارجی دال بر این موضوع است.
یکی از کارشناسان اقتصادی استان، رشد صنعت گردشگری و توریسم را توهم اعلام کرد.
دکتر حمید سپهردوست، در تحلیل آمار رشد گرشگری، بیان کرد: در رشد و پیشرفت صنعت توریسم، عواملی نظیر جاذبه های فرهنگی، هنری، طبیعی، مذهبی، قومی و امنیت نقش اساسی دارند.
وی با بیان اینکه تنها جاذبه سیاسی در رشد گردشگر تآثیری ندارد، اظهار کرد: لازم است اهداف توسعه اقتصادی در صنعت توریسم و گردشگری را با توجه به عوامل موثر در ایجاد ارزش افزوده این بخش فعالیتی برنامه ریزی نمود.
وی با ذکر اینکه، متآسفانه در کشور ما، توجه به منابع و عوامل توسعه گردشگری، جزو اولویت های دولتمردان نیست، ادامه داد: علیرغم تاکید در برنامه های توسعه کشور در زمینه گردشگری، در هیچ دورهای توجه به عوامل رشد اقتصادی به خصوص در صنعت گردشگری مد نظر قرار نگرفته و همواره بر خلاف قواعد کلی و اهمیت جهانی آن، در این صنعت موفق نبودیم.
وی با ذکر این مطلب که، قواعد رشد و توسعه در همه بخش های فعالیتی در اقتصاد، پروسه مشخص و بین المللی دارد که کاستن از این قواعد، هیچگاه نتیجه مورد نظر را در پی نخواهد داشت، توضیح داد: در خصوص صنعت توریسم هم همین اتفاق افتاده است و هدف گذاریها بدون توجه به زیر ساخت های جذب توریسم و گردشگری تاکنون به نتیجه دلخواه نرسیده است. به طوری که حتی در مقایسه با کشورهای همسایه نظیر آذربایجان، ترکیه و …. نیز در سطح بسیار پایینی از جذب توریسم در بخش گردشگری قرار گرفته ایم.
وی با تآکید بر اینکه، برای اندازه گیری میزان رشد فعالیتی در بخش توریسم لازم است ارزش افزوده ناشی از جذب توریسم به دلار تعریف و تحلیل شود، عنوان کرد: ورود گردشگر خارجی نوعی تجارت بینالمللی است و به معنای ورود ارز خارجی است، به همین دلیل معیار و قیاس تحلیل آن هم باید بر حسب دلار باشد.
عضو هیت علمی دانشگاه بوعلی سینا، عنوان کرد: تجارت در صنعت توریسم با اهداف کسب درآمدهای ارزی همانند معاملات و تجارت با نفت است، همانطور که در ازای فروش نفت، ارز خارجی دلار دریافت میکنیم، در این بخش هم میزان ارزش افزوده به جای ریال، باید بر حسب دلار ارزیابی شود تا به به طور دقیقتر مشخص گردد تا چه اندازه در جذب توریسم موفق بودیم؟
وی در گلایه از آمار و عملکرد مسئولین این حوزه، بیان کرد: آمار های ارایه شده توسط مسئولین حاکی از رشد این صنعت و به دلیل ارزیابی و تحلیل داده ها بر حسب ارزش ریالی درآمد است، در حالیکه اگر بخواهیم میزان دریافت ریالی را به ارز خارجی تبدیل کنیم نشان از کاهش رشد خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه، در زمینه رقابتی حوزه گردشگری، ایران ارزانترین کشور گردشگری است، عنوان کرد: کشور ما در مقایسه با کشور های توریست پذیر ، پایین ترین نرخ قیمت برای جذب توریست و گردشگر را دارد.
این اقتصاددان، با بیان اینکه، متاسفانه صنعت جذب توریسم بعد از اعمال تحریمهای اقتصادی و نبود فرصت کافی برای برنامه ریزی های لازم، فعلا در کانون توجهات قرار ندارد و عدم سرمایه گذاریهای جدید برای توسعه عوامل و زیر ساخت های لازم جذب گردشگر نظیر گسترش خطوط هواپیمایی از کشورهای اروپایی به کشور به این مشکل افزوده است و متاسفانه کشورهای همسایه مانند عراق، ترکیه، آذرباییجان….از این موقعیت بوجوجود آمده برای ایران نهایت استفاده را دارند می برند.
وی تآکید کرد: اگر معیار سنجش توریست، دلار باشد نه تنها در این صنعت رشدی نداشتیم بلکه در این حوزه سقوط هم کریم.
سپهر دوست با ذکر اینکه، از نظر شاخص قیمت رقابتی، ایران در بین 140 کشور، رتبه نخست را به عنوان ارزانترین کشور دارد، اضافه کرد: تمام این اتفاقات و نتایج، حاصل چشم پوشی از واقعیت اندازه گیری ارزش افزوده این بخش بر حسب ارز خارجی دلار و بجای آن استفاده و ارزیابی بر حسب ارزش ریالی فعالیت است.