گریز ساخت وساز درتویسرکان

طیبه سوری_همدان آنلاین
یکی از معضلات کنونی شهرها ساخت و سازهای غیر قانونی است که نه تنها باعث هدر رفتن بیت المال برای برخورد با این موارد می شود، بلکه خسارت های جبران ناپذیر مالی و حتی جانی بهعلت رعایت نکردن اصول فنی در مقاوم سازی ساختمان به صاحبان اینگونه تخلفات وارد میکند.
به گزارش همدان آنلاین، همین امر باعث گردیده بسیاری ازمردم مطلع یا غیرمطلع از قانون خواسته یا ناخواسته تنهایی یا با کمک برخی مسئولان گریز وار وارد ساخت وسازهای غیرمجاز شوند.
گویند علاج واقعه باید قبل از واقعه انجام شود ولی چه بسا نشده است و دلیل دراین میان گم است ولی نمیشود دست روی دست گذاشت باید پیشگیری کرد تا بدتر از این نشود ونمای شهرمان تویسرکان مانند دفتر نقاشی دست بچه ها آشفته نشود.
آیا ما بهعنوان یک شهروند وبهعنوان یه مسئول هدف از تشکیل جلسات کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ها وحتی اطلاعی ازقانون ماده 100داریم؟
دراین جا به اجمال به انواع تخلفات ساختمانی درشهر توجه شما جالب میکنیم :
1_تخریب : حکم تخریب در صورتی صادر می شود که مخالف اصول شهرسازی ، فنی ، بهداشتی باشد اخذ 2_جریمه : در صورتی که اصول فنی بهداشتی و شهرسازی رعایت شده باشد که در این صورت کمسیون می توان با صدور رای بر اخذ جریمه به ازاء هر متر مربع بنای بدون مجوز یک دهم ارزش معاملاتی ساختمان یا یک پنجم ارزش سرقفلی ساختمان در صورتی که ساختمان ارزش سرقفلی داشته باشد هر کدام که مبلغ آن بیشتر است از ذی نفع ، بلامانع بودن صدور برگ پایان ساختمان را به شهرداری اعلام نماید .
3_تخلف تراکم اضافی : این مورد تخلف بسیار متقاضی دارد
تخلف تراکم اضافی از اضافه بنا زائد بر مساحت زیر بنای مندرج در پروانه ساختمانی از سوی مالک ، یکی دیگر از انواع تخلفات داخل در صلاحیت کمسیون م ۱۰۰ قانون شهرداری است. کمسیون در مورد این نوع از تخلف دو نوع حکم می تواند صادر کند که عبارت است از :
۱ – تخریب
الف – در صورتی که رعایت اصول فنی شهرسازی و بهداشتی نشده باشد .ب – در صورتی کمسیون حکم به پرداخت جریمه دهد و ذی نفع از پرداخت جریمه پس از تقاضای شهرداری مبنی بر وصول جریمه از ذی نفع خود داری کند . در این دو مورد کمسیون مکلف به صدور حکم تخریب می باشد.
۲ – رای به اخذ جریمه
کمسیون میتواند در صورت عدم ضرورت قطع اضافه بنا رأی به اخذ جریمه علیه ذینفع بدهد. در مورد صدور رای به اخذ جریمه از سوی کمسیون علل و عواملی موثر می باشند که به اختصار به آنها پرداخته خواهد شد .
الف – نوع موقعیت ملک از نظر مکانی :
خیابانهای اصلی
خیابانهای فرعی
کوچه بن باز
کوچه بن بست
ب – نوع استفاده از فضای ایجاد شده
ج – نوع ساختمان از نظر مصالحی
د – نوع حوزه استفاده از اراضی
مسکونی باشد
که در این صورت کمسیون می تواند با در نظر گرفتن شرایط ها را ذکر و عدم ضرورت قطع ، رای به اخذ جریمه ای که نباید از حداقل یک دوم کمتر و از سه برابر ارزش معاملاتی ساختمان برای هر متر مربع بنای اضافی بیشتر باشد.
تجاری ، صنعتی و اداری باشد
در این صورت نیز کمسیون میتواند با در نظر گرفتن شرایط الاشمار و عدم ضرورت قلع رأی به اخذ جریمه ای که نباید از حداقل دو برابر کمتر و از چهار برابر ارزش معاملاتی ساختمان برای هر متر مربع اضافی ایجاد شده بیشتر باشد .
وحال یادآوری میکنم که کمیسیون ماده 100 متشکل از نمایندگان دادگستری، وزارت کشور و شورای اسلامی شهری بوده که طبق تبصره 1 ماده 100 قانون شهرداریها، درباره عدم رعایت یک یا هر 3مورد از اصول سهگانه فنی، بهداشتی و شهرسازی در ساختساز اقدام به صدور رأی تخریب میکند وچرا حکم تخریب کمتر صورت میگیرد وحکم جزای نقدی جواب میدهد جای تأمل دارد؟؟
فرماندار تویسرکان که چندماهی است سکان فرمانداری تویسرکان رادر دست گرفته است درجلسه ساخت وسازهای غیر مجاز، گفت : طرح سیماومنظر شهر تویسرکان در حال تدوین است که تحولی بنیادین در زیبایی و تناسب ساختاری این شهر ایجاد خواهد شد.
سیدرسول حسینی افزود:با توجه به ضعف دستگاههای متولی و بهره برداری افراد سودجو از این موقعیت متاسفانه تعدادی از واحدهای احداثی در سطح شهرستان فاقد مجوز بوده که با تشکیل کمیسیون ماده ۹۹ و نظارت بیشتر و عملکرد شهرداری ها و عملکرد کمیسیون ماده ۱۰۰ در آینده ای نه چندان دور با این ساخت و سازهای غیر مجاز برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
همچنین مدیرشهرسازیِ دفترفنی استانداری همدان هم با اعلام این مطلب که طبق قانون، دادن انشعابات آب، برق و گاز توسط دستگاههای خدمات رسان به واحد های مسکونی که خارج از حریم شهرها و روستاها ساخته شده اند غیرقانونی است، افزود: در طول سالهای اخیر شهرداری تویسرکان در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز ضعیف عمل کرده است.