اجتماعی

نه به خشونت علیه زنان / سکوت نکنید

سکوت نکنید

امروز در تاریخ جهان ، روز رفع خشونت علیه زنان است، مجمع عمومی سازمان ملل متحد خشونت علیه زنان را “هرگونه عمل خشونت آمیز بر پایه جنسیت که بتواند منجر به آسیب فیزیکی (بدنی)، جنسی یا روانی زنان بشود” تعریف کرده است. با نگاهی اجمالی به تقویم چه مناسبت‌های مختص به کشور و چه جهانی، روزهای بسیاری برای زنان تعریف شده که متأسفانه در حد همان نام‌گذاری و اختصاص روزی به آن‌ها مانده است.
در قرن ۲۱ زندگی می‌کنیم و از همه لحاظ رشد و پیشرفت داشته‌ایم اما گاهی شاهد خشونت‌هایی علیه زنان هستیم که شاید در چندین سده قبل انجام می‌شده است. در جامعه امروز، همه خود را به نوعی حامی حقوق زنان می‌دانند و به صورت کلامی به خوبی از آن‌دفاع می‌کنند اما در عمل شاهد هیچ حرکت مؤثری از سوی آنان نیستیم.
بانوان عزیز کشورم، هرگونه رفتار و گفتار چه از جانب زن و چه مرد که موجب، آسیب‌های فیزیکی، روحی، جنسی، جسمی، ذهنی و هرگونه رنج دیگری بر شما شود، خشونت است و نباید نسبت به آن سکوت کنید.
زنان روزانه، در سراسر دنیا نه تنها در ایران، بارها از طریق تحقیر شدن، عبارات تحقیر آمیز، کتک خوردن، آزار های جنسی و بسیاری موارد دیگر مورد خشونت قرار می‌گیرند و نسبت به آن به خصوص در کشور ما سکوت می‌کنند؛ در موارد شدید این خشونت‌ها منجر به مرگ، ابتلا به بیماری‌های مقاربتی، سقط جنین، افسردگی‌های حاد، اختلال در خواب و غذا خوردن و اقدام به خودکشی می‌شود در حالی که فرد آزار دهنده بدون اینکه هیچ توبیخی حتی کلامی، به زندگی خود ادامه می‌دهد.
خشونت مردان علیه زنان به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی، قابل قبول و منطقی نیست و نباید نسبت به آن سکوت کرد و باید اقداماتی نظیر مراجعه به مراجع قانونی و مشاور و روان‌پزشک را انجام داد. سکوت در برابر خشونت به خصوص در ایران، به منظور حفظ آبرو، عامل اصلی در افزایش آمار این موضوع است، سکوت در برابر خشونت نه تنها مانع تکرار آن نمی‌شود بلکه امکان تکرار آن را هم فراهم می‌کند.
یکی از وکلای همدان، فرهنگ جامعه را عامل اصلی سکوت زنان نسبت به حقوق خود اعلام کرد.
معصومه جعفر زاده در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری همدان آنلاین بیان کرد: در فرهنگ جامعه، عرف و قانون ما به صراحت، حقوق زنان نادیده و مورد اجحاف قرار گرفته است.
وی با اشاره به یکی از پرونده‌های خود ذکر کرد: خانمی از همسر خود جدا شده و برای برطرف کردن خلاء و نیاز های عاطفی خود، با اطلاع خانواده به آقایی آشنا و ارتباط برقرار کرده است که از او هم ضربه عاطفی خورده است.
وی با بیان اینکه، این فرد به بیماری HPV، از نوع حاد مبتلا بوده که این بیماری را به خانم هم انتقال داده است، ادامه داد: حال این خانم قصد مطالبه حق و حقوق خود را فقط برای پرداخت هزینه‌های درمانی خود دارد و به دلیل فشارهای خانواده مبنی بر حفظ آبرو از حقوق مسلم و قانونی خود صرف نظر کرده است.
وی با تأکید بر اینکه نادیده گرفتن حقوق، نوعی خشونت محسوب می‌شود، ذکر کرد: این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که مردان به راحتی و بدون هیچ نگرانی حقوق خود را مطالبه می‌کنند.
وی با بیان اینکه در بحث تساوی حقوق زن و مرد، به زنان باید بیشتر توجه شود، گفت: در قانون به صراحت اعلام شده، حق طلاق با مرد است و اگر خانمی این قصد را داشته باشد، باید طوماری از دلایل را عنوان کند تا شاید حکم طلاق صادر شود.
وی افزود: در بسیاری از موارد حتی با طرح دلایل قابل قبول، مرد راضی به طلاق نشده و زن باید به قول معروف، بسوزد و بسازد.
وی با اشاره به لایحه منع خشونت علیه زنان که به تازگی در مجلس مطرح شده است، اظهار کرد: این لایحه دارای نواقص زیادی است اما هنوز تصویب نشده و اجرایی شدن آن مشخص نیست.
جعفرزاده در انتقاد در رویه دادگاه، تصریح کرد: در عقدنامه تصنیف اموال که نصف کردن اموال زندگی مشترک است قید شده اما در رویه چیزی جز این اتفاق می‌افتد و خود قانون نیز اجرا نمی‌شود.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه، اگر مردی تقاضای طلاق بدهد، به زن اجرت‌المثل تعلق می‌گیرد، عنوان کرد: خانمی پس از ۲۰ سال زندگی مشترک، همسرش درخواست طلاق داده و برخلاف قانون به او ۱۰ میلیون نحله تعلق گرفت که به وضوح نادیده گرفتن حقوق زنان است.
وی با ذکر اینکه، هرمقدار مهریه و اجرت‌المثل نمی‌تواند تباهی و از بین رفتن زندگی را جبران کند، گفت: حقوق زنان در دادگاه‌های حقوق خانواده هم نادیده گرفته می‌شود در حالی که باید حامی آنان باشد.
جعفرزاده در پایان تأکید کرد: رفع خشونت علیه زنان باید به مطالبه عمومی تبدیل شود و خواستار رعایت حقوق آنان بود.
برای کسب آمار زنان آسیب دیده، با اداره پزشکی قانونی تماس گرفتیم که به دلیل عدم اجازه ستاد اطلاعات این اداره، از بیان اطلاعات خودداری کردند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن