زنان را سرکوب نکنید
یکی از کارشناسان خانواده استان، اثرات خشونت علیه زنان را، احساس پوچی، خودناباوری و خودنابودی در آنان عنوان کرد.
حجت الاسلام میلادصالحی در گفتوگو با پایگاه خبری همدان آنلاین ، بیان کرد: مفهوم خشونت در ترکیب های مختلف، معناهایی گوناگون نظیر، خشونت خانگی، زناشویی، جنسی و علیه زنان به خود میگیرد.
وی با اشاره به حقوق و خشونت زنان در طول تاریخ، مثال زد: انقلاب جنسی فرانسه، در سال ۱۹۷۰، نشانگر خشونت علیه زنان بود که این موضوع سابقه و قدمت این امر را نمایان میکند.
وی در خصوص عاملهای بازدارنده خشونت علیه زنان، تصریح کرد: در این مورد باید عوامل بازدارندهای با توجه به شرایط و قوانین را وضع کرد و آموزش و روشنگری به افراد جامعه را در رأس امور قرار داد.
وی با بیان اینکه، دو نوع از خشونتهای علیه زنان، شامل فیزیکی نظیر کتک زدن، مو کشیدن و محرومیت غذایی، خشونت روانی مانند تحقیر، سرکوب است، افزود: تهدید بانوان به طلاق نیز نوعی از خشونت های روانی محسوب میشود زیرا باعث ایجاد اضطراب و استرس در آنان میشود.
صالحی با اشاره به آیهای از قرآن کریم که دستور میدهد، اگر زنی را طلاق دادید، با او معاشرت نیکو داشته باشید، عنوان کرد: در آیات قرآن قاعدهای به نام نفی ضرر تعریف شده که اگر افراد آن را در روابط خود استفاده کنند کسی ضرر نمیکند.
وی در خصوص خشونت اقتصادی توضیح داد: بعضی از خانوادهها با به کار گیری این نوع خشونت، در تأمین نیاز خود دچار مشکل میشوند و اگر در اموال خود دخل و تصرفی داشته باشند دچار محرومیت میشوند.
وی تأکید کرد: کودکانی که در دوران کودکی شاهد کتک خوردن هستند، در بزرگسالی به فردی بیحوصله، متزلزل، وابسته و زودرنج تبدیل شده و مرتکب، خشونت علیه همسران خود میشوند.
این کارشناس خانواده، با ذکر اینکه، زنانی که مورد خشونت واقع میشوند، دچار درماندگی اکتسابی میشوند، توضیح داد: این دسته از زنان، مجبور به پذیرش هر چیزی، بدون توجه به توانایی، علاقه و استعداد خود میشوند و در نهایت به فرد سازشگر صفر تبدیل میشوند.
وی با بیان اینکه، امیدوارم جامعه به بلوغ فرهنگی، فکری و دینی برسند تا رفتار با هرچیزی و هر کسی را به درستی یاد بگیرند، اضافه کرد: در دستورات دینی و فرهنگی ما آمده، نسبت به همه چیز مسئول هستید، به خصوص در رفتار با بانوان که زمینهساز، سازندگان نسل آینده هستند.