سیستم ایمنی ضعیف تسلیم آنفولانزا میشود
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان ضمن هشدار دادن به افرادی با سیستم ایمنی ضعیف، گفت: ویروس آنفولانزا از نوع H1N1 تنها برای افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف به دلیل بیماری خاص، دیابت، بارداری، کهولت سن و بیماریهای پنهان هستند خطرناک است.
ابراهیم جلیلی در گفتوگو با همدان آنلاین، با اشاره به شیوع این ویروس خطرناک و فوت چند تن از شهروندان در چند روز گذشته، تصریح کرد: مدت ماندگاری این ویروس در بین افرادی با سیستم ایمنی بالا و قوی تنها ۴ الی ۷ روز است؛ اما در بیماران ضعیف همین ویروس مدت زمان طولانی تری را با شرایط سخت طی میکند.
وی با تاکید براینکه علت فوت شهروندان در چند روز اخیر در دست بررسی بوده و از همین رو آمار دقیق را نمیتوان ارائه داد، مطرح کرد: اکثر فوتیهای اخیر علاوه سرماخوردگی بیماریهایی ازجمله دیابت، اسم و مشکلات کلیوی را مبتلا بوده اند که همین امر باعث تضعیف سیستم ایمنی و آسیب پذیری مقابل این ویروس شده بود.
جلیلی تب طولانی، لرز، سردرد، کوفتگی بدن، گرفتگی عضلات گردن، گوش درد، ایجاد زخم در دهان و بینی، درد سینه، سرفه شدید، خلط با رگهای خونی و خشونت صدا را ازجمله علائم شدید این آنفولانزا دانست و تاکید کرد: افراد مبتلا به این علائم باید با مراجعه به پزشک و بستری شدن در بیمارستان تحت مراقبتهای لازم قرار گیرند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به فوت چند کودک در طی شیوع این آنفولانزا، عنوان کرد: این چند کودک بیماری زمینهای داشته و سیستم ایمنی ضعیفی داشتند؛ اما با این اجود علت فوت همچنان در دست بررسی بوده و آمار دقیقی را نمیتوان ارائه داد.
این مقام مسئول رعایت بهداشت فردی همانند استفاده از ماسک و دستمال هنگام بیماری و شستوشوی مدام دستها را از جمله اقدامات پیشگیرانه خواند و افزود: استحرات در منزل و اجتناب از رفتن به اماکن عمومی حتی برای افرادی با سیستم ایمنی قوی، از الزامات پیشگیرانه برای مبتلا نشدن به این ویروس است.
سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه ابن سینا همدان و رئیس مرکز بهداشت ویروس خطرناک آنفولانزای نوع H1N1 را تنها مختص به افرادی که سابقه بیماری خاص دارند دانست.
منوچهر کرمی در گفتوگو با همدانآنلاین با اشاره به گردش ویروس آنفولانزا از نوع H1N1 در کل کشور، بیان کرد: همزمان با آغاز سرما این ویروس در تمام نقاط کشور شایع شده و باعث بیماری افراد میشود؛ لازم به ذکر است که این نوع ویروس تنها شامل حال افرادی میشود که سابقه بیماری خاصی داشته باشند.
وی این ویروس را همانند ویروس خوکی و پرندگان ندانست و گفت: این ویروس علاوه بر علائم سرما خوردگی شاخصههایی همانند تنگی نفس و خلط خونی است؛ خواهشمند است افراد مبتلا به این ویروس به پزشک مراجعه و در صورت تجویز، در بیمارستان بستری شوند.
کرمی خود درمانی در زمان بیماری را نامناسب دانست و افزود: مبتلایان به این ویروس درصورت امکان از رفتن به اماکن عمومی، مدارس و سرکار خودداری کنند؛ شست و شوی دستها، استفاده از ماسک هنگام ابتلا به بیماری و رعایت نکات بهداشتی همواره مانع از ابتلا به این نوع ویروس آنفولانزا خواهد شد.
سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه ابن سینا همدان و رئیس مرکز بهداشت با تاکید براینکه این ویروس تنها بر افرادی که سابقه بیماری خاص دارند اثر دارد، عنوان کرد: متاسفانه برخی از افراد بدون آگاهی از خصوصیات این ویروس اقدام به شایعه پراکنی میکنند که باعث تشویش اذهان عمومی میشود.
در ادامه لازم به ذکر است سازمان پزشکی قانونی از ارائه تعداد متوفایان این ویروس اجتناب کرده و خواهان پرسش از دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان شد.