وابستگی به همسر آره یا نه؟
یک روانشناس خانواده با بیان اینکه روابط زناشویی از پیچیدهترین روابط است گفت: در روابط زناشویی طرفین باید مهارتهای لازم را کسب کنند تا در بطن زندگی با مشکل مواجه نشوند.
آرام آزادپور در گفتوگو با پایگاه خبری همدانآنلاین با بیان اینکه وابستگی بیش از حد به همسر یکی از مواردی است که میتواند در مدت زمان طرفین را دچار مشکل کند اظهار کرد: یکی از ویژگیهایی که باعث میشه بین زن و شوهر سردی ایجاد شود وابستگی بیش از حد و دائمی است.
وی ادامه داد: وابستگی به این معنا که زن و یا مرد برای هر کاری فارغ از نظر خود فقط به دنبال تائید و نظر همسر باشد و معمولا سلایق و عقاید خود را نادیده بگیرد.
آزادپور با اشاره به اینکه گاهی اوقات زوجین باید برای رفع حال بد خود به دنبال راههای دیگر جزء بودن در کنار همسر انتخاب کنند عنوان کرد: معمولا برخی از افراد هنگامی که حال خوشایندی ندارند فقط به دنبال بودن در کنار همسر خود هستند و از او انتظار دارند که درمان تمام دردهای روحی و جسمی او باشند این در حالی است که میتواند از آن فرد یک آدم ضعیف و وابسته بسازد.
وی تصریح کرد: جذابیت برای همسر میتواند همراه با استقلال، محبت، قوی بودن و در عین حال بودن در کنار همسر باشد اینکه در یک رابطه هر یک از زوجین دائم در حال نق زدن باشد و انتظارات بیش از حد از طرف مقابل خود داشته باشد تنها رسیمان ارتباط زناشویی خود را نازکتر میکند.
این روانشناس خاطرنشان کرد: هر فرد قبل از شروع رابطه ازدواج و زناشویی باید بیاموزد که در ایستادگی در برابر تمام مسائل زندگی در ابتدا اولویت با او است و سپس میتواند از کمک و مشورت اطرافیان خود از جمله همسر استفاده کند و در تمام مراحل زندگی با یکدیگر مشکلات را حل کنند.
آزادپور با تأکید بر اینکه هر فرد باید با واقعیت و قاطعیت لازم زندگی کند یادآورشد: جملاتی چون هر چی آقامون بگه یا هر چی خانمم امر کند تنها در یک برهه زمانی شیرین خواهد بود و معمولا آن هم دوران رویایی نامزدی است اما میتواند به مرور زمان از مرد و یا زن، یک آدم مطیع بسازد که هیچ ارزشی برای عقاید خود قائل نیست.
وی در پایان افزود: استقلال طرفین باید در زندگی زناشویی حفظ شود در غیر این صورت ممکن است زوجین با مشکل جدی مواجه شوند.