اجتماعی

شناسایی 728 مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی در همدان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: 728 نفر مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی در استان همدان شناسایی شده‌اند.
منوچهر کرمی در گفتگو با “همدان آنلاین”، با بیان اینکه ویروس نقص ایمنی انسان به نام اچ‌آی‌وی می تواند منجر به بیماری ایدز شود، اظهار کرد: بیماری ایدز آخرین مرحله ابتلای به این ویروس است و اگر افراد اچ‌آی‌وی مثبت درمان نکنند مبتلا به این بیماری می‌شوند.
وی با اشاره به شناسایی 728 مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی در همدان، یادآور شد: 403 نفر از این افراد در قید حیات هستند و از مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری خدمات می‌گیرند.
کرمی با تأکید بر اینکه آنچه که اهمیت دارد این است که در خصوص ایدز، مسئولیت پذیری اجتماعی خود را درک کنیم، خاطرنشان کرد: ما در هر جایگاهی هستیم اگر از ابتلای فردی به ویروس اچ‌آی‌وی اطلاع داریم باید به عنوان یک فرد عادی با او برخورد کنیم و رعایت بهداشت فردی را در نظر داشته باشیم که نیاز است رسانه ها اطلاع رسانی لازم را در این زمینه داشته باشند.
رئیس مرکز بهداشت استان همدان گفت: اچ‌آی‌وی یک بیماری عفونی مزمن است و افرادی که دارو دریافت می‌کنند می‌توانند یک زندگی طبیعی داشته باشند و خطر انتقال بسیار پایینی در این شرایط وجود دارد.‌

ایدز با معاشرت‌های معمولی منتقل نمی‌شود
وی با بیان اینکه این ویروس از طریق معاشرت‌های معمولی شامل دست دادن، روبوسی، غذا خوردن به صورت مشترک و یا استخر رفتن منتقل نمی‌شود، تصریح کرد: در کنار افراد مبتلا بودن و با آنها زندگی کردن، هیچ مشکلی را ایجاد نخواهد کرد.
کرمی با اشاره به اینکه برنامه‌هایی در هفته جهانی ایدز از نهم تا پانزدهم آذرماه در همدان پیش بینی شده است، یادآور شد: گزارش‌های مختلف خبری و چاپ بروشورها با هدف اطلاع رسانی برای نوجوانان و جوانان و سایر گروه های هدف در این هفته تهیه و آموزش در بخش‌های مختلف برای گروه های موردنظر انجام خواهد شد.

ارائه خدمات به مبتلایان به ایدز در 11 پایگاه
وی با تأکید بر اینکه تمام خدمات مورد نیاز در مراکز مشاوره رفتاری استان همدان به صورت رایگان به طور روزمره در طول سال ارائه می شود، خاطرنشان کرد:11 پایگاه مشاوره بیماری‌های رفتاری در استان فعال هستند که خدماتی همچون آموزش، مشاوره، درمان و مراقبت از مبتلایان را ارائه می‌دهند که به صورت معاینات بالین، ثبت محرمانه در سامانه، ارائه دارو، درمان تکمیلی و مراقبت از بیمار و خانواده او خواهد بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هدان با اشاره به گروه‌های در معرض خطر ابتلا به ویروس اچ‌آی‌وی، اظهار کرد: به طور کلی بیماری اچ‌آی‌وی از طریق اعتیاد تزریقی، آلودگی سرنگ‌ها و سرسوزن‌ها و استفاده مشترک از این وسایل منتقل می‌شد؛ بنابراین معتادان در خطر ابتلا به این ویروس هستند.
وی با بیان اینکه افرادی که روابط جنسی محافظت نشده دارند در خطر جدی هستند، گفت: در سال‌های اخیر یک سوم مبتلایان به اچ‌آی‌وی از طریق رابطه جنسی محافظت نشده، به این بیماری مبتلا شده‌اند.
کرمی ادامه داد: مردم در اقشار مختلف در صورتی که نیاز می‌بینند به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری مراجعه کنند و به صورت محرمانه و با رضایت شخصی آزمایش دهند و در صورتی که مبتلا شده باشند بدون هیچ نگرانی مورد مشاوره و درمان قرار می‌گیرند و زندگی طبیعی خود را ادامه خواهند داد.

شیوع پایین ایدز در همدان
وی با تأکید بر اینکه خوشبختانه شیوع ایدز در همدان پایین است، یادآور شد: یکی از مسائل مورد اهمیت این است که تعدادی بیمار ابتلا به ویروس اچ‌آی‌وی مثبت وجود دارند که مراجعه نکرده و شناسایی نشده‌اند و امیدواریم با اطلاع‌رسانی صورت گرفته، افرادی که احتمال ابتلا به این ویروس را دارند، به مراکز مراجعه کنند تا هم خدمات درمانی به آنها ارائه و هم از انتقال به سایر افراد جلوگیری شود.
رئیس مرکز بهداشت استان همدان تأکید کرد: فردی که مبتلا به اچ‌آی‌وی است، اگر سریع تر اقدام کند به هیچ عنوان احساس بدی نخواهد داشت و مرگ در انتظارش نخواهد بود و زندگی کاملا عادی داشته باشند و می‌توانیم بگوییم امید به زندگی و طول عمر آنها شبیه افراد عادی است.
وی با اشاره به علائم این بیماری، تصریح کرد: افراد ممکن است پس از ورود ویروس به بدن علائمی شامل تب، سردرد و گلودرد شبیه سرما‌خوردگی احساس کنند و حتی شاید علائمی نداشته باشند.
کرمی افزود: مرحله بعدی که 10 تا 15 سال زمان می‌برد بی‌علامت است و اگر شناسایی و درمان نشود، فرد مبتلا با مشکل مواجه خواهد شد و هرگونه عفونت که برای افراد عادی خطری ندارد شامل سل، قارچ‌های دهانی، پنومونی در او ظاهر می شود و با کاهش وزن بسیار جدی و واضح مواجه خواهد شد و در این مرحله نمی‌توان کار چندانی کرد و فرد زندگی عادی نخواهد داشت هرچند درمان در این مرحله نیز اثرگذار خواهد بود.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن