اقتصادی

زعفران همدانی؟ زهی خیال باطل….

چندی پیش خبری مبنی بر کشت 700 کیلو زعفران در اراضی استان منتشر شد که بحث‌های زیادی را به دنبال داشت.

استان همدان در کشت سیر، سیب‌زمینی و یونجه زبانزد بوده و است اما نسبت به ارتقاع سطح کیفی و حتی ایجاد بازار فروش و صادرات آن اقدام خاصی انجام نشده است. حال با توجه به سه محصول شاخصی که مختص به استان است، کشت محصول جدیدی به خصوص که در انحصار است، کار سودآور و نتیجه بخشی نیست.

رئیس خانه کشاورزی استان همدان، تولید و کشت زعفران در استان را کاری احمقانه و بیهوده عنوان کرد.

ابوالقاسم سوزنچی در گفت‌وگو با پایگاه خبری همدان آنلاین، بیان کرد: در کشاورزی و تولید محصول، بحث اصلی اقتصاد کشت است که نسبت به آن بی‌توجه هستند.

وی با ذکر اینکه، زعفران استان بازاری برای فروش ندارد، اظهار کرد: استان خراسان رضوی که مرکز و قطب این کار است، برخی از برندهای آن توانایی فروش و حضور در بازار را دارند که زعفران همدان در آن بین جایی ندارد.

وی با تأکید بر اینکه، کشت 700 کیلو زعفران در استان دروغ است، توضیح داد: مسئولان و کشاورزان ما با عدم آگاهی و احمقانه، با افتخار از تولید زعفران صحبت می‌کنند در حالی که این کار هیچ سودآوری ندارد.

سوزنچی انتقاد کرد: اداره جهاد کشاورزی باید نسبت به این مورد ورود کرده و اطلاعات صحیح و علمی به کشاورزان ارائه دهد.

وی گلایه کرد: بیشتر کشاورزانی که به کشت زعفران تشویق شده‌اند، یک کیلو از محصول خود را نیز نتوانستند به فروش برسانند.

رئیس خانه کشاورزی استان همدان، اضافه کرد: در استان سابقه کشت زعفران در دوره‌های گذشته وجود داشته که به مناطق دیگر رفته و از استان خارج شده است.

وی با اشاره به سبقه تولید ابریشم در استان نیز اضافه کرد: در گذشته‌های دور تولید ابریشم در استان را داشتیم که عبور جاده‌ی ابریشم از این منطقه و نام‌گذاری آن بی‌ربط به این موضوع نیست

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا
بستن