بایدها و نبایدهای غذایی، در روزهای سرد و هوای آلوده پاییز
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نوشیدن آب و مایعات برای پیشگیری از بیماریهای فصلی در روزهای سرد پاییزی را بسیار مهم دانست.
آرزو کاوهای درگفت و گو با همدانآنلاین، با اشاره به موج آنفولانزا در کشور و بیماریهای فصلی، در رابطه با باید و نبایدهای غذایی جهت جلوگیری از بروز بیماری در بین هم استانیها، مطرح کرد: در این فصل ویتامینهایی ازجمله ویتامین ای، سی، گروه بی، دی و عناصر مواد معدنی همانند روی و سلنیوم در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار اثر گذار هستند.
وی با بیان اینکه مصرف کربوهیدرات، پروتئین و چربی باید متناسب با نیاز بدن مورد مصرف قرار گیرند، عنوان کرد: در صورتی که میزان مصرفی کربوهیدرات برای بدن مناسب نباشد، خود عامل کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن خواهد بود؛ همچنین کاهش مصرف پروتئین و حبوبات نیز عاملی برای کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن و به طبع آن آماده سازی بدن برای جذب بیماری است.
کاوهای با تاکیدبراینکه مصرف زیاد چربی بر عملکرد سیستم ایمنی بدن اثر منفی خواهد گذاشت، تصریح کرد: زیاده روی در مصرف چربی در هیچ شرایطی بهویژه فصل سرما و آلودگی مگر در مواردی که دارای امگا3 باشد توصیه نمیشود؛ چراکه امگا3 خاصیت التهاب زدایی را در بدن دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تمام میوه و سبزیجات نارنجی و قرمز رنگ را مناسب فصل سرما و دشمن بیماریهای فصل پاییز خواند و افزود: این موارد پیش ساز ویتامین ای در بدن هستند از این رو مصرف میوه و سبزیجاتی همانند کدو حلوایی به شدت توصیه میشود.
وی با اشاره به کمبود ویتامین دی در بین مردم و به ویژه زنان و دختران، اظهار کرد: مصرف مکملهایی در این رابطه به شدت به شهروندان توصیه میشود؛ خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی مکملهای این ویتامین را دربین مردم و گروهای هدف به خوبی توزیع کرده است؛ همچنین مصرف ماهیانه دوز 50 هزار واحدی به شهروندان توصیه میشود.
آش، بهترین غذای پاییز
کاوهای مصرف غلات، سبئس غلات و شیر و تخم مرغ را به دلیل دارا بودن ویتامینهای گروه بی به مردم توصیه کرد و گفت: همچنین مصرف پرتقال، کیوی و گوجه فرنگی به دلیل دارا بودن ویتامین سی و در مجموع تمامی میوه و سلزیجات تازه و در صورت امکان، مصرف به شکل خام به شدت به همدانیهای عزیز توصیه میشود.
وی با اشاره به نقش پررنگ لبنیات بر تقویت سیستم ایمنی بدن، یادآور شد: فیبر اگرچه خاصیت غذایی نداشته اما یکی از موارد مهم برای تقویت سیستم ایمنی بدن است؛ لازم به ذکر است که مصرف سیر و پیاز ضد میکروب بوده و در این فصل به شدت توصیه میشود؛ همچنین مصرف لبو و کدوی پخته به دلیل دارا بودن آهن و اسیدفولیک نیز به همدانیها لازم به یادآواری است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در رابطه با موادغذایی دارای سلنیوم نیز مطرح کرد: غذاهای دریایی، مغزدانهها همانند پسته، انواع تخمه و بادام، حبوبات و غلات سبوس دار ازجمله موادغذایی دارای سلنیوم هستند.
کاوهای انواع آش را بهترین غذای پاییز دانست و افزود: بهتر است تمامی موارد ذکر شده در این فصل به صورت مخلوط مصرف شود از این رو تهییه و صرف انواع آش کم روغن و سبک در پاییز بهترین گزینه در این فصل است.