اقتصادی

در مناطق سیل‌زده همدان چه می‌گذرد؟

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان گفت: 715 میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی و بهسازی واحدهای خسارت‌دیده از سیل، در قالب پرداخت تسهیلات و کمک بلاعوض به استان همدان اختصاص یافت.

حسن ظفری در گفتگو با همدان آنلاین با اعلام این خبر افزود: در بارندگی های شدید 11 و 12 فروردین ماه امسال در سطح استان، بخش عمده‌ای از واحدهای مسکونی و روستاهای استان همانند 21 استان دیگر دچار خسارت شد.

وی ادامه داد: بالغ بر 27 شهر و 990 روستای استان همدان در 12 روز با نگاه فنی و مهندسی مورد ارزیابی قرار گرفت.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان با بیان اینکه بیشترین تخریب در نهاوند و ملایر به ثبت رسیده است، اظهار داشت: در بخش مرکزی استان آسیب کمتری مشاهده و کمترین آسیب نیز به بخش شمالی استان همدان وارد شد.

اعتبار 715 میلیاردی نوسازی واحدهای آسیب‌دیده از سیل

ظفری با بیان اینکه هشت هزار و 939 واحد احداثی در روستاها و شش هزار واحد تعمیری در ارزیابی‌ها به ثبت رسید، اظهار داشت: صورت‌جلسات در این زمینه تنظیم و به مراجع مربوطه ارسال شد و گزارش میزان خسارات واحدهای احداثی، تعمیری و معیشتی استان در هیئت وزیران به تصویب رسید که در مرحله اول 355 میلیارد تومان، در مرحله دوم 360 میلیارد تومان و در مجموع 715 میلیارد تومان در اختیار استان قرار گرفت.

وی با اشاره به اختصاص 515 میلیارد تومان از این مبلغ به تسهیلات بانکی با سود بسیار کم و یارانه‌ای، خاطرنشان کرد: 200 میلیارد تومان نیز به عنوان کمک بلاعوض احداثی، تعمیری و معیشتی به بنیاد مسکن استان اختصاص یافت.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان در ادامه یادآور شد: در مجموع 18 هزار و 871 واحد احداثی، تعمیری و معیشتی در روستاها و شهرهای استان برای انجام اقدامات نوسازی و بهسازی شناسایی شده است.

وی با بیان اینکه 18 هزار و 366 متقاضی به سیستم بانکی معرفی شدند، تصریح کرد: 98 درصد متقاضیان واجد شرایط تا به امروز به نظام بانکی معرفی شدند و خوشبختانه 14 هزار و 871 فقره عقد قرارداد با سیستم بانکی معادل با 79 درصد از متقاضیان انجام شد.

ظفری همچنین خاطرنشان کرد: میزان مبلغ ابلاغ شده به استان بر اساس گزارش ارسالی از بنیاد مسکن و به طور دقیق مبنی بر نیاز بوده است.

پرداخت کمک بلاعوض به 77 درصد از متقاضیان

این مقام مسئول با اشاره به پرداخت کمک بلاعوض به 14 هزار و 950 متقاضی معادل 77 درصد متقاضیان در استان، گفت: استان همدان سرعت بسیاری خوبی در معرفی افراد به بانکها، پرداخت کمک های بلاعوض و عقد قرارداد تسهیلات داشته است.

وی اضافه کرد: در پنج هزار و 240 واحد تخریبی، عملیات پی‌سازی، شروع و آماتوربندی انجام شده و بتن‌ریزی نیز در آستانه اجراست.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان با بیان اینکه دیوارچینی سه هزار و 400 واحد در استان در حال انجام است، اظهار داشت: در سه هزار و 100 واحد، سقف در حال اجراست و در نهایت یک هزار و 700 واحد خسارت‌دیده، قابلیت بهره‌برداری دارند.

وی با اشاره به صدور هشت هزار و 21 حواله سیمان اهدایی مقام معظم رهبری برای متقاضیان واجد شرایط استان همدان، خاطرنشان کرد: 900 متقاضی نیز متناسب با شرایط اقلیمی و در مقطع زمانی مورد نظر، حواله خود را دریافت خواهند کرد.

ظفری ادامه داد: 73 هزارتن سیمان اهدایی مقام معظم رهبری توسط بنیاد مستضعفین و با توجه به ظرفیت خوب سیمان نهاوند و هگمتان تأمین شد و در اختیار بنیاد مسکن قرار گرفت.

صدور هشت هزار و 21 حواله سیمان در همدان

وی با بیان اینکه 60 کیسه سیمان به هر متقاضی اهدا شده است، یادآور شد: از هشت هزار و 939 متقاضی، هشت هزار و 21 نفر، سهمیه سیمان خود را دریافت کرده‌اند.

این مقام مسئول با بیان اینکه اقدامات عمرانی با همکاری مردم پیش رفته است، گفت: مشکل خاصی در بازسازی واحدهای آسیب دیده احداثی در استان وجود ندارد و واحدهای تعمیری نیز تکمیل شده و می‌توان گفت که در حال حاضر واحد تعمیری در استان نداریم.

وی با اشاره به کند شدن عملیات اجرایی در فصل سرما، خاطرنشان کرد: اگر شرایط آب و هوایی اجازه دهد، عملیات عمرانی در روستاها انجام خواهد شد.

ظفری با بیان اینکه واحدها توسط خود مردم ساخته می‌شود و بنیاد مسکن نقش تسهیل‌کننده امور را دارد، یادآور شد: مقررات ملی ساختمان در احداث واحدها از پی تا سقف رعایت می‌شود و استان در این زمینه به یک کارگاه و یا یک دانشگاه عمرانی تبدیل شده است.

وی ادامه داد: واحدها در حال تکمیل هستند و با توجه به شرایط هوایی، بخشی از آن در سال آینده تکمیل می‌شود.

مشکلی برای اسکان موقت خانواده‌ها وجود ندارد

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان با تأکید بر اینکه مشکلی در اسکان موقت خانواده‌ها وجود ندارد، اظهار داشت: برای اجاره بهای مسکن در روستاها شش میلیون تومان و در شهرها 12 میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت شده است.

وی افزود: تعدادی از خانواده‌‎ها در منزل اقوام سکونت یافتند، تعدادی در منازل استیجاری اسکان دارند و بخش دیگری نیز در قسمتی از واحد مسکونی خود که از خسارت در امان مانده است، زندگی می‌کنند و در مجموع می‌توان گفت در حین نوسازی و بهسازی واحدها، دغدغه‌ای برای اسکان افراد وجود ندارد.

ظفری با بیان اینکه نوسازی واحدهای روستایی یک تیر با دو نشان است، تصریح کرد: 99 درصد از واحدهایی که در روستاهای استان تخریب شدند، کم‌دوام، بی‌دوام و فرسوده بودند و به واسطه بازسازی این واحدها، نوسازی بافت فرسوده روستایی استان نیز انجام می‌شود.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن