ماجرای ثبت قنات قاسمآباد

دهیار سابق روستای قاسمآباد، از کنار کشیدن مسئولان برای ثبت جهانی قنات این روستا گلایه کرد.
محمدهاشم پاکیزه در گفتوگو با پایگاه خبری همدان آنلاین، بیان کرد: از زمانی که مصوبه الحاق قاسمآباد ابلاغ شد، تمام افرادی که در خصوص ثبت جهانی این قنات تلاش میکردند، کنار کشیده و اقدام دیگری نکردند.
وی با اشار به اینکه، دستگاهها همکاری، برای درخواست مطالبات ثبت جهانی قنات ندارند، اعلام کرد: ما برای ثبت جهانی این قنات به سازمان میراث فرهنگی درخواست داده و با آن موافقت شد به طوری که ظرف یک سال پرونده را آماده و ارسال کردیم.
وی با بیان اینکه، در سال 97، این قنات به ثبت ملی رسیده است، عنوان کرد: برای تهیه پرونده مطالعاتی ثبت این قنات، با مشاوران سازمان، قراردادی منعقد کرده که نسبت به جمعآوری اطلاعات اقدام کنند.
وی با یادآوری اینکه، تا شهریور ماه تمام مسئولین برای ثبت جهانی همکاری داشتند، گفت: برای ثبت جهانی این قنات، طوماری 4هزار نفری امضا و به سازمان میراث فرهنگی ارسال شده است.
وی با تأکید براینکه، تمام مردم روستا، دغدغه ثبت جهانی این قنات را دارند، اظهار کرد: تمام مردم در این اتفاق ذینفع خواهند بود زیرا با ورود گردشگر به این منطقه، سبب رونق صنعت گردشگری خواهد شد.
پاکیزه با بیان اینکه، 500 هکتار از اراضی جنگلهای دست کاشت را به منطقه گردشگری روستایی تبدیل کردهایم، ذکر کرد: در این طرح کشاورزان به طور مستقیم ذینفع هستند و هدف اصلی از انجام این کار جلوگیری از ترویج و توسعه حاشیه نشینی است.
وی با اشاره به اینکه، برای مردم فرهنگسازی شده و شناخت کافی نسبت به فواید ثبتجهانی این قنات دارند، افزود: کتاب قاسمآباد تهیه و تا آخر بهمن یا اوایل اسفند رونمایی خواهد شد که تأثیر زیادی در جوامع محلی دارد.
وی با بیان اینکه، مجوز احداث اولین قنات موزه ایران اخذ شده، گلایه کرد: وقتی برای عقد قرارداد به بانک مراجعه کردیم، گفتند که این روستا به شهر الحاق شده و تسهیلاتی به آن تعلق نمیگیرد.
وی با ذکر اینکه، هیچ جایگزینی برای این تسهیلات در نظر گرفته نشده است، گفت: برای توسعه قنات، از هزینه مردمی استفاده شده و یک ریال هم اعتبار دولتی دریافت نکردیم.
۱۹ بهمن, ۱۳۹۸ ۰۲:۱۰ ب.ظ