پلاسمادرمانی در راه همدان/ بالاترین کاربرد پلاسمادرمانی کووید 19 در ایران

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا همدان از تلاش برای صدور مجوز پلاسمادرمانی در استان خبرداد.
دکتر حسن رفیعی مهر در گفت وگو با پایگاه خبری همدانآنلاین، با اشاره به نتیجه موفقیت آمیز پلاسمادرمانی بر روی بیش از 200 بیمار مبتلا به کووید-19 در ایران، بیان کرد: پلاسما درمانی نوعی انتقال ایمنی غیرفعال از بهبود یافتگان کووید ۱۹ به افراد مبتلا است؛ این روش در شهرهای مختلف از جمله تهران ، اراک، اردبیل، اصفهان و در خارج از کشور در آلمان چین ژاپن و… بهصورت محدود استفاده شده است. بدیهی است هنوز این روش درمانی در مرحله کارآزمایی بالینی قراردارد.
وی با بیان اینکه پلاسمادرمانی در استان همدان تاکنون اجرا نشده و دردست اقدام است، مطرح کرد: هنوز ثابت نشده که پلاسما درمانی به تنهایی باعث درمان کامل افراد مبتلا به کووید۱۹ می شود؛ لازم به ذکر است این روش کمک درمانی بوده و کارایی و ایمن بودن آن در مراحل پژوهشی است.
این دکترای تخصصی هماتولوزی هزینه پلاسمادرمانی برای وزارت بهداشت را مقداری قابل توجه دانست و افزود: در حال حاضر دولت هزینه درمان مبتلایان را به عهده گرفته است اما بدون شک بهدلیل تجهیزات مورد نیاز این روش درمانی ، هزینههای صورت گرفته برای وزارتخانه بالا است.
رفیعی مهر با تاکید براینکه پلاسمادرمانی روش قطعی غلبه بر کرونا نیست و تنها کمک درمانی محسوب میشود، اظهار کرد: هنوز ثابت نشده که پلاسما درمانی به تنهایی باعث درمان کامل افراد مبتلا به کووید۱۹ می شود؛ این روش کمک درمانی است و کارایی و ایمن بودن آن در مراحل پژوهشی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا همدان با اشاره به موفقیت این روش درمانی در برخی از کشورها، کفت: در یک گزارش در چین گفته شده که ۱۰ نفر با پلاسمادرمانی بهبود یافته و در گزارش دیگر در آلمان ذکر شده که پلاسما درمانی باعث تخفیف علایم بالینی میشود و یا در فرانسه ۶۰ نفر کاهش علایم با پلاسمادرمانی ثبت شده است؛ اما ظاهرا کشورمان با درمان بیش از 200 نفر از مبتلایان، بالاترین کاربرد پلاسمادرمانی کووید ۱۹ را ثبت کرده است.