اجتماعی

چگونه آسیب‌های روانی ناشی از قرنطینه را به حداقل برسانیم؟

دبیر کارگروه خانواده و مشاوره‌ی ستاد مردمی مقابله با کرونا استان همدان ، ترس، سردرگمی، خشم، بی‌حوصلی، اضطراب و کج خلقی را آسیب‌های روانی ناشی از دوران قرنطینه خانگی برای شهروندان دانست.

حجت الاسلام میلاد صالحی در گفت‌و‌گو‌ با پایگاه خبری همدان آنلاین ، با اشاره به طولانی شدن مدت زمان قرنطینه خانگی به‌دلیل جلوگیری از شیوع بیشتر کروناویروس در کشور، بیان کرد: عمده آسیب‌های روانی، کمتر از 20 روز در افراد ایجاد شده و در زمان کمتری تبدیل به بیماری می‌شوند، اما متاسفانه درمان این قبیل بیماری‌ها بسیار سخت و طولانی مدت است؛ از این رو می‌توان با چند راه‌کار ساده و با اهمیت، از بروز این آسیب‌های روانی در این دوران جلوگیری کرد.

وی با بیان اینکه پس از اتمام قرنطینه، بازگشت به زندگی روزمره و معمولی گذشته کار آسانی نخواهد بود، مطرح کرد: مردم پس از این پروسه درگیر یکسری از آسیب‌ها روانی همانند ترس، اضطراب، خشم، کج خلقی، خشم و بی‌حوصلگی خواهند شد؛ اما لازم به ذکر است که واکنش‌های هر فرد در مقابل این قبیل از آسیب‌ها متفاوت بوده و برای هریک تبعات گوناگونی را خواهد داشت.

صالحی در رابطه با چگونگی مقابله و پیشگیری از این گونه آسیب‌های روانی در دوران قرنطینه، گفت: به واسطه هفت روش ساده و آسان می‌توان از آسیب‌های روانی پیش رو در دوران سخت قرنطینه جلوگیری و مقابله کرد.

1 . تدوین برنامه روزانه

دبیر کارگروه خانواده و مشاوره‌ی ستاد مردمی مقابله با کرونا استان همدان تدوین برنامه روزانه در دوران قرنطینه‌ را ضروری خواند و افزود: داشتن برنامه مشخص و مناسب در تمام مراحل و شرایط زندگی حتی در این نوع سبک نیز همواره کارآمد و مفید است؛ صحبت با همسر و فرزندان، بازی با کودکان، فعالیت بدنی در منزل و مدیریت ارتباط و تعامل با سایر اعضای خانواده از جمله راه‌های جلوگیری از بروز بیماری‌های روانی است.

2 . تعامل با خانواده، دوستان و جامعه

صالحی حفظ آرامش روانی در این دوران را ضروری دانست و تصریح کرد: یکی از ملاک‌های آرامش روانی، صحبت و ارتباط با دوستان ئ جامعه است؛  با استفاده از وسایل ارتباط جمعی این ارتباط با بیرون از منزل و سایر افراد جامعه حفظ خواهد شد؛ لازم به ذکر است قبل از دوران قرنطینه، متوسط زمان ارتباط اعضای خانواده با یکدیگر 17 دقیقه بود، این درحالیست که باتوجه به شرایط کنونی این زمان می‌تواند افزایش یابد.

3 . حقیقت مدیریت شده را به کودکانمان بگوییم

وی با تاکید براینکه در شرایط کنونی کودکان نیز درمعرض آسیب‌های روانی قرار دارند، اظهار کرد: اخباری که پیرامون کروناویروس در اختیار کودکان قرار می‌گیرد، باید توسط والدین مدیریت شود از این رو سواد رسانه‌ای والدین در این ایام حرف اول را می‌زند؛  هنگام صحبت کردن در مقابل فرزندانمان در رابطه با این ویروس نیز باید بسیار بادقت و کنترل باشد؛ باید توجه داشت که گفتن واقعیت به کودکان الزامی است اما باید واقعیت را بدون ایجاد ترس در دل کودکان بیان کرد.

4 وسواس خبری نداشته باشیم

صالحی ادامه داد: داشتن وسواس در دریافت اخبار بسیار استرس زا بوده و آسیب‌های روانی زیادی را به همراه دارد؛ دریافت و پیگیری بسیار کم اخبار از منابع رسمی و قابل اعتماد در روز می تواند تا حد زیادی از ترس و استرس این روزها بکاهد.

5 . محبت کنید

دبیر کارگروه خانواده و مشاوره‌ی ستاد مردمی مقابله با کرونا استان همدان محبت کردن به دیگران و اعضای خانواده را الزامی دانست و گفت: محبت کردن، به انسان احساس کارآمدی و مفید بودن را منتقل می‌کند؛ از این رو تا آنجا که در توان داریم به هم نوعان خود محبت کنیم.

6 . نیمه پر لیوان را ببینید

وی با بیان اینکه در این روزها باید جنبه مثبت ماجرا و اتفاقات هم دیده شود، خاطرنشان کرد: همواره در تمام اتفاقات بد بخشی مفید و مثبت نیز وجود دارد؛ زمان بیشتر برای دورهم بودن اعضای خانواده، بخشیدن اجاره بها مالکان منازل و مغازه‌ها به مستاجران خود و کمک مالی و معنوی مردم به یکدیگر از زیبایی‌های روزهای کرونایی است که توجه به آن برای روح و روان بسیار سودمند خواهد بود.

7 . گاهی تنها باشیم

صالحی در پایان خطاب به زوجین نیز تاکید کرد: هر زمانی که همسرانمان مایل بودند به آن‌ها اجازه تنهایی و خلوت کردن با خودشان را بدهیم؛ تمام انسان‌ها در بعضی از ساعات نیاز دارند تا وقتی را تنها برای خودشان اختصاص دهند و هیچ فردی مزاحمشان نشود

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن