اقتصادی

معضلات شبکه توزیع

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، معضل اساسی، شبکه توزیع را ناکارآمدی آن به لحاظ ساختاری و رفتاری دانست.

یزدان سیف در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه، شبکه توزیع به لحاظ ساختاری و رفتاری ضعف دارد، عنوان کرد: ساختار تجاری کشور به علت وابستگی درآمد شهرداری به کاربری‌ عرصه‌هایی که در اختیار دارد، با فراوانی زیاد واحدهای صنفی مواجه شده است که از ضعف‌های ساختاری نظام توزیع است.

وی با ذکر اینکه، کشور در حدود دو دهه گذشته به اصلاح ضعف ساختاری پرداخته که پیشرفتی نداشته است، افزود: واحدهای تجاری گسترده‌ای توسط شهرداری ساخته و پروانه تجاری می‌گیرند که اصناف و نظام تجاری کشور خواستار اعطای پروانه کسب و قانومند کردن آن است.

وی در خصوص حوزه رفتاری شبکه توزیع، گفت: از دو دهه گذشته بحث ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تأمین کالا از مزرعه تا سفره مطرح شد که از سیاست‎‌های مطلوب در این حوزه بود و موجب برندسازی شد.

وی با اشاره به اینکه، ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای با حذف واسطه‌ها، سبب کاهش قیمت شده است، ادامه داد: امروزه براساس موجودی کالاهای اساسی در این فروشگاه‌ها، وضعیت این کالاها در کشور مشخص شده و ابزار مطلوبی برای سیاست‌گذاری است.

این مقام مسئول، در خصوص افزایش کارمزد ذخیره‌سازی، چنین توضیح داد: افزایش کارمزد در این قسمت مرتبط با افزایش هزینه سیلوداران بوده که با توجه به نیروی انسانی و صورت‌های مالی لحاظ می‌شوند.

وی با تأکید براینکه، وضعیت کالاهای اساسی درماه رمضان خوب است، اعلام کرد: در سال گذشته، کالاهای اساسی مانند برنج، به مقدار 1 میلیون و 621 هزار تن وارد کردیم که بالغ بر 620 هزار تن آن در چهار ماهه آخر سال وارد شد.

وی با بیان اینکه، گندم نیز از کالاهای وارداتی سال گذشته بوده، اظهار کرد: برای تقویت و افزایش ذخایر استراتژیک کشور اقدام به واردات گندم کردیم.

وی با ذکر اینکه، نحوه نظارت بر روند توزیع کالا های اساسی با سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و گشت‌زنی با همکاری سایر نهادها انجام می‌شود، عنوان کرد: توزیع کالاها ربطی به کالابرگ نداشته و براساس تقویم زمانی کشور در مناسبت‌های ملی و مذهبی، شاهد افزایش تقاضا برخی اقلام هستیم که در حالت عادی شبکه توزیع توانایی پوشش این حجم از تقاضا را ندارد.

سیف یا بیان اینکه، برای این پیک مصرف سیاست‌هایی از قدیم داریم، تشریح کرد: در این زمان از محل گردش ذخایر راهبردی کالای تنظیم بازار دولتی نیازها را تأمین می‌کنیم که برای رفع شکاف عرضه و تقاضا است.

وی در خصوص اولویت توزیع کالاهای تنظیم بازار، گفت: اولویت با فروشگاه‌های زنجیره‌ای و صنوف منتخب و تعاونی مصرف کارگران، کارمندان است که از جانب سازمان صمت هر استان انتخاب و اختصاص می‌دهند.

سیف با ذکر اینکه، از ابتدای بروز عارضه کرونا، تمامی اعضا در خصوص رفع نقصان برآمدند، عنوان کرد: در این ایام برای توزیع کالاهای اساسی چالشی نداشته و سعی بر رفع تمام نیازها و عدم بروز کمبود داشتیم.

این مقام مسئول، در خصوص کالاهایی که با ارز 4200 تومان خریداری و توزیع شده است مانند برنج و روغن را، نظارت را برای برای عرضه به قیمت مصوب به مردم را ضروری دانست.

وی در خصوص تقاضاهای فصلی، تشریح کرد: برخی از کالاها را به دلیل افزایش تقاضا فصلی از محل ذخایر شرکت‌های دولتی برای جبران عدم تعادل، تأمین می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه، تفاوت ما با سایر کشور آماده بودن برای این شرایط به علت تجربه تحریم‌ها است، ادامه داد: ما ذخایر استراتژیک و بسیج عمومی برای حل مشکلات و تأمین اقلام بهداشتی کشور داشتیم.

سیف با تأکید براینکه، در بحران اقتصادی جهانی، هرچه ضریب برون‌گرایی و وابستگی به نظام‌های بین‌الملل بیشتر باشد، آسیب بیشتری وارد می‌شود، عنوان کرد: فشار اقتصادی ویروس کرونا برای کشور ما نسبت به عربستان و روسیه تفاوت دارد زیرا اقتصاد ما خودش را با شرایط تطبیق داده است.

وی با ذکراینکه، این ویروس موجب کاهش رشد اقتصادی دنیا شده است، اضافه کرد: این به معنای کاهش تقاضا در دنیا بوده که شرایط را برای حوزه‌های غیر مرتبط با غذا سخت می‌کند.

۶ اردیبهشت, ۱۳۹۹ ۰۲:۳۵ ب.ظ

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن