رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس مطرح کرد: مجلس یازدهم در حوزه کشاورزی انقلابی حرکت می کند

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس یازدهم در حوزه کشاورزی انقلابی حرکت میکند و تصویب طرح دو فوریتی اصلاح قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی به خوبی این امر را نشان داد.
به گزارش پایگاه خبری همدان آنلاین، سیدجواد ساداتینژاد شامگاه دیروز در نشست اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و شورای معاونان وزیر جهاد کشاورزی در محل فرمانداری ملایر افزود: با تصویب این قانون، دولت نباید اکنون قیمت محصولات کشاورزی را اعلام کند و این تذکر داده شد که قیمت واقعی و اصلاح شود.
وی تاکید کرد: با تصویب دو فوریتی اصلاح قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، میتوان این قول را به کشاورزان داد که کشت و کار خود را انجام دهند و نگران قیمت محصولات نباشند.
ساداتینژاد یکی از سیاستهای اصلی مجلس را ” مردمیسازی” عنوان کرد و افزود: در این راستا نخستین سفر رسمی این کمیسیون را به استان همدان و شهرستان ملایر انجام دادیم.
وی اظهارکرد: هدف ما در این سفرها این است که پس از بازدید و بررسی میدانی از ظرفیتها و مشکلات بخش کشاورزی، با حضور استاندار همدان و وزاری مرتبط، جلسه راهبردی را به منظور مسایل و مشکلات موجود ظرف ۲ هفته آینده برگزار کنیم تا بتوانیم در مدت زمان کوتاهی به مطالبات و درخواستهای مردم پاسخ دهیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس اجرای طرح فَراز، تنفس وام کشاورزان، آبیاری نوین و انتقال آب سد کلان را از جمله مشکلات مطرح شده در بازددی امروز عنوان کرد و گفت: با توجه به نبود صنایع فرآوری انگور و مشکلات تعهد ارزی برای صنعت کشمش این شهرستان، این قول را میدهیم از بانک مرکزی دعوت و با حضور استانهای کشمش خیز این مشکل را حل کنیم.
وی با بیان اینکه اختلاف بین میزان تولیدات کشاورزان پیشرو و متوسط کشوری نشان میدهد که در حوزه کشاورزی جای کار زیادی وجود دارد، تاکید کرد: با همکاری بانکها باید تسهیلات ارزان قیمت در اختیار کشاورزان و واحدهای فرآوری محصولات کشاورزی قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان نیز بیان کرد: مطابق قانون احکام دائمی،دوباره باید اعتبار ملی برای اجرای زیرساختها به شهرکها و نواحی صنعتی و شهرکهای گلخانهای که از سه سال پیش حذف شده بود، اختصاص یابد.
ظاهر پورمجاهد با اشاره به اینکه چنانچه این اعتبار ملی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ بیاید، بدون شک تحرکدهنده اشتغال و تولید است، افزود: در حوزه تعادلبخشی و بهرهوری آب میتوانیم گسترش کشت گلخانهای را داشته باشیم، اما متأسفانه دانشآموختگانی که گلخانه احداث کردند، همچنان از یارانه این طرح بی بهرهاند.
وی خاطرنشان کرد: از ۱۴۰ هکتار کشت گلخانه در دست اجرای استان توسط جوانان و دانشآموختگان، با وجود اینکه وثیقه آنها در بانک کارشناسی شده، چون یارانه ابلاغ نشد، اکثر آنها مایل به دریافت تسهیلات با سود ۱۲ درصد در مناطق کمتر برخوردار و ۱۴ درصد در مناطق برخوردار نیستند.
ملایر؛ قطب اصلی تولید ماسک
در ادامه فرماندار ملایر با بیان اینکه با آغاز عملیات اجرایی کارخانه تولید دستکش پزشکی و لاتکس، این شهرستان در آیندهای نزدیک در این زمینه به خودکفایی میرسدف افزود: در حال حاضر این شهرستان با تولید ۸۰ درصدی پارچه ماسک کشور در شرکتهای بافتینه و بافتسان، قطب اصلی تولید ماسک است.
قدرت الله ولدی با اشاره به اینکه ملایر در حوزه صنعت و فعالیت مجموعههای صنعتی همانند مبل و منبت، انگور و بخش کشاورزی، یک شهر نمونه کشوری است، اظهارکرد: این شهرستان در حوزه سیلیس و فرآوری سیلیس نیز یکی از قطبهای اصلی کشور است و بیش از هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در شهرک صنعتی جوکار در دست اجراست.
وی افزود: امسال با وجود تمامی تحریمها و موانع و مشکلات، 1500 میلیارد تومان طرح در ۶ ماهه نخست به بهرهبرداری رسید و تا پایان سال این رقم سرمایهگذاری به سه هزار میلیارد تومان میرسد.
ولدی یادآورشد: در حال حاضر استان همدان و شهرستان ملایر به یک کارگاه عمرانی و اقتصادی تبدیل شده و تمام تلاش ما جهش تولید، سرمایهگذاری و خدمت به مردم است.