فرهنگ و هنر

حضرت محمد(ص)؛ خورشیدی جهان شمول

هفدهم ربيع الاول، چشم دنيا به جمال گلي روشن گشت كه گل سرسبد عالم هستي شد او كه خاتم انبيا ‏بود و نور مقدس وجودش چشم ها را خيره نمود، او كه پيامبر رحمت شد، رحمة للعالمين كه با ‏عطر محمدي اش شامه جهانيان را نوازش داد.

به گزارش پایگاه خبری همدان آنلاین، نور پاک محمدي را خداوند متعال نسل به نسل از حضرت ‏آدم به پيامبران بعد او انتقال داد تا به هاشم پدر عبد المطلب رسيد بعد به عبد المطلب وسپس به عبدالله ‏رسيد. عبدالله در سن بيست و پنج سالگى با آمنه دختر وهب ازدواج نمودند تا اينكه حاصل اين ‏ازدواج در روز جمعه پس از طلوع فجر هفدهم ربيع الاول سال 567 ميلادى 53 سال قبل از ‏هجرت چشم به دنيا گشود. البته اهل سنت معتقدند كه تاريخ ولادت حضرت در روز دوشنبه ‏دوازدهم ربيع الاول است، بنابراین مسلمانان فاصله اين دو نظر را به عنوان ” هفته وحدت” جشن ‏مى گيرد نامش را “محمد” لقبش مصطفی و کنیه اش را ابولقاسم نهادند.

به مناسبت فرارسیدن هفته وحدت، مسئول امور قرآنی اداره تبلیغات اسلامی ملایر با تأکید بر اینکه ‏جسارت به ساحت آسمانی حضرت محمد(ص)، توهین به والاترین مقدسات مسلمانان و اهانت به ‏احساسات میلیون‌ها مسلمان است، گفت: جسارت‎های اخیر به ایشان در کشور فرانسه و حمایت ‏بی‌پرده مسئولین عالی رتبه کشور مذکور از این بی‌اخلاقی‌ها، موجب آزردگی عمیق و جریحه دار ‏شدن احساسات مسلمانان جهان و نارضایتی همه انسان‌های آزاده و خردمند شده است.

ایرج یارمحمدی در گفت و گو با پایگاه خبری همدان آنلاین، افزود: ما معتقدیم که طراحان اصلی ‏این جریان های افراطی، سردمداران نظام سلطه و صهیونیست های هتاک هستند که می کوشند با ‏تولید وحشت و خشونت به نام اسلام، تئوری” اسلام هراسی” را ترویج کنند.

وی تصریح کرد: هتاکان به حضرت محمد(ص)، بدانند آتشی که اکنون در آن می دمند، ناگهان دامان ‏بی کفایتی خودشان را می گیرد، چراکه آزادگان و جوانمردان عالم تزویر و تاریکی را از نور و ‏روشنی به راحتی تمیز می دهند.

مسئول امور قرآنی اداره تبلیغات اسلامی ملایر در ادامه در مورد ” میلاد خورشید” و برکات آن ‏توضیح داد و با بیان اینکه حوادث جالبى در روز ولادت حضرت اتفاق افتاد كه ولادتش را با ‏معجزات بسيارى همراه كرد؛ گفت: صبح آن روز كه حضرت متولد شد هر بتى كه در هرجاى عالم ‏بود بر زمين افتاد، ايوان كسرى لرزيد و چهارده گنگره آن افتاد، درياچه ساوه فرو رفت و خشك ‏شد، وادى سماوه كه سال ها كسى در آن آب نديده بود آب در آن جارى شد.

این مدرس دانشگاه اظهارکرد: آتشكده فارس كه هزار سال خاموش نشده بود در روز ولادت ‏حضرت محمد(ص) خاموش شد، طاق كسرى از وسط شكست و دو تكه شد، آب دجله شكافته و جدا ‏شد و در قصر او جارى شد، تخت هر پادشاهى سرنگون شد، جميع پادشاهان درآن روز لال شدند ‏و حرف نزدند، علم كاهنان بر طرف و سحر ساحران باطل شد، فرياد شيطان به آسمان بلند شد.

یارمحمدی افزود: پيامبر پس از تولدش تنها سه روز از مادرش شير خورد و طبق رسم بزرگان ‏قريش به دايه سپرده شد، اولين دايه اش ثوبيه كنيز ابولهب بود كه او را چهار ماه شير داد، سپس ‏مدت پنج سال نزد حليمه بود تا در بيابان گسترده و پاك و دور از آلودگي هاى شهر پرورش يابد.

وی با اشاره به اینکه پيامبر در سن شش سالگى، مادرش آمنه را از دست داد تا در كودكى از پدر و ‏مادر يتيم شود، ادامه داد: او به عبدالمطلب پدر بزرگش سپرده شد و پس از رحلت او سرپرستى اش ‏به عمويش ابو طالب داده شد.

یارمحمدی اظهارکرد: شغل پيامبر بازرگانى وشبانى بود، حين بازرگانى با خديجه آشنا شد و بعدها ‏در سن بيست و پنج سالگى ‌در حالى كه خديجه چهل ساله بود با هم ازدواج کردند و سن چهل ‏سالگى به رسالت مبعوث شد.

مسئول امور قرآنی اداره تبلیغات اسلامی ملایر خاطرنشان کرد: پيامبر بعد از خديجه برای مصالح ‏دين اسلام همسران ديگرى نيز انتخاب کردند كه حاصل آنها شش فرزند بود كه برترين آنها ‏حضرت صديقه طاهره حضرت زهرا(س) ام الائمه شد.

وی با بیان اینکه پيامبر در اثر صداقت و پاكدامنى و امانتدارى به ” محمد امين” مشهور شد، گفت: ‏اما قرآن براى او صفات فراوانى از جمله رحمة للعالمين، مظهر خلق عظيم، دلسوز براى مؤمنان، ‏صبور وبردبار، داراى مقام محمود، علم وآگاهى گسترده، شفيع روز جزا،رئوف و مهربان و شاهد ‏بر اعمال، برشمرده است.

یارمحمدی در مورد معجزات پيامبر توضیح داد: اصلى ترين آنها ” قرآن” است كه دربين معجزات ‏انبيا بى نظير بود و تمامى فصحا و بليغان از آوردن مثل آن عاجز گشتند، پيامبر دين مبين اسلام را ‏براى مردم هديه آورد كه در تمام طول تاريخ بشريت بى نظير بود.

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه پيامبر در آخرين سال حيات خود حج را بجا آورد و در راه ‏بازگشت، امير المؤمنين(ع) را به عنوان وصى و جانشين خود معرفی کرد، گفت: ایشان سرانجام ‏پس از 63 سال تلاش و کوشش فراوان در راه اشاعه اسلام در 28 صفر سال 11 هجری قمری در ‏مدینه به مصداق ” ارجعی الی ربک” به سوی محبوبش شتافت.

ویژگی های بارز خاتم النّبيّين(ص)

مسئول امور قرآنی اداره تبلیغات اسلامی ملایر در مورد ویژگی های بارز خاتم النّبيّين(ص)، ‏افزود: ایشان رحمةً للعالمين، أشرف مخلوقات و داراي خلق عظيم بودند و خدا و ملائكه بر او ‏صلوات مي فرستند و نام ایشان در عرش رحمان در كنار نام پروردگار بوده است.

وی با بیان اینکه نماز شب بر حضرت محمد(ص) واجب شد و به مقام محمود رسید، گفت: ایشان به ‏شفاعت كبراي محشر مفتخر است و وفادارترین مردم به عهد و پیمان بود.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) در هيچ جنگي به دشمن خود شبيخون نمي زد، رسوم ‏جاهلي را باطل ساخت، دختران را از زنده به گور شدن رهانيد، کسی در سلام بر او سبقت نگرفت ‏و هرکه را می دید مبادرت به سلام می کرد و با مردم چنان معاشرت می کرد که هرکس گمان می ‏کرد عزیزترین فرد نزد آن حضرت است.

یارمحمدی با اشاره به اینکه حضرت محمد(ص) با فقرا زیاد نشست و برخاست می کرد و با آنان ‏هم غذا می شد، گفت: به خویشاوندان خود احسان می کرد بی آنکه آنان را بر دیگران برتری ده، ‏هرگز کسی را دشنام نداد و یا به لقب های بد نخواند و هرگز کسی را حقیر نمی شمرد.

وی با بیان اینکه پيامبر اکرم (ص) امين بودن و امانتداري او آن چنان بود که در دوران جاهليت او ‏را به ” امين” نامگذاري کردند، خاطرنشان کرد: نسبت به مردم از دیگران دلسوزتر و سودمندتر ‏بود، و دلیرترین، بردبارترین، عادلترین، پاکترین و بخشنده ترین مردمان زمان خود بود.

برکات و اعمال روز هفدهم ربيع الاول

مسئول امور قرآنی اداره تبلیغات اسلامی ملایر در ادامه با بیان اینکه ماه “ربیع الاول” بهار ماه ‏های خداوند است، چراکه آثار رحمت خداوند در آن هویداست، اظهارکرد: در این ماه بركات خداوند ‏و نورهاى زیبایى او بر زمین فرود آمده است.

وی بیان کرد: میلاد با سعادت رسول خدا (ص) و امام صادق (ع) در این ماه است، هجرت پیامبر ‏اکرم(ص) که سرچشمه دگرگونىِ عمیق در جهانِ اسلام و عزّت و شوکت مسلمین شد و داستان ” ‏لیلة المبیت” در این ماه واقع شده و آغاز امامت پربرکت حضرت بقیة اللّه (ارواحنا فداه) همزمان با ‏شهادتِ پدر بزرگوارش نیز در ماه ربيع الاول است.

یارمحمدی در مورد مهمترین اعمال این روز، گفت: گرفتن روزه در 17ربيع الأوّل بسيار فضيلت ‏دارد و اين روز، يکي از آن چهار روز است که در تمام سال به فضيلت روزه ممتاز بوده و براى ‏آن فضيلت بسيار نقل شده و در رواياتى از ائمّه معصومين(ع)آمده است كسى كه اين روز را روزه ‏بدارد، خداوند براى او ثواب روزه يك سال را مقرّر مى فرمايد.

وی یادآورشد: خواندن نماز مخصوص در این روز توصیه شده به گونه ای که دو رکعت نماز که ‏در هر رکعتي يک مرتبه حمد و ده مرتبه سوره قدر و ده مرتبه سوره اخلاص است، به جا بیاورید ‏و پس از نماز دعای روايت شده در مفاتیح الجنان را بخوانید.

مسئول امور قرآنی اداره تبلیغات اسلامی ملایر به دادن صدقه و خیرات، احسان کردن به مؤمنان ‏توصیه کرد و افزود: قرائت زيارت رسول خدا(ص) و زيارت امير مؤمنان، على(ع)، تكريم، تعظيم ‏و بزرگداشت اين روز بسيار بجاست، مرحوم “سيّد بن طاووس”، در این راستا سفارش كرده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن