قربانیان خاموش پروندههای حیثیتی

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات استان همدان 20 درصد از پروندههای پلیس فتا را مربوط به جرائم حیثیتی دانست و گفت: بانوان اصلیترین قربانیان خاموش این جرائم هستند.
سرهنگ فیروز سرخوشنهاد در گفتوگو با پایگاه خبری همدانآنلاین، مطرح کرد: معمولا در پروندههای حیثیتی، مجرمان کارآزموده و ماهر نیستند به همین علت بیش از 95 درصد از شکایات در این دسته از پروندهها به نتیجه میرسد.
وی ادامه داد: بسیاری از مجرمان در این جرائم،داخل استان شناسایی و دستگیر میشوند که بیشترین میانگین انگیزه در این دسته از افراد انتقام جویی و اختلافات خانوادگی است.
سرهنگ سرخوش با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از افراد، فضای مجازی را منبعی مهم برای تصمیمگیری میدانند افزود: نقش و هویت افراد در فضای مجازی کاملا متفاوت با فضای حقیقی است و از این رو نمیتوان این فضا را بستری مناسب برای اعتماد دانست.
وی توضیح داد: ارتباطات نامتعارف افراد در این فضا مهمترین عامل برای ایجاد انگیزه انتقام است که متهم به راحتی با سوءاستفاده از اطلاعات شخصی فرد، موجب هتک حیثیت و آبرو میشود.
سرهنگ سرخوش با اشاره به اینکه میانگین سنی ارتکاب جرم در این پروندهها، از 17 تا 45 سالگی است تصریح کرد: اصلیترین عامل وقوع جرائم در فضای مجازی نبود سواد کافی و آگاهی افراد است که گاه این اتفاقات جبران ناپذیر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: در پروندههای حیثیتی مجرم و بزه دیده هیچگونه آگاهی از فضای مجازی ندارند و به همین علت این دسته از افراد به راحتی قربانی جرم واقع میگردند.
سرهنگ سرخوش با بیان اینکه بسیاری از بزه دیدگان در این جرائم قربانیان خاموش و یا قشر خاکستری هستند بیان کرد: پلیس امین مردم است که افراد میتوانند در این دسته از جرائم به پلیس اعتماد کنند.
رئیس پلیس فتا استان همدان در پایان یادآورشد: در پیگیری پروندهها در صورت تمایل شاکی حتی خانواده وی از موضوع و روند شکایت اطلاعی نخواهند داشت