فرهنگ و هنر

از آش های سنتی معروف همدان چه می‌دانید؟

استان همدان، یکی از کهن‌ترین مناطق کشور است که قدمت آن به 800 سال پیش از میلاد مسیح ‏‏(ع) بازمی‌گردد و از مردمی با فرهنگ غنی و آداب غذایی جالب و منحصربه ‌فرد برخوردار است.

به گزارش پایگاه خبری همدان آنلاین، با توجه به قرارگرفتن در فصل سرد سال و با توجه به شیوع ‏کرونا، تقویت سیستم ایمنی بدن در خانواده ها ضروری است، در همین راستا تعدادی از آش های ‏سنتی معروف همدان معرفی می شود.

آبگوشت قرمه‌ همدان: قرمه سبزی یکی از غذاهای اصیل و بسیار دوست‌داشتنی کشور به شمار ‏می‌آید که در بین خانواده‌ها از محبوبیت چشم‌گیری برخوردار است.

مردم استان همدان، آبگوشت ‏جالب و لذیذی به نام آبگوشت قرمه‌سبزی را در برنامه‌ی غذاهای محلی و بومی خود طبخ و میل ‏می‌کنند که در نوع خود جالب و منحصربه‌فرد به نظر می‌رسد. طعم و عطر سبزی قرمه، پیاز داغ و ‏سیب‌زمینی به همراه لیموعمانی وسوسه‌انگیز و اشتها آور جلوه می‌کند.

آش بادمجان ملایر: ملایر یکی از شهرستان‌های تابع استان همدان است که غذاهای اصیل و بومی ‏این ناحیه از کشور، بسیار لذیذ و در سراسر ایران از شهرت و محبوبیت فراوانی برخوردار است. ‏آش بادمجان ملایر نیز یکی از این غذاهای محلی است که توسط بانوان کدبانوی این شهرستان تهیه ‏و طبخ می‌شود. آنچه در تدارک این خوراک بومی بسیار جالب و ستودنی است، وجود موادی ‏همچون عدس و بلغور است که به دلیل مواد مغذی و مفید موجود در آن‌‌ها، از جمله خوراکی‌هایی ‏محسوب می‌شوند که مصرف آن‌ها توسط پزشکان و کارشناسان تغذیه برای حفظ سلامتی بسیار ‏تاکید و سفارش شده است.

آش آماج همدان: یکی دیگر از غذاهای محلی و اصیل استان همدان، آش آماج نام دارد که در برخی ‏دیگر از استان‌های کشور نیز طبخ می‌شود. البته ممکن است در دستور پخت و مواد اولیه‌ ترکیبی ‏تفاوت‌هایی بین آش آماج مردم استان همدان و دیگر مناطق کشور وجود داشته باشد که خود از تنوع ‏غذایی و سبک تهیه‌ی غذاهای بومی و اصیل کشورمان حکایت دارد. مردم استان همدان با استفاده از ‏موادی مانند: آماج، سبزی آش شامل تره و پیازچه، پیازداغ، سیر، عدس، لوبیا چشم‌بلبلی، تخم‌مرغ، ‏نمک، فلفل، زردچوبه و روغن به طبخ و تدارک این غذای اصیل و محلی می‌پردازند.

آش هویج و جو: هویج یکی از مواد غذایی مفید و بسیار ضروری برای حفظ سلامت جسمی بدن ‏محسوب می‌شود که به دلیل طعم شیرین، آب فراوان و ویتامین‌های مورد نیاز بدن، می‌توان در طبخ ‏و تهیه‌ غذاهای متنوعی از جمله انواع خورشت، حلوا، شیرینی، پلو و آش مورد استفاده قرار داد. جو ‏نیز یکی دیگر از مواد غذایی شگفت‌انگیز و مورد نیاز بدن انسان است که کارشناسان تغذیه و ‏سلامتی مصرف آن‌ را به دفعات توصیه کرده‌اند. در رژیم غذایی مردم استان همدان، غذایی سنتی با ‏ترکیب این دو ماده‌ی مغذی و مهم تهیه و طبخ می‌شود که به آش هویج و جوی همدان معروف است. ‏غذایی لذیذ، خوش‌عطر و بسیار مقوی که از طرفداران بسیاری در بین خانواده‌های این استان ‏برخوردار است.

آش خشکبار: خشکبار یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌های موجود در رژیم غذایی مردم کشور ‏محسوب می‌شود. مصرف این مواد لذیذ در کنار اعضای خانواده لذتی دوچندان را به همراه خواهد ‏داشت. استفاده از آلبالوی خشک، آلوی خشک، برگه‌های لذیذ و ملس خشک و بسیاری دیگر از این ‏خوراکی‌های مطبوع و دوست‌داشتنی در طبخ انواع غذاهای اصیل ایرانی، تنوعی جالب و ‏شگفت‌انگیز را در غذاهای طبخ شده‌ی بومی و سنتی جای‌جای میهن‌مان ایجاد کرده‌ که بسیار ‏ستودنی است.

مردم استان همدان، با استفاده از انواع خشکبار، غذایی اصیل و بومی را طبخ و تهیه می‌کنند که به ‏آش خشکبار مشهور است.

مادران هنرمند و بانوان باسلیقه‌ این استان با ترکیب موادی مانند آلبالو ‏خشکه، برگه‌ی هلو، آلوی ترش خشک‌شده، رشته‌ آشی، شیره‌ انگور، سرکه، نمک، فلفل، ‏زردچوبه، پیاز، نعناع، نخود، لویبا، گوشت استخوان‌دار، عدس و سبزی آش و در صورت تمایل ‏تره‌کوهی به تهیه و تدارک این غذای اصیل و سنتی می‌پردازند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن