از آش های سنتی معروف همدان چه میدانید؟

استان همدان، یکی از کهنترین مناطق کشور است که قدمت آن به 800 سال پیش از میلاد مسیح (ع) بازمیگردد و از مردمی با فرهنگ غنی و آداب غذایی جالب و منحصربه فرد برخوردار است.
به گزارش پایگاه خبری همدان آنلاین، با توجه به قرارگرفتن در فصل سرد سال و با توجه به شیوع کرونا، تقویت سیستم ایمنی بدن در خانواده ها ضروری است، در همین راستا تعدادی از آش های سنتی معروف همدان معرفی می شود.
آبگوشت قرمه همدان: قرمه سبزی یکی از غذاهای اصیل و بسیار دوستداشتنی کشور به شمار میآید که در بین خانوادهها از محبوبیت چشمگیری برخوردار است.
مردم استان همدان، آبگوشت جالب و لذیذی به نام آبگوشت قرمهسبزی را در برنامهی غذاهای محلی و بومی خود طبخ و میل میکنند که در نوع خود جالب و منحصربهفرد به نظر میرسد. طعم و عطر سبزی قرمه، پیاز داغ و سیبزمینی به همراه لیموعمانی وسوسهانگیز و اشتها آور جلوه میکند.
آش بادمجان ملایر: ملایر یکی از شهرستانهای تابع استان همدان است که غذاهای اصیل و بومی این ناحیه از کشور، بسیار لذیذ و در سراسر ایران از شهرت و محبوبیت فراوانی برخوردار است. آش بادمجان ملایر نیز یکی از این غذاهای محلی است که توسط بانوان کدبانوی این شهرستان تهیه و طبخ میشود. آنچه در تدارک این خوراک بومی بسیار جالب و ستودنی است، وجود موادی همچون عدس و بلغور است که به دلیل مواد مغذی و مفید موجود در آنها، از جمله خوراکیهایی محسوب میشوند که مصرف آنها توسط پزشکان و کارشناسان تغذیه برای حفظ سلامتی بسیار تاکید و سفارش شده است.
آش آماج همدان: یکی دیگر از غذاهای محلی و اصیل استان همدان، آش آماج نام دارد که در برخی دیگر از استانهای کشور نیز طبخ میشود. البته ممکن است در دستور پخت و مواد اولیه ترکیبی تفاوتهایی بین آش آماج مردم استان همدان و دیگر مناطق کشور وجود داشته باشد که خود از تنوع غذایی و سبک تهیهی غذاهای بومی و اصیل کشورمان حکایت دارد. مردم استان همدان با استفاده از موادی مانند: آماج، سبزی آش شامل تره و پیازچه، پیازداغ، سیر، عدس، لوبیا چشمبلبلی، تخممرغ، نمک، فلفل، زردچوبه و روغن به طبخ و تدارک این غذای اصیل و محلی میپردازند.
آش هویج و جو: هویج یکی از مواد غذایی مفید و بسیار ضروری برای حفظ سلامت جسمی بدن محسوب میشود که به دلیل طعم شیرین، آب فراوان و ویتامینهای مورد نیاز بدن، میتوان در طبخ و تهیه غذاهای متنوعی از جمله انواع خورشت، حلوا، شیرینی، پلو و آش مورد استفاده قرار داد. جو نیز یکی دیگر از مواد غذایی شگفتانگیز و مورد نیاز بدن انسان است که کارشناسان تغذیه و سلامتی مصرف آن را به دفعات توصیه کردهاند. در رژیم غذایی مردم استان همدان، غذایی سنتی با ترکیب این دو مادهی مغذی و مهم تهیه و طبخ میشود که به آش هویج و جوی همدان معروف است. غذایی لذیذ، خوشعطر و بسیار مقوی که از طرفداران بسیاری در بین خانوادههای این استان برخوردار است.
آش خشکبار: خشکبار یکی از محبوبترین خوراکیهای موجود در رژیم غذایی مردم کشور محسوب میشود. مصرف این مواد لذیذ در کنار اعضای خانواده لذتی دوچندان را به همراه خواهد داشت. استفاده از آلبالوی خشک، آلوی خشک، برگههای لذیذ و ملس خشک و بسیاری دیگر از این خوراکیهای مطبوع و دوستداشتنی در طبخ انواع غذاهای اصیل ایرانی، تنوعی جالب و شگفتانگیز را در غذاهای طبخ شدهی بومی و سنتی جایجای میهنمان ایجاد کرده که بسیار ستودنی است.
مردم استان همدان، با استفاده از انواع خشکبار، غذایی اصیل و بومی را طبخ و تهیه میکنند که به آش خشکبار مشهور است.
مادران هنرمند و بانوان باسلیقه این استان با ترکیب موادی مانند آلبالو خشکه، برگهی هلو، آلوی ترش خشکشده، رشته آشی، شیره انگور، سرکه، نمک، فلفل، زردچوبه، پیاز، نعناع، نخود، لویبا، گوشت استخواندار، عدس و سبزی آش و در صورت تمایل ترهکوهی به تهیه و تدارک این غذای اصیل و سنتی میپردازند.