افزایش مصرف موادمخدر زیر سقف خانه

یک کارشناس پیشگیری از اعتیاد کرونا و به دنبال آن طولانی شدن مدت زمان قرنطینه را راهی برای افزایش تعداد پاتوقهای مصرف مواد مخدر دانست.
مهدی سعیدی شکیب در گفتوگو با پایگاه خبری همدانآنلاین، با اشاره به افزایش مدت زمان قرنطینه و شکستن قبح مصرف مواد مخدر در برخی از خانوادهها، بیان کرد: طیف و فضای مصرف موادمخدر بسیار متفاوت است اما آنچه در این برهه از زمان خودنمایی میکند افزایش پاتوقها برای مصرف مواد مخدر است؛ این بدان معناست که با اجبار به در منزل ماندن و جمع شدن نوعی پاتوق را برای مصرف مواد مخدر فراهم میکند.
وی با بیان اینکه ایجاد قرنطینه و اجبار حضور در خانه باعث شده تا برخی از افراد، اعتیاد را به منازل خود بیاورند، مطرح کرد: همین امر باعث میشود تا کمک ذهنی_روانی برای افرادی که تاکنون به سمت موادمخدر نرفتهاند، ایجاد شود و فرد به همراه شخص بیمار به اعتیاد برای نخستین بار مصرف مواد مخدر را تجربه کنند.
سعیدی شکیب با اشاره به اینکه 80 تا 90 درصد معتادین اعتقادی به استفاده از ماسک نداشته و پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند، عنوان کرد: هراندازه به دلیل سوء استفاده از کرونا پاتوق بیشتر شود، فضای جدیدی در خانه و گاها نزد اعضای خانواده برای مصرف موادمخدر فراهم خواهد شد.
این کارشناس پیشگیری از اعتیاد در رابطه با گرایش بانوان به مواد مخدر نیز گفت: براساس آمار کشوری، قشر تحصیل کرده و بانوان عمدتا روی به موادمخدر محرک زا همانند گل آورده اند.
وی ادامه داد: با این وجود عمده موادمخدر مصرفی در استان براساس آمارهای موجود گل و بیش از 50 درصد ماده مخدر سنتی تریاک است.
سعیدی شکیب آموزش مهارت نه گفتن توسط والدین به فرزندان را از موثرترین راههای جلوگیری از اعتیاد آنها در سن نوجوانی و جوانی خواند و افزود: عادی سازی استعمال دخانیات بهویژه قلیان رد مقابل فرزندان نیز از جمله راههای موثری است که در ذهن نوجوان یا جوان زمینه استفاده از موادمخدر را نیز فراهم میکند؛ از این رو تا حد امکان نباید مصرف دخانیات در مقابل فرزندان عادی انگاری شود