بادرجنبویه؛ گیاهی آرامبخش و مقوی قلب و اعصاب

یک کارشناس طب سنتی در ملایر با اشاره به خواص بسیار مفید ” دمنوش بادرجنبویه”، گفت: بادرجنبویه مقوی قلب و اعصاب، خون ساز، تقویت کننده سلولهای مغز بوده و بر اساس طب سنتی ایران، طبع بادرنجبویه گرم و خشک است.
علی محمدی در گفت و گو با پایگاه خبری همدان آنلاین، افزود: ” دمنوش بادرنجبویه” آرام بخش خفیف و خواب آور ملایم است، خوابهای وحشتناک و کابوس را از بین میبرد، ضد اسپاسم و تشنج بوده و تقویت کننده سلولهای مغز و نشاط آور است.
وی با بیان اینکه کسانی که میگرن دارند همراه غذای خود بادرنجبویه بخورند، اظهارکرد: کسانی که تنگی نفس دارند از بادرنجبویه به صورت شربت و یا به صورت دمنوش استفاده کنند.
محمدی به تاثیر این گیاه بر دستگاه گوارش اشاره و خاطرنشان کرد: دمنوش بادرنجبویه تنظیم کننده و درمانگر ناراحتیهای معده و روده است، برای تحریک ترشحات صفراوی ضد اسپاسم و ضد سردرد استفاده می شود و بوی بد دهان را از بین میبرد.
این کارشناس طب سنتی یادآورشد: کسانی که پوستهای خشک و حساس دارند از دمنوش بادرنجبویه مانند چای استفاده کنند و سپس پارچهای در محلول دمنوش خیس نمایند و روی پوست بگذارند، همچنین ضماد برگ بادرنجبویه برای درد مفاصل مفید است.
وی در مورد طرز تهیه ” دمنوش بادرجنبویه”، توضیح داد: یک قاشق غذاخوری از خشک شده بادرنجبویه را در دو لیوان آب سرد ریخته، روی شعله مستقیم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد، سپس بگذارید تا با شعله غیر مستقیم به مدت 10 دقیقه دم بکشد، پس از صاف کردن میتوانید آن را بنوشید.
محمدی در مورد موارد منع مصرف و عوارض جانبی، افزود: کسانی که اختلالات تیروئیدی دارند و یا گرم مزاج هستند، در مصرف بادرنجبویه احتیاط کنند و اگر هم مصرف کردند، برای رفع عوارض آن میتوانند از گل بنفشه و سکنجبین استفاده کنند.