اجتماعی

شگردهای مأموران قلابی را جدی بگیرید

فرمانده انتظامی شهرستان ملایر نسبت به فریب مأموران قلابی هشداد داد و گفت: مأموران قلابي با آگاهي از نقاط ضعف و تخلفات افراد و بزرگ ‌نمايي آنها، وجهي را به‌ صورت مستقيم يا غيرمستقيم از سوژه انتخابی خود طلب مي‌كنند.

سرهنگ پاسدار محمد باقر سلگی در گفت و گو با پایگاه خبری همدان آنلاین، توصیه های انتظامی اجتماعی و پیشگیرانه را در ارتباط با شناخت ماموران قلابی تشریح کرد و افزود: اتباع خارجي غيرمجاز و هموطناني كه سال‌ها خارج از كشور بوده‌اند، كسبه بدون جواز كسب، رانندگان فاقد گواهينامه، رانندگان کامیون به بهانه‌ حمل مواد مخدر و … از اصلي‌ترين طعمه‌هاي اين تبهكاران محسوب مي‌شوند.

وی ادامه داد: برخي از مأمورنماها، با استفاده از مدارك شناسايي جعلي، با عناوين مختلف مانند مأمور مبارزه با مواد مخدر، مأمور امنیت اخلاقی براي جمع‌آوري ماهواره و … به منازل افراد مراجعه و اقدام به أخاذي مي‌ كنند.

سلگی با بیان اینکه بازرسي بدني از افراد يا بازرسي خودروي آنان به بهانه‌ حمل مواد مخدر، سلاح يا كالاي قاچاق، يكي ديگر از شگردهاي اين مجرمان محسوب مي‌شود، توضیح داد: مأموران قلابي در انجام مأموريت خود، به انحای مختلف از ارائه‌ كارت شناسايي يا حكم قضايي طفره مي‌روند يا كارت نامعلومي را فقط در يك آن جلوي چشم قربانيان خود مي‌گيرند و هرگز فرصت ملاحظه‌ دقيق را به آنها نمي‌دهند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مجرمان تحت پوشش مأموران معمولاً سعي می‌کنند با به نمايش ‌گذاشتن مبالغه‌ آميز سلاح، بي‌سيم يا دستبند همراه خود، افراد را بترسانند، مجرمان مأمورنما تلاش مي‌كنند تا در سريع‌ترين زمان ممكن اقدامات خود را انجام داده و از محل دور شوند؛ به همين خاطر معمولاً دچار عجله و دستپاچگي مي‌شوند.

وی خاطرشان کرد: مأموران قلابي معمولاً طعمه‌هاي خود را تهديد مي‌كنند كه در صورت عدم تمكين، آنها را به مراكز نظامي و انتظامي خواهند برد و تأكيد مي‌كنند كه در آن مراكز، مجازات و تبعات بسيار سنگين‌تري در انتظارشان خواهد بود؛ ولي جالب اينكه در صورت پيش ‌قدم ‌شدن افراد براي مراجعه به مراكز يادشده، به ‌سرعت عقب‌نشيني مي‌ كنند.

چگونه مأموران قلابی را شناسائی کنیم؟

سلگی با تأکید بر اینکه مأموران قلابي معمولاً در نقاطي پرت و مكان‌هايي كه كمتر محل تردد گشت نظامي و انتظامي است، مرتكب اعمال مجرمانه مي‌شوند، توصیه کرد: همواره توجه داشته باشيد كه مأموران پلیس مسئول تعيين و اعمال هيچ نوع مجازات كيفري يا مالي شامل اخذ مبلغ جريمه و … به ‌صورت مستقل نیستند.

فرمانده انتظامی ملایر اظهارکرد: برابر دستورالعمل رسمي نيروي انتظامي، كليه‌ مأموران اين نيرو چه با لباس انتظامي و چه با لباس شخصي، حتي بدون درخواست فرد مورد بازرسي، مكلف به نشان ‌دادن كارت شناسايي خود هستند؛ بنابراين قبل از ارائه‌ هرگونه پاسخ يا توضيح، با حفظ آرامش و خونسردي، از مأموراني كه به شما مراجعه مي‌كنند كارت شناسايي بخواهيد و به دقت مندرجات كارت را ملاحظه و ضمن تطبيق عكس با صاحب كارت، به تاريخ اعتبار آن توجه کنيد.

سلگی ادامه داد: مأموران قبل از مراجعه به منزل شهروندان، به كلانتري محل اطلاع مي‌دهند كه براي بازرسي به حوزه‌ی استحفاظي آنها مي‌روند؛ بنابراين اگر اعضاي خانواده و نزديكان شما پرونده‌اي در مراجع قضايي ندارند و به‌ طور كلي اصل موضوع برايتان مبهم بود، از كلانتري محل و پليس 110 استعلام کرده و در صورت ممانعت اين افراد از تماس شما، به مأمور ‌بودن آنها شك كنيد.

وی افزود: در صورتي ‌كه فرد مدعي در برابر درخواست شما مبني بر ارائه‌ كارت شناسايي، تحكم كرد يا برخورد شديدي از خود بروز داد، خونسردي خود را حفظ کرده و بر حق قانوني خود پافشاري كنيد.

فرمانده انتظامی ملایر گفت: با توجه به اينكه مأموران براي ورود به منزل افراد، بايد علاوه بر كارت شناسايي معتبر، حكم قضايي ورود به منزل با درج مشخصات كامل ارائه کنند؛ بنابراين به افرادي كه بدون حكم و صرفاً با نشان ‌دادن كارت شناسايي، قصد ورود به منزل شما را دارند، اعتماد نکرده و مراتب را از طريق تلفن 110 به سرعت به پليس اطلاع دهيد و بدانید مواردي از اين قبيل به فوريت مورد رسيدگي قرار مي‌گيرد.

سلگی افزود: به نوع درخواست مأمور توجه كنيد؛ مأموران واقعي در ابتدا به ‌دنبال احراز هويت افراد هستند، به‌همين دليل كارت شناسايي افراد را درخواست مي‌كنند، اگر مأموري در همان ابتدا كيف يا سوئيچ خودروي شما را درخواست کرد، به وي شك كنيد.

وی یادآورشد: حتي اگر اتهامي كه به شما زده مي‌شود، واقعيت هم داشته باشد، ابتدا بايد از پليس ‌بودن فرد مطمئن شويد؛ زيرا خطر افتادن در دام سارقان، با بررسي اتهام موضوع توسط پليس واقعي، قابل مقايسه نيست.

فرمانده انتظامی ملایر با بیان اینکه آشنايي با قوانين و مقررات و اعتماد به نفس، از نكات ديگري است كه مي‌تواند به ناكام گذاشتن مأموران قلابي منجر شود، در صورت پيشنهاد مأموران براي مراجعه به كلانتري، خودتان پشت فرمان بنشينيد و هرگز خودروي خود را در اختيار آنان قرار ندهيد؛ همچنين سعي كنيد شماره‌ پلاك خودروي آنها را به فرد ديگري اعلام كنيد تا در صورت بروز هرگونه اتفاق، امكان رديابي اين افراد وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: برابر ماده 555 قانون مجازات اسلامي، هر كس بدون سمت رسمي يا اذن از طرف دولت، خود را در مشاغل دولتي اعم از كشوري يا لشكري و انتظامي كه از نظر قانون مربوط به او نبوده است، دخالت دهد يا معرفي کند، به حبس از شش ‌ماه تا دوسال محكوم خواهد شد و چنانچه براي دخالت يا معرفي خود در مشاغل مزبور، سندي جعل كرده باشد، مجازات جعل را نيز خواهد داشت.

سلگی با اشاره به ماده 556 قانون مجازات اسلامي، گفت: هر كس بدون مجوز و به‌ صورت علني لباس‌هاي رسمي مأموران نظامي و انتظامي جمهوري اسلامي ايران يا نشان‌ها، مدال‌ها يا ساير امتيازات دولتي را بدون تغيير يا با تغيير جزئي كه موجب اشتباه شود، مورد استفاده قرار دهد، در صورتي ‌كه عمل او، به مجازات قانون ديگري مستلزم مجازات شديدتري نباشد، به حبس از سه ‌ماه تا يك ‌سال يا جزاي نقدي از يك ميليون و پانصد هزار ريال تا شش ميليون ريال محكوم خواهد شد و در صورتي ‌كه از اين عمل خود سوء استفاده كرده باشد، به هر دو مجازات محکوم می شود.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن