شناسایی ۲۵۰ کودک مبتلا به اوتیسم در استان

سرپرست معاونت امور توانبخشی ادارهکل بهزیستی استان همدان از وجود ۲۵۰ کودک مبتلا به اوتیسم در استان خبرداد.
سیاوش رهبر در گفتوگو با پایگاه خبری همدانآنلاین، با بیان اینکه اوتیسم یک اختلال عصبی_رشدی است که بخشهای مختلف مغز را دچار مشکل و نقص در ایجاد ارتباط و تعامل اجتماعی میکند، مطرح کرد: در گذشته ضربه شدید به مغز را دلیل مهم بروز این اختلال میدانستند؛ این درحالیست که امروزه ترکیب چند ژن را عامل اصلی این نوع اختلال میدانند.
وی زمان طلایی تشخیص این اختلال در کودکان را مربوط به بازده سنی ۲ تا ۵ سال دانست و عنوان کرد: متاسفانه میزان شیوع این بیماری از ۲ دهه گذشته در جهان درحال افزایش بوده و این روند همچنان ادامه دار است.
سرپرست معاونت امور توانبخشی ادارهکل بهزیستی استان همدان در رابطه با تعداد کودکان مبتلا به اوتیسم در استان، تصریح کرد: درحال حاضر ۲ مرکز درمان و توانبخشی اوتیسم به عنوان مراکز روزانه در شهرستانهای همدان و نهاوند به ۱۱۲ کودک مبتلا، با استفاده از روشهای گفتار درمانی، هنردرمانی، بازی درمانی و سایر خدمات درمانی و توانبخشی درحال فعالیت هستند.
رهبر اضافه کرد: متاسفانه در هیچ نقطه از جهان آمار رسمی و قطعی از وجود مبتلایان به اوتیسم در دسترس نیست؛ درحال حاضر حدود ۲۵۰ کودک در استان شناسایی شدهاند.وی با اشاره به نوابغ مبتلا به اوتیسم در سراسر دنیا، خاطرنشان کرد: مبتلایان به اوتیسم آموزش پذیر بوده و برخی از آنان که در طیف بالای این اختلال قراردارند از هوش بسیار بالا برخوردار بوده و میتوانند در زمره افراد نابغه قرار گیرند.
سرپرست معاونت امور توانبخشی ادارهکل بهزیستی استان همدان پیش فعالی، صرع، بروز مشکل در ایجاد ارتباط و تعامل اجتماعی، نداشتن هیچنوع واکنش دربرابر شنیدن نام خود و عدم انجام بازیهای کودکانه را از جمله علائم اختلال اوتیسم در کودکان خواند و افزود: خانوادهها میتوانند با مراجعه به سایت بهزیستی و پاسخ به پرسشهای قرارگرفته در این زمینه از میزان سلامت فرزند خود در این زمینه مطلع شوند.
رهبر ادامه داد: همچنین خانوادهها میتوانند با مراجعه به مرکز اختلال اوتیسم در محله آقاجانی بیگ همدان نیز نسبت به غربالگری کودکان خود در این زمینه اقدام کنند.