فرهنگ و هنر

جشنواره کتاب سال الوند، راهی برای معرفی همدان به‌عنوان شهر ادب‌ دوست

دبیر جشنواره کتاب سال الوند، معرفی همدان به عنوان شهری ادب دوست به شاعران ایرانی را یکی از مهم‌ترین اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد.

حسن گوهرپور در گفت‌وگو با پایگاه خبری همدان‌آنلاین، در ادامه با اشاره به اهداف این جایزه گفت: مهم‌ترین هدف جایزه غیر از اینکه می‌خواهد سهمی در معرفی کتاب‌های شعر به مخاطبان علاقه‌مند به شعر داشته باشد و غیر از ایجاد پویایی در ادبیات (شعر) کشور، علاقه‌مند است همدان را به‌عنوان یک شهر ادب‌دوست بیش از گذشته به شاعران ایران معرفی کند؛ در واقع شاید به تعبیری بشود این‌گونه گفت که جایزه کتاب سال الوند، سفیر فرهنگی ادبیات استان است.

وی ادامه داد: بر همین اساس هم اگرچه فعالیت‌های دبیرخانهٔ جایزه در تهران است، اما بنا را بر این گذاشته‌ایم که هرسال آیین پایانی در همدان و دامنه الوند انشالله برگزار شود.

گوهرپور تأکید کرد: در 3 دوره گذشته هم 2 دوره این اتفاق افتاده و شاعران برگزیده اهل هر استانی که بودند، به همدان سفر کردند و هم از آن‌ها تقدیر به‌عمل‌آمده، هم با فضای فرهنگی، هنری و گردشگری همدان ارتباط برقرار کرده‌اند؛ و به‌نوعی سفیر فرهنگی همدان برای شاعران دیار خودشان شدند.

این روزنامه‌نگار حوزه فرهنگ با اشاره به نکته‌ای که در دوره سوم جایزه وجود داشت این بود که ما نخست در اخبار اعلام کردیم که به جهت شرایط ویژه کشور و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ترجیح می‌دهیم یک دوره را با وقفه برگزار کنیم، مطرح کرد: اتاق فکر جایزه با توجه به اینکه اغلب کارها در کشور به‌صورت مجازی و غیرحضوری برگزار شد، تغییر رویکرد داد و قرار شد فراخوان را اعلام و نهایتاً در اسفندماه آیین پایانی را برگزار کنیم، اسفندماه هم کشور در شرایط ویژه قرار گرفت و استان‌ها قرمز شدند، تصمیم هیئت اجرایی جایزه بر این شد که ممکن است شرایط در فروردین‌ماه 1400 عادی باشد.

گوهرپور افزود: بنابراین آیین پایانی را فروردین برگزار کنیم، که این اتفاق هم به دلیل اوضاع نامناسب گسترش ویروس میسر نشد، بنابراین مجبور شدیم از طریق رسانه‌ها نتایج داوری در 3 بخش جایزه را اعلام تا اینکه در اوضاع بهتر بشود تندیس‌ها را در مراسم خصوصی تقدیم برگزیده‌ها کنیم.

وی ادامه داد: البته در مورد بخش شاعران استان همدان، حتماً انشالله یک مراسم خصوصی برگزار خواهد شد و تندیس و لوح تقدیر برگزیدگان در آن مراسم تقدیم آن‌ها می‌شود.

دبیر جایزه کتاب سال الوند گفت: جایزه کتاب سال الوند (جایزه ادبی الوند) جایزه‌ای است که در سطح ملی، و توسط یک گروه اجرایی که اغلب همدانی‌های مقیم تهران هستند، راه‌اندازی و در حال برگزاری است.

گوهرپور درباره دوره چهارم جایزه هم تأکید کرد: درباره دوره چهارم جایزه هم باید اعلام کنیم بنای ما این است که هر سال در اردیبهشت ماه فراخوان بدهیم و در شهریور آیین پایانی را برگزار کنیم، امسال اعلام نتایج دوره سوم با اعلام فراخوان دور چهارم به هم نزدیک شدند.

این عضو انجمن علمی نقد ادبی ایران با اشاره به قواعد دوره چهارم تصریح کرد: دوره چهارم جایزه هم با همان قواعد تا پایان اردیبهشت ماه فراخوان خود را اعلام خواهد کرد؛ در این فراخوان هم کتاب‌های منتشر شده در سال 99 بررسی خواهند شد. انشالله در این دوره هم انجمن علمی نقد ادبی ایران در کنار جایزه خواهد بود، به علاوه اینکه به‌طور حتم بخش استانی هم خواهیم داشت.

دبیر جایزه کتاب سال الوند با اشاره به همکاری برخی از شاعران استان در اتاق فکر و هیئت اجرایی بخش استانی گفت: از همین‌جا از دوستانی که علاقمند هستند در اتاق فکر و هئیت اجرایی بخش استانی حضور داشته باشند تقاضا دارم در پیام‌رسان تلگرام با این آی‌دی Ketabesaalealvand@ به ما پیام بدهند و نظراتشان را اعلام کنند.

گوهرپور در پایان تأکید کرد: انشالله اگر مشکل خاصی حادث نشود و همه‌گیری کرونا باعث تشدید رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نشود در نیمه سال جاری در همدان آیین پایانی را برگزار خواهیم کرد.

دبیر جایزه کتاب سال الوند با بیان اینکه که جایزه ادبی الوند یک جایزه خصوصی‌ است، عنوان کرد‌: دوره اول این رویداد فرهنگی، تنها ۲ بخش داشت، اما در دوره دوم و سوم یک بخش به آن افزوده شد و حالا ۳ بخش دارد که عبارتند از جایزه «کتاب سال الوند»، جایزه «انجمن علمی نقد ادبی ایران» و جایزه «بخش استانی» (که مربوط به شاعران استان همدان است).

وی افزود: در هر کدام از این بخش‌ها یک برگزیده انتخاب خواهد شد که تندیس ویژه جایزه را دریافت می‌کنند و به فراخور انتخاب داوران در هر بخش یک یا دو نفر هم لوح تقدیر می‌گیرند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن