از مردمی سازی تبلیغ تا پویش” محله همدل”

مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی استان همدان با بیان اینکه همزمان با اعلام بیانیه گام دوم انقلاب فصل جدیدی از مدیریت و حرکت در سازمان تبلیغات اسلامی استان همدان آغاز شد، گفت: ما این دوره را به عنوان ” گام دوم تبلیغ” نامگذاری کردیم.
به گزارش پایگاه خبری همدان آنلاین، حجت الاسلام محمد هادی نظیری چهارشنبه 8 اردیبهشت ماه در جمع اصحاب رسانه در ملایر، افزود: این سازمان به عنوان یک سازمان، فرهنگی، تبلیغی و جریان ساز تصمیم دارد در ” گام دوم تبلیغ” متناسب با شرایط سیاسی،فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جهان اسلام، رویکرد های خود را ارتقا ببخشد.
وی با اشاره به اینکه ما در ” گام دوم تبلیغ” در قالب راهبردها و سیاست های جدید، محورها و موضوعات جدید را مورد هدف قرار دادیم، ادامه داد: بحث ” مردمی سازی تبلیغ” یکی از کلیدی ترین و اثرگذارترین سیاست های ما به شمار می رود.
نظیری با تأکید بر اینکه الگوی حرکت امام خمینی(ره) در پیشبرد اهداف انقلاب در همین چارچوب شکل گرفت، اظهارکرد: در همین راستا نهادهای حاکمتی متعددی چون جهاد سازندگی، سپاه پاسداران، بسیج مستضعفین و کمیته امداد تشکیل شدند.
وی با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی از این رویکرد جدید امام خمینی(ره) فاصله گرفته بود، گفت: همین امر باعث شد به سوی مردمی کردن فضای تبلیغ گرایش پیدا کنیم و بحث ” آتش به اختیار” در مسائل مختلف در همین فضا شکل گرفت.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان ادامه داد: کرونا علی رغم اینیه یک تهدید جدی برای کشور به شمار می رود اما در دوران شیوع این بیماری فرصت های خاصی در سطح کشور بروز و ظهور پیدا کرد.
نظیری با بیان اینکه هیچ اتفاقی در عالم بدون حکمت نیست، افزود: ایجاد بسترهای مدیریت مردمی در قالب ستادهای مردمی در بخش های مختلف، برگزاری رزمایش های کمک های مومنانه، حضور گروه های مردمی و جهادی در بیمارستان ها برای کنترل بیماری و… نمونه بارز این امر است.
■ مردمی سازی تبلیغ؛ راه برون رفت از ” تشتت فرهنگی”
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ما به دنبال تقویت نقش تشکل های میانی و واسطه گری بین سازمان و مردم و ایفای نقش پشتیبانی هستیم، گفت: بنا به گفته مقام معظم رهبری، یکی از راهکارهای عملی برون رفت از ” تشتت فرهنگی”، سیاست “مردمی سازی تبلیغ” است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان خاطرنشان کرد: 42 سال از پیروزی انقلاب می گذرد اما متأسفانه میزان انس با قرآن در سطح جامعه ضعیف است، در همین راستا ما به دنبال سرمایه گذاری مردمی در بحث ترویج معارف قرآنی و انس بیشتر با قرآن هستیم.
نظیری هدف اسلام را ساخت یک جامعه توحیدی و تبیین ارزش های اسلامی در بطن جامعه عنوان و اظهارکرد: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی هایشان فرمودند:” مأموریت انقلاب اسلامی در امتداد مأموریت انبیاء است و ما باید توجه داشته باشیم مسیر اصلی اسلام ناب محمدی را گم نکنیم.”
وی با تأکید بر اینکه دشمنان درصدد به نمایش گذاشتن یک اسلام بدلی برای مسلمانان و ایرانیان و منحرف کردن آنها از مسیر اصلی هستند، افزود: فلسفه شکل گیری جمهوری اسلامی ایران، بسترسازی برای ظهور امام زمان(عج) بوده است و برای رسیدن به این هدف متعالی به بصیرت، صبر و استقامت نیازمندیم.
این مقام مسئول با اشاره به راه اندازی ” قرارگاه تبلیغ نوین” از دهه محرم سال گذشته، گفت: مأموریت این قرارگاه خارج کردن بستر جریان تبلیغ از مساجد، تکایا و منبرها و ورود به دل فضای جامعه و مردمی کردن آن بود.
نظیری با اشاره به اهمیت گسترش بستر ارتباط روحانیون و مبلغین با مردم و تبیین معارف اسلامی در سطح جامعه، گفت: در دوره جدید مدیریت سازمان تبلیغات در استان همدان، فضای تبلیغی جامعه را ساماندهی و شبکه فعالیت خود را در قالب یک شبکه ملی تعریف کردیم تا در فضای کشور جریان ساز شود.
وی به شکل گیری ” پویش محله همدل” اشاره و خاطرنشان کرد: در دوران شیوع کرونا قصد ما ایجاد فضای صمیمی همدلی و کمک در محلات استان است تا مردم محلات خودشان مشکلات و کمبودهایشان را شناسائی کرده و با مساعدت و همفکری هم آنها را مرتفع کنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان با بیان اینکه بهترین دوران مدیریت جامعه، مربوط به دوران دفاع مقدس است و راهبرد امام خمینی(ره) در دوران دفاع مقدس و مدیریت جنگ تحمیلی بی نظیر بود، ادامه داد: امروز نیز ما به ” به روایت فتح انقلاب اسلامی” به شدت نیازمندیم.
نظیری به اهمیت امید آفرینی در سطح جامعه اشاره و اظهارکرد: پویشی تحت عنوان ” پویش مردم ماه” طراحی و درحال اجراست، که در آن افراد نخبه و اثرگذار را در سطح جامعه شناسائی می کنیم در و درصدد هستیم یک شبکه منسجم ملی از این افراد را راه اندازی و تکمیل کنیم.
این مقام مسئول به شکل گیری نهضت تبلیغ بانوان، برگزاری مسابقه فصل بندگی و استفاده از اساتید قرآنی در قالب حرکت های جهادی در مناطق محروم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر از بین 1000 روستای دارای سکنه در سطح استان همدان فقط 300 روستا دارای روحانی مستقر به عنوان طرح هجرت هستند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته 2000 نفر مبلغ اعزامی مقطعی داشتیم، گفت: از این تعداد 140 مبلغ ثابت بودند، همچنین در حال حاضر بیش از 3000 هیأت مذهبی در سطح استان همدان مشغول فعالیت هستند که از این تعداد 2200 هیأت در سامانه مربوطه ثبت شده اند و مجوز دارند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان با بیان اینکه تاکنون در سطح استان 180 باب خانه عالم احداث شده است، یادآورشد: سال گذشته 10 باب خانه عالم از محل اعتبارات بنیاد برکت، مشارکت های مردمی و کمک های خیرین در شهرستان ملایر افتتاح شد.