منابع طبیعی استان همدان؛ پیشرو در جذب مشارکت “همیاران طبیعت”

رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با اشاره به اهمیت جذب “همیاران طبیعت”، گفت: تاکنون با تلاش های صورت گرفته و اطلاع رسانی انجام شده 1860 نفر از اقشار مختلف مردم به عنوان “همیار طبیعت” جذب شده اند و همکاری مستمر و خوبی با ما دارند.
به گزارش پایگاه خبری همدان آنلاین، سید امین مشعریان ظهر یکشنبه 19 اردیبهشت ماه در آئین اهدای لباس و کارت شناسائی به همیاران طبیعت ملایر، در محل اداره منابع طبیعی این شهرستان، افزود: بیش از 80 درصد مساحت کشور را عرصه منابع طبیعی مثل جنگل ها، مراتع، بیابان ها و… تشکیل می دهد.
وی با بیان اینکه به علت پراکندگی و وسعت زیاد این عرصه ها و از سوی دیگر کمبود نیرو و امکانات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به تنهایی قادر به حفظ و احیای منابع طبیعی نیست، افزود: در همین راستا یک طرح ملی تحت عنوان ” همیاران طبیعت” شکل گرفت و با استقبال خوبی مواجه شد.
مشعریان با تأکید بر لزوم مشارکت و همکاری همگانی برای حفظ منابع طبیعی، اظهارکرد: همیاران طبیعت در واقع افراد علاقمند و دوستدار طبیعت هستند که به صورت داوطلبانه قصد خدمت به منابع طبیعی را دارند و شامل سه دسته همیاران طبیعت دانش آموز، همیاران طبیعت مروج و همیاران طبیعت محافظ هستند.
این مقام مسئول به بحث آتش سوزی ها و اهمیت همکاری همیاران طبیعت در زمان اطفای حریق اشاره و خاطرنشان کرد: مردم خودشان باید به سمتی حرکت کنند که دیگر هیچگونه آتش سوزی در عرصه منابع طبیعی رخ ندهد.
وی خسارت بالای منابع طبیعی، مراتع و جنگل های کشور را در اثر آتش سوزی برشمرد و گفت: فواید و سود همکاری همیاران طبیعت در هر منطقه، عاید اهالی آن روستا و منطقه می شود.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه ملایر در بحث آموزش و ترویج همیاران طبیعت در سطح استان پیشتاز است، ادامه داد: آموزش و ترویج، پایه و اساس برنامه های منابع طبیعی به شمار می رود.
مشعریان با تأکید بر اینکه امروز نیازمند این هستیم که هر کدام از همیاران طبیعت، مباحث مطروحه را برای اهالی مناطق خود با حساسیت بازگو کرده و اطلاع رسانی وسیعی داشته باشند، افزود: این قشر به عنوان دوستداران طبیعت، بازوی کاری ما محسوب می شوند.
وی با اشاره به اینکه احداث آتش بُرها در بحث اطفای حریق و چراهای کنترل شده در سطح مراتع، از آتش سوزی جلوگیری می کند، اظهارکرد: تفاهم نامه ای بین منابع طبیعی ملایر و با دانشگاه ملی، آموزش و پرورش و بسیج ملایر منعقد شده که می تواند منقش موثری در جذب “همیاران طبیعت” داشته باشد.
مشعریان یادآورشد: همیارن طبیعت می توانند با ثبت قانونی تشکل های خود در روستاهای مختلف، جنبه قانونی پیدا کرده و در بسیاری از طرح ها و پروژه های منابع طبیعی همچون کپه کاری و … به عنوان پیمانکار حضور داشته باشند.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر نیز از وجود بیش از 170 هزار هکتار عرصه منابع طبیعی در سطح این شهرستان خبر داد و گفت: در حال حاضر حدود 400 ” همیار طبیعت” با این اداره در حال همکاری هستند.
جواد زنگنه با تأکید بر اینکه مردم باید خودشان طبیعت را حفظ کنند و پای کار باشند، افزود: در این راستا نیازمند فرهنگ سازی و اطلاع رسانی گسترده هستیم.
وی با اشاره به اینکه با همکاری یگان حفاظت تلاش کردیم در هر روستا اکیپ اقدام سریع برای اطفای حریق را تشکیل دهیم، گفت: همچنین کلاس ها و کارگاه های آموزشی با همکاری دهیاران در روستاهای 4 بخش از توابع شهرستان برگزار شد.
زنگنه با بیان اینکه در بحث ” بیل آتش کوب” کمبود داریم و انتظار است این وسیله توسط اداره کل تأمین شود، پیشنهاد داد: ایجاد پنل و سامانه پیامکی برای اطلاع رسانی سریع به همیاران طبیعت و ایجاد گروه های جهادی و استفاده از ظرفیت این افراد در بحث حفاظت از منابع طبیعی در دستور کار اداره کل قرار بگیرد.
گفتنی است؛ در پایان به 3 نفر از ” همیاران طبیعت” نمونه شهرستان ملایر لباس و کارت شناسائی اهدا شد.