مبلمان شهری يکي از رهيافتهاي سازنده شهرسازي پايدار

معاون برنامه ریزی فرمانداری فامنین در رابطه با مبلمان شهری گفت: مبلمان شهری به مجموعه ای وسیع از وسایل، اشیاء، دستگاه ها، نمادها و فضاهایی اطلاق می شود که در شهر، خیابان و فضای باز نصب شده و استفاده عمومی دارند.
دکتر فاطمه قربانی صابر در گفتوگو با پایگاه خبری همدانآنلاین، با بیان اینکه مبلمان شهری نمادی از نوآوری های شهری، فرهنگ، مذهب، نیازها و هویت شهر بوده و بخشی از زندگی افراد را در بر می گیرند عنوان کرد: تفاوت این المان ها، اشکال و رنگ های متفاوتی که به نمایش می گذارند هر کدام حس زیبایی شناسی در افراد را زنده کرده و محیطی مطلوب برای رفع نیاز آن ها فراهم می نمایند.
این کارشناس برنامه ریزی شهری با تاکیدبراینکه برخلاف تصور عموم که تنها مبلمان شهری را صندلی ها و نشیمن گاه های سطح شهر می دانند، گفت: المانهای دیگری نیز در این دسته قرار می گیرند که شامل بیلبوردها و ستون های تبلیغاتی، مجسمه های شهری، سرویس بهداشتی های عمومی، ایستگاههای اتوبوس، وسایل بازی و ورزشی پارک ها، آلاچیق و آبنما هستند.
وی با بیان اینکه مبلمان شهری و توجه به فضاسازی محیطی در شهرهای امروزی، چهره شهر را بهعنوان یک نماد در بخشهای مختلف فرهنگی و اجتماعی و حتی اقتصادی به همگان معرفی میکنند، اظهار کرد: در دنیای کنونی اهمیت طراحی تجهیزات و مبلمان شهری درحدی است که از تمامی گروهها و تخصصها در زمینه طراحی مبلمان شهری کمک گرفته میشود اجزایی که گذشته از کاربردهای خاص خود به زیبایی و نظم شهر نیز سامان میبخشد، آنچه به شهر هویت میبخشد و برای ساکنان آن آسایش به همراه میآورد منظر شهری، پارک و مبلمان آن است و این خصوصیات باعث متمایز شدن شهرها از یکدیگر است.
معاون برنامه ریزی فرمانداری فامنین با بیان اینکه هویت بخشیدن به فضاهای شهری، علاوه بر ویژگی فرم و طرز قرارگیری ساختمانهای اطراف، به چگونگی استقرار و کیفیت مبلمان شهری نیز بستگی دارد، خاطرنشان کرد: حال آنکه طی سالهای اخیر در شهر همدان این موضوع مهم تا حدودی محقق شده اما هنوز با استانداردهای شهرهای ایدهآل فاصله دارد.
قربانی صابر با تاکید براینکه امروزه فضاهاي عمومي شهري بستر رشد و تکامل جامعه شهري است، تصریح کرد: از اين رو وجود کيفيت و رضايت مندي امري ضروري و انکار ناپذير در توسعه پايدار فضاي شهري به نظر مي رسد و عدم توجه به آن تهديداتي را در عرصه شهر به وجود مي آورد.
وی ادامه داد: مبلمان و حتي المان هاي شهري به عنوان وسايلي که در فضاي شهري نصب شده و استفاده عمومي دارند، مي توانند به فضاي شهري روح ببخشند و به عنوان يکي از رهيافت هاي سازنده شهرسازي پايدار به شمار آيند.