
امام خمینی(ره) در رابطه با امر مهم انتخابات توصیه داشتند: ” نگویید که دیگران رای می دهند، پس من هم باید رای بدهم… تو هم باید رای بدهی، آن روستایی هم که در کنار مزرعه خودش کار می کند باید رای بدهد، این یک تکلیف شرعی و ملی است. “
به گزارش پایگاه خبری همدان آنلاین، ایشان در جای دیگری فرمودند: ” کسانی را انتخاب کنید که مسائل کشوری و حکومتی را خوب را تشخیص دهند، نه از افرادی باشند که اگر آمریکا یا قدرت دیگری تشری زد بترسند، بلکه مسئولین کشور باید قوی باشند، بایستند و مقابله کنند. “
رهبر معظم انقلاب نیز با بیان اینكه حضور مردم در انتخابات، حضوری پرشور و دشمن شكن خواهد بود، تاكید كردند: ” همه مسئولان و نامزدها وظیفه دارند با پایبندی كامل به قانون، زمینه برگزاری انتخاباتی سالم و رقابتی را ایجاد كنند.”
بیست روز تا آغاز سیزهمین ماراتن انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوارهای اسلامی شهر و روستا در اقصی نقاط کشور مانده است؛ از چند روز قبل کاندیداهای ریاست جمهوری تبلیغات خود را آغاز کرده اند، اگرچه هنوز رسماً تبلیغات قانونی کاندیداهای شوراها آغاز نشده اما اکثراً تبلیغات خود را در فضای مجازی شروع کرده و به انحای مختلف قصد جمع کردن آرا را دارند.
در این میان بی تردید نقش حضور مردم در انتخابات، اساسی بوده و در واقع مردم رکن اصلی این نظام و انقلاب به شمار می آیند، از سوی دیگر رأی دادن، حقالناس و تکلیف اجتماعی است زیرا در تعیین سرنوشت جامعه اثرگذار است.
بنابراین اقشار مختلف مردم باید تلاش کنند با بصیرت و آگاهی کامل و جامع در این آزمون سرنوشت ساز شرکت کنند چراکه در این بُرهه حساس انتخابات درست و سازنده، داروی نجات بخش کشور به شمار می رود.
توسعه کشور؛ در گرو انتخاب افراد متعهد و متخصص
یک برنامه ساز رسانه گفت: امروزه یکی از نیازمندی های جامعه کنونی برای برون رفت از مشکلات مختلف این است که باید بیانیه گام دوم انقلاب که در ۲۲ بهمن ماه ۱۳۹۷، توسط مقام معظم رهبری به صورت جامع صادر و تشریح شد، فصل الخطاب همه برنامه ها و سرفصل های کاری مسئولین قرار بگیرد.
دکتر حسین تقوی راد در گفت و گو با پایگاه خبری همدان آنلاین، افزود: رهبری معظم در فرازی از این بیانیه راهگشا، خطاب به مدیران اجرائی فرمودند: ” باید مشارکت مردمی را در مسائل سیاسی مانند انتخابات، مقابله با فتنههای داخلی، حضور در صحنههای ملّی و استکبارستیزی به اوج برسانید و در موضوعات اجتماعی مانند کمک رسانیها و فعّالیّت های نیکوکارانه، افزایش چشمگیر داشته باشید.”، بنابراین بر مبنای این فرمان حضور گسترده در انتخابات و رای دادن به فرد اصلح از واجبات است.
وی تصریح کرد: شاخص مهم دیگری که باید توسط مردم، نخبگان و مسئولین نظام لحاظ شود مقوله معنویّت و اخلاق است؛ معنویّت به معنی برجسته کردن ارزش های معنوی از قبیل اخلاص، ایثار، توکّل، ایمان در خود و در جامعه است، و اخلاق به معنی رعایت فضیلتهایی چون خیرخواهی، گذشت، کمک به نیازمند، راستگویی، شجاعت، تواضع، اعتماد به نفس و دیگر خلقیّات نیکو است. معنویّت و اخلاق، جهت دهنده همه حرکت ها و فعّالیّت های فردی و اجتماعی و نیاز اصلی جامعه است.
تقوی راد بیان کرد: اکنون در آستانه انتخابات سرنوشت ساز سال 1400 ، بحث سیزدهمین کرسی ریاست جمهوری و انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهرها و روستا مطرح است و می طلبد اقشار مختلف مردم ضمن آشنائی با وظایف ریاست جمهوری و شوراها، با بصیرت و آگاهانه برای ساختن کشور و شهری آباد و پیشرفته رأی بدهند.
این برنامه ساز رسانه در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: محوریت شورا در نظام اسلامی بر مبنای پرهیز از تمرکز قدرت و روی آوردن به مشارکت اجتماعی است و مشارکت اجتماعی را میتوان به معنای حضور جدی، فعال، آگاهانه مردم در فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی دانست.
وی اظهارکرد: یکی از ابعاد مشارکت اجتماعی مشارکت در مدیریت شهری است؛ مدیریت شهری، مفهوم نوینی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی و مطرح شدن شوراها در فصل هفتم قانون اساسی وارد گفتمان سیاسی و اجتماعی جامعه ایران شد.
تقوی راد با اشاره به اینکه شورای شهر به عنوان ” نماد مشارکت مردم در اداره شهر” با مشارکت دادن مردم مومن و متخصص، زمینه رشد و شکوفایی شهرها را فراهم میآورند، گفت: متأسفانه تصور عمومی که از شورای شهر در ایران وجود دارد آن را محدود به نظارت بر عملکرد شهرداری قلمداد میکنند، حال آنکه مسئله مدیریت شهری فراتر از امور شهرداری و شامل کلیه مسائل مربوط به یک شهر اعم از گسترش کالبدی، توسعه فضای سبز، امکانات رفاهی و تفریحی و سایر موارد مربوط به شهر می شود.
وی با تأکید بر اینکه امروزه شهرها به عنوان مرکز تمرکز جمعیت و عمدهترین بازیگران اقتصاد ملی نیازمند بهبود ” مدیریت شهری” هستند، گفت: بدون تردید بهبود مدیریت شهری به تثبیت رشد اقتصادی، ثبات سیاسی، افزایش مشارکت شهروندان، فقر زدایی، جلوگیری از تخریب محیط زیست و افزایش رضایتمندی شهروندان کمک میکند، شوراهای شهر میتوانند با جلوگیری از تراکم انبوه مشکلات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شهرها، مانع توسعه نامتوازن شهرها شوند و به پویایی شهر کمک کنند.
این برنامه ساز رسانه افزود: در همین راستا اعضای شورای شهر، باید بتواند نقاط ضعف و قوت شهر خود را شناخته و با تقویت پتانسیلهای نهفته در هر شهر، آن را به مزیتهای قابل اتکایی در اقتصاد کشور تبدیل کنند و در نهایت توسعه ملی را بهبود بخشند، در واقع مدیران شهری، مسئول ارتقای قابلیتها و توانمندیهای شهر و شهرنشینان هستند.
تقوی راد خاطرنشان کرد: در طول چهل و دو سالی که از انقلاب اسلامی ایران می گذرد جوانان ما ثابت کردند که در کشوری زندگی می کنند که از نظر ظرفیّت های طبیعی و انسانی، کم نظیر است و همّت های بلند و انگیزههای جوان و انقلابی، خواهند توانست در پیشرفت مادّی و معنوی کشور به معنی واقعی جهش ایجاد کنند.
وی اظهار امیدواری کرد: مردم ولایتمدار ایران اسلامی با اعتماد به افراد متخصص و کارآمد، زمینه توسعه کشور و در بحث شوراها، زمینه تحقق مدیریت شهری را رقم بزنند.
آمادگی 230 شعبه اخذ رأی ملایر
فرماندار و رئیس هیات اجرایی انتخابات ملایر نیز از قطعی شدن و آمادگی 230 شعبه و 290 صندوق اخذ رای در انتخابات 28 خردادماه در این شهرستان خبر داد و گفت: بر اساس تصمیم وزارت کشور با پیشنهاد هیات اجرایی، تعداد 16 شعبه به شعبات اخذ رای در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این شهرستان اضافه شد.
قدرت الله ولدی با بیان اینکه تعداد شعب از 214 به 230 شعبه افزایش و مکان جدید شعبات اخذ رای براساس رعایت موازین و پروتکل های بهداشتی و مکان دسترسی مردم تعیین شد، افزود: 230 شعبه و 290 صندوق اخذ رای به تایید اعضای هیات نظارت و هیات اجرایی انتخابات 1400 در این شهرستان رسید و پس از ثبت در سامانه، کد شعبه اعلام می شود.
وی تاکید کرد: علاوه بر فراهم کردن زمینه حضور و مشارکت پرشور مردم، رعایت مّر قانون، الزام به قانون و مقررات، برقراری نظم و امنیت در روند برگزاری انتخابات و تمامی شعب اخذ رای، رعایت کامل پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی اولویت مهم ما در انتخابات پیش رو است.
ولدی ضمن اعلام آمادگی کامل ملایر در برگزاری انتخاباتی پرشور و سالم، مشارکت حداکثری را اولویت مهم دست اندرکاران و مجریان برگزاری انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا عنوان کرد.