اجتماعی

تک فرزندی چه عواقبی دارد؟

یک روانشناس خانواده با بیان اینکه تک فرزندی می‌تواند کودک را شخصیتی وابسته و شکننده با وجود آورد گفت: تک فرزندی می‌تواند نسل برآمده از این خانواده ها را به سمت انزوا و تنهایی سوق دهد.

سمیرا دهلاری در گفت‌وگو با پایگاه خبری همدان‌آنلاین، بیان کرد: تک فرزندی و یکی از علل مهم گرایش خانواده ها به آن شرایط سخت اقتصادی است. در واقع خانواده هایی که تصمیم به داشتن فرزند دارد، به این نتیجه میرسند که با وجود یک فرزند میتوانند هر خواسته ایی از کودک را به راحتی برای او برآورده کنند.

وی با اشاره به اینکه تربیت سالم در خانواده چند فرزند و تک فرزند منوط به رفتار پدر و مادر است ادامه داد: ایجاد شرایطی که بتواند کودک تک فرزند را به رشد و بالندگی برساند منوط به تربیت سالم است و خانواده هایی شلوغ که صمیمت در آنها وجود ندارد به همان میزان به کودکانشان آسیب میرسانند که ممکن است فرزندان تنها و یا کاملاً خودخواه آسیب ببینند.

دهلاری خاطرنشان کرد:. نکته قابل توجه این است که فرزندان در خانواده‌های تک فرزند همیشه در معرض آسیب بیشتری قرار دارند به‌طوری که کودکان ۳ تا ۵ سال نیاز مبرمی به بودن در کنار همسالان خود دارند تا روابط مساوی و برابر را تجربه کنند. از این رو کودکانی که تک فرزند هستند بیشتر وقت خود و یا همه وقت خود را در کنار والدین خود میگذرانند و به دلیل توجه و میل علاقه شدید پدر و مادر به آنها، به صورت ناخودآگاه وارد روابط نابرابر میشوند.

وی تصریح کرد: کودکان تنها هر آنچه میخواهند برآورده میشود، بنابراین در سنین بالاتر به دلیل نیاموختن روابط مساوی، در جامعه نیز همان تصور را در قبال دیگران و معاشران خود خواهند داشت به همین علت یا کودکانی سختگیر و زورگو می‌شوند و یا کودکانی گوشه گیر که میلی به معاشرت با دیگران را ندارند.

این مشاور خانواده در پایان عنوان کرد: تک فرزند‌ها در جوامع صنعتی و پیشرفته به دلیل شرایط اجتماعی مطابق با چنین خانواده هایی شرایط مناسب تری برای کودکان خانواده های تک فرزند دارد. در کلیت ماجرا این خانواده ها هستند که با تصمیم گیری صحیح راجع به تک فرزند داشتن و یا بیش از آن تصمیم میگیرند و در قبل از هر تصمیمی از خودشان مسئول می‌باشند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن