آقگل میمیرد

معاون فنی حفاظت محیط زیست استان همدان احتمال اتمام آب تا یک دهه آینده و نابودی اکوسیستم در مناطق مربوط به تالاب آقگل را بزرگترین نگرانی موجود در برابر مسئله خشکی کامل مهمترین تالاب طبیعی استان عنوان کرد.
مهدی صفیخانی در گفتوگو با همدانآنلاین، با اشاره به خشکی کامل تالاب آقگل، مطرح کرد: مسئلهای که همواره در پشت مشکلات تالاب پنهان مانده است، به خطر افتادن اکوسیستم و نابودی حیات در بلند مدت است که میتواند شرایط اجتماعی جامعه را تحتالشعاع قرار دهد.
وی خشکسالی، حفر و فعالیت چاههای غیرمجاز را از عوامل تاثیرگذار در خشکسالی کامل این تالاب دانست و افزود: احیاء مجدد تالاب آقگل نیازمند مدیریت مصرف آبهای زیرزمینی، جلوگیری سریع از فعالیت و حفر چاههای غیرمجاز، مصرف آب شرب و در نهایت تغییر الگوی کشت کشاورزی راههای موثر برای احیاء این تالاب هستند.
صفیخانی با بیان اینکه مادامی که دستگاههای مربوطه و مردم اقدام جدی نکنند، شرایط نیز به همین صورت باقی خواهد ماند، اظهار کرد: جدای از محیط زیست، دستگاه قضا به منظور جلوگیری از حفر و فعالیت چاههای غیرمجاز، آبومنطقهای در راستای مدیریت آب مصرفی و در نهایت جهاد کشاورزی بهدلیل نظارت و مدیریت بر نحوه مناسب و اصولی کشاورزی، از دیگر دستگاههای متولی هستند که بای به صورت جدی در برابر خشکی کامل تالاب آقگل برنامههای مدون و اصولی تدوین و سپس اجرایی کنند.
معاون فنی حفاظت محیط زیست استان همدان با تاکید براینکه کشاورزان ملایری بهویژه افرادی که در محدوده تالاب اقدام به کشت میکنند باید توجه بسیار ویژهای به نحوه آبیاری و کشت داشته باشند، عنوان کرد: مردم محلی خود نیز باید این دغدغه را درک کرده و حداقل برای نسل فعلی آب لازم را حفظ کنند؛ چراکه احتمال میرود تا یک دهه آینده مشکل تامین آب در این مناطق به صورت جدی وجود داشته باشد.
وی با اشاره به تدوین طرح جامع مدیریت تالاب آقگل، خاطرنشان کرد: چندی باحضور نماینده جوامع محلی مربوطه و دستگاههای متولی در مرکز استان این طرح تدوین شد که در صورت اجرایی شدن آن میتوان امید به احیاء و بهبود شرایط تالاب داشت؛ همچنین باید توجه داشت که شرایط جوی در پاییز امسال و بهار سال آینده نیز بسیار موثر است.