جاذبههای انگور منطقه دره جوزان باید به جهان معرفی شود

معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر با تأکید بر اینکه احیای دبیرخانه ثبت جهانی انگور ضروری است، گفت: جاذبههای انگور منطقه دره جوزان باید به جهان معرفی شود.
به گزارش پایگاه خبری همدان آنلاین، حسین فارسی عصر یکشنبه ۲۰ تیرماه در نشست هماهنگی اقدامات و برنامههای راهبردی پیرو ثبت جهانی انگور در نظام میزاث کشاورزی مهم جهان(جیاس) که به صورت ویدئو کنفرانس با دکتر کیانیراد رییس موسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی و کارشناسان مربوطه برگزار شد، معرفی انگور ملایر را به جهان از اولویتها دانست.
وی احیای دبیرخانه ثبت جهانی انگور و شرح وظایف کمیتههای زیرمجموعه با هماهنگی فرمانداری را مورد تاکید قرار داد و گفت: همچون مبل و منبت تمام ظرفیتهای شهرستان باید برای معرفی انگور منطقه دره جوزان ملایر مورد استفاده قرار گیرد.
فارسی با بیان اینکه باید جلسه ای در این زمینه با حضور مسئولین استانی و شهرستانی، موسسه پژوهشهای برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی در منطقه دره جوزان برگزار شود، بر استفاده از ظرفیت دانشگاهها به ویژه دانشگاه ملایر، تأکید کرد.
معاون فرماندار ملایر ارائه گزارش کار و اقدامات از فرهنگ باغداری و ترویج این فرهنگ با محوریت باغات انگور منطقه، برگزاری جشنوارههای مرتبط، برپایی نمایشگاهها و فروشگاههای انگور و مشتقات انگور و سوغات و صنایع دستی، برگزاری تورهای گردشگری و جذب گردشگران با معرفی جاذبههای طبیعی و توریستی، هویت بخشی به سایت دره جوزان و بومی سازی برند انگور و کشمش ملایر را از اولویتهای مهم عنوان کرد.
فارسی با تقدیر از حمایتها و پیگیریهای موسسه پژوهشهای برنامهریزی و اقتصاد کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در ثبت جهانی انگور، از دکتر کیانیراد رییس این موسسه برای حضور در ملایر و برگزاری نشست بعدی در منطقه دره جوزان دعوت کرد و گفت: از تجربه موفق مبل و منبت باید برای معرفی انگور ملایر استفاده کنیم تا با بهرهگیری از توان و ظرفیت دهیاران، کشاورزان، تعاونی باغداران، تولیدکنندگان و صادرکنندگان انگور و کشمش و کارخانههای فراوری کشمش و بخش خصوصی، منطقه دره جوزان و شهرستان از فواید ثبت جهانی انگور بهرهمند شوند.