انگور، میوه ای که یک داروخانه را در خود جای داده است

انگور یکی از مهمترین میوههای نام برده شده در قرآن است که از آن به عنوان درمان هم استفاده میکنند و خداوند آن را میوه اهل بهشت دانسته و بی تردید این امر با هدف جلب توجه مؤمنان به اهمیت این میوه در سوره مؤمنون صورت گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری همدان آنلاین؛ انگور به صورت مفرد ” عنب” و جمع آن” اعناب ” در قرآن مورد اشاره قرار گرفته است و امروز مشخص شده که نه تنها این میوه بلکه دانه های آن برای درمان سرطان به عنوان یکی از کشنده ترین بیماری ها سودمند است.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با اشاره به میزان تولید انگور در باغات این شهرستان، گفت: پیش بینی می شود متوسط میزان تولید سالانه انگور ۱۸.۴ تن در هکتار باشد.
مهدی میرباقری با بیان اینکه این شهرستان دارای ۱۱ هزار و ۷۰ هکتار سطح زیر کشت باغات انگور است، گفت: از این میزان سطح زیر کشت باغات انگور بارور ۱۰ هزار و ۴۷۵ هکتار و غیر بارور ۲۱۵ هکتار است.
وی با بیان اینکه به طور متوسط از انگور برداشت شده ۷۴ درصد صرف تولید انواع کشمش می شود، اظهارکرد: هفت درصد از کل انگور تولیدی شهرستان ملایر تبدیل به انواع کشمش آفتابی تیزابی، آفتابی غیر تیزابی، آفتابی دانه دار و کشمش کالیفرنیا گوگردی می شود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: حدود شش درصد انگور تولیدی شهرستان نیز تبدیل به کشمش سایه خشک، یک درصد انگور تولیدی تبدیل به شیره انگور، یک درصد هم به آبغوره و دو درصد انگور تولیدی نیز به سرکه، شربت، باسلق و … تبدیل می شود.
میرباقری بر لزوم احداث صنایع تبدیلی مرتبط با انگور ملایر تأکید کرد و افزود: ۱۰ درصد از انگور تولیدی به صورت تازه خوری و ارائه انگور تازه به بازار مصرف می شود.
میوه ای که یک داروخانه را در خود جای داده است
از مواد مغذی انگور میتوان به ویتامینهایی چون ویتامین K، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6 و همچنین گیاهمغذیهای فنول و پلی فنول اشاره کرد. گیاهمغذیها بدن را در برابر انواع بیماریها محفاظت میکنند. انگور حاوی مقادیر فراوانی از تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فولات و مواد معدنی پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر و سدیم است.
انگور حاوی فیبر رژیمی، کربوهیدرات سالم، آنتیاکسیدان و مقدار مناسبی از پروتئین است. فلاونوئیدهای موجود در انگور از صدمات ناشی از رادیکال های آزاد میکاهد و جلوی سرعت روند پیری را میگیرد. میوهی لذیذ انگور بهدلیل وجود تمام این مواد مغذی، نقش مهمی در داشتن زندگی سالم و فعال ایفا میکند.
قدرت مرطوب کنندگی انگور چنان بالاست که میتواند رطوبت ریهها را افزایش بدهد و از حملات آسمی بکاهد.
انگور منبع بینظیری از ریزمغذیهایی چون مس، آهن و منگنز است و وجود تمامی این ریزمغذیها برای تشکیل و استحکام استخوان مهم هستند. افزودن انگور به رژیم غذایی روزانه، جلوی بروز مشکلات مربوط به افزایش سن، ازجمله پوکی استخوان را میگیرد.
انگور از تشکیل لخته خون در بدن جلوگیری می کند و برای درمان یبوست و برطرف کردن آن بسیار مؤثر است. آب انگور سفید و روشن، بخشی از آهن موردنیاز بدن را تأمین میکند و از خستگی میکاهد، کم خونی مشکل اساسی بسیاری از افراد است که با خوردن انگور میتوانند سطح آهن و مواد معدنی بدن را در حدمتعادل نگه دارند. کمبود آهن، فرد را دچار ضعف و خستگی میکند و از کارایی ذهن او میکاهد.
یکی از خواص انگور این است که ویژگی ضدسرطانی و اثری عالی در کاهش کلسترول خون دارد، همچنین تصور بر این است که انگور میتواند از کاهش شناختی پیشگیری کند.
به تازگی در تحقیقی مشخص شده که آب انگور سیاه یا بنفش در پیشگیری از سرطان سینه مؤثر است. محققان پس از مدتی که به موشهای آزمایشگاهی آب انگور دادند، متوجه کاهش چشمگیری در حجم تومور پستانی آنها شدند، آنتیاکسیدانهای موجود در انگورها برای پیشگیری همه انواع سرطانها مفیدند، اما هنگام اقدامات پیشگیرانه در برابر سرطان سینه بسیار مؤثر عمل کردهاند.
بررسیها نشان دادهاند که مصرف سه وعده انگور در روز خطر ابتلا به تباهی لکهی زرد چشم را بیش از ۳۶ درصد میکاهد. انگور میتواند در گذر زمان سلامت بینایی و تمام سیستمهای اندامیمان را حفظ کند. آنتی اکسیدانهای موجود در هر دانهی انگور، حساسیت به بیماری و صدمات ناشی از آن در بدن را کم میکنند.
از انگور در داروسازی و تولید نوشیدنیهای مختلف و دیگر انواع خوراکیها مانند مربا، استفاده میشود. روغن دانه انگور، سرشار از آنتیاکسیدان است و به سلامت پوست و مو کمک میکند. از این روغن در محصولات آرایشی مانند کرم صورت یا سرم ترمیمی شب، استفاده میشود.
در حال حاضر انواع انگور در بازار میوه و تره بار ملایر هر کیلو بین 10 تا 15 هزار تومان به فروش می رسد و طرفداران فراوانی دارد