همدان، استانی بدون بحران دارو در دوران همهگیری کرونا

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا همدان از وجود تورم قابل توجه ملزومات و تجهیزات پزشکی در راستای تهیه و یا بروزرسانی بیمارستانها در دوران همه گیری کرونا خبرداد.
به گزارش پایگاه خبری همدانآنلاین، فریبرز نیاستی روز دوشنبه ۱۰ آبانماه در جمع اصحاب رسانه با تاکید براینکه با همه گیری کووید-۱۹، دانشگاههای علوم پزشکی در ایران همانند جهان دچار بحران در سیستم سلامت شدند، تصریح کرد: مجامع علمی به دلیل پشت سر گذاشتن بیماریهای عفونی با کشف انواع واکسن و تولید انتی بیوتیکها باور به قابلیت کنترل آنها داشته و هرگز فکر نمیکردند چنین اتفاقی رخ دهد؛ از این رو رویکرد جهان توجه و مدیریت به بیماریهای ناشی از سبک زندگی همانند ام اس، دیابت، سرطان و تصادفات بود.
وی با بیان اینکه در کشور ما همزمان با اعلام رسمی ورود کرونا تمهیدات آغاز شد، گفت: اولین اقدام دانشگاه همدان تامین ملزومات مورد نیاز برای ازمایشگاههای تشخیصی بود؛ از این رو در پیک پنجم و تیرماه سالجاری تقریبا ۲۵۰۰ الی۳۰۰۰ نمونه از بیماران مشکوک به کووید-۱۹ تهیه و به پاسخ تشخیصی رسید؛ این درحالیست که اگر که دانشگاه کوتاهی در این زمینه میکرد ایتان دچار مشکلات عدیده میشد.
نیاستی الویت اول دانشگاه تامین ملزومات مصرفی و حفاظتی برای پرسنل دانست و اظهار کرد: تقریبا در ۱۰ ماه اول شروع کرونا باتوجه به اقدامات انجام شده، شهید خدمت نداشتیم اگرچه در آبان ماه سال گذشته دوتن از همکاران نمونه را ازدست دادیم، اما آن چیزی که اتفاق افتاد، تلاش کامل دانشگاه علوم پزشکی برای حفاظت از پرسنل خود بود.
وی تامین دارو و تجهیزات پزشکی برای بیماران را بخش دوم الویت دانشگاه علوم پزشکی دانست و افزود: تامین دارو از اسفند ماه ۹۸ شروع شد که در تمام این مدت استان همدان در بحث دارو و ملزومات برای یک روز هم دچار بحران و کمبود نشد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی ابنسیناهمدان با بیان اینکه در گام دوم باتوجه به ناشناخته بودن بیماری کرونا، پیش بینی فرسودگی نیروهای کادر درمان انجام شد، خاطرنشان کرد: تمهیدات لازم برای جذب نیروهای درمانی و پشتیبان براساس مصوبات لازم صورت گرفت؛ از این رو در ۱۸ ماهه گذشته ۲۲۰۰نیرو در بخشها و عناوین مختلف استخدام شدند.
نیاستی با اشاره به استفاده ۱۰۰ درصدی توان نیرو مازاد استان، ادامه داد: اگرچه نیاز به حجم بیشتر نیرو بود اما نیروی مازادی دیگر در استان وجود نداشت.
وی با بیان اینکه همزمان با گام دوم اولویتها متوجه الزام تقویت زیرساختها شدیم، مطرح کرد: به علت استفاده زیاد دستگاههای بیمارستانی و فرسودگی آنان، از اوایل سال ۹۹ تامین کسری سیستم بهداشت و درمان آغاز و کمتر از یکسال ۳ دستگاه سی تی اسکن به استان اضافه شد؛ این ۳ دستگاه به شهرستانهای رزن، کبودرآهنگ و بیمارستان شهید قدوسی نهاوند ارسال شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا با بیان اینکه قبل از شیوع کرونا آزمایشگاه تشخیص بیماری های ویروسی دانشگاه توانایی بررسی روزانه ۷۰ تا ۱۰۰ نمونه را داشت، عنوان کرد: این درحالیست که در پیکهای متعدد کرونا، به ۷۰۰ نمونه و گاها۱۰۰۰ نمونه در روز رسیدهایم.
وی ادامه داد: نزدیک به ۳۰ میلیارد تومان منابع تامین کردیم که بخشی از ظرفیت قانون بودجه و ملی انجام شد؛ بااحداث و راه اندازی این مرکز و تهیه و استقرار تجهیزات کارآمد و مهم از ده روز گذشته نیروها جابه جاشده و ده روز آینده نیز باحضور مسئولان استانی به صورت رسمی افتتاح شد.
نیاستی با اشاره به اهمیت راهاندازی این آزمایشگاه ویروس شناسی مجهز در استان، گفت: به نوعی در این مدت دانشگاه علوم پزشکی توانست در بحث تشخیص ویروس قطب غرب کشور شد.
نیاستی در رابطه با پروژه بیمارستان فاطمیه، بیان کرد: در بیمارستان فاطمیه در اصل قرار نبود فضای فیزیکی به این عظمت ساخته شود و قرار بود یک پروژه ۸۰۰ متری به بیمارستان اضافه شود اما الان به یک پروژه شش هزار متری تبدیل شده است و پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد داشته است.
وی از کلنگ زنی بیمارستان هزار تختخوابی در همدان، خبر داد و گفت: برای این پروژه دو سال است که برنامه ریزی کردیم و امیدواریم تا ۱۵ سال آینده این بیمارستان به بهرهبرداری برسد.
وی تصریح کرد: از ابتدای سال ۹۸ تا پایان شهریور ۱۴۰۰ تعداد ۸۱ پروژه در دانشگاه علوم پزشکی همدان، به اتمام رسیده که ۷۰ هزار و ۳۴۳ متر مربع با ۳۷۰ میلیارد تومان منابع برای این پروژهها در نظر گرفته شدهاست.
نیاستی اضافه کرد: در حال حاضر ۴۲ پروژه فعال در دانشگاه علوم پزشکی همدان، در حال انجام است که تا الان ۲۱۷ میلیارد تومان از طرف دانشگاه و ۶۴ میلیارد تومان از سوی خیرین برای این پروژهها هزینه شده و ۳۸۶ میلیارد تومان برای اتمام این پروژهها مورد نیاز است.
وی از تکمیل مرکز جامع سرطان همدان تا پایان تابستان سال آینده، خبر داد و توضیح داد: انتظار ما این است که بیمارستان اکباتان تا پایان اسفند ۱۴۰۰ تکمیل شود البته دانشگاه علوم پزشکی در بیمارستان اکباتان، بهرهبردار است و ما نمیتوانیم خیلی دخالت داشته باشیم چون این پروژه را مسکن و شهرسازی سفارش گرفته و پروژه ملکی اجرایی ما نیست، در سال ۹۸ این پروژه را از مسکن و شهرسازی گرفتند به یک شرکت دیگر دادند که از سازمانهای وزارت بهداشت است.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا همدان، ادامه داد: این پروژه ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا الان ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه شده و ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر نیاز است تا این پروژه تکمیل شود.