رشد سالویا در سایه غفلت مسئولان

چندسالی از ورود یکی از قوی ترین ماده توهمزا در دنیا، به ایران و به ویژه استان همدان میگذرد؛ ماده ای روان گردان، با توهمات 3 بعدی و غیرقابل ترک به نام سالویا!
به گزارش پایگاه خبری همدانآنلاین، سالویا گیاهی از دسته مریم است گلی است که در برگ و ساقه آن ماده مخدر روانگردانی با اثرات بسیار مشابه ال اس دی، گراس و حشیش وجود دارد.
این درحالیست که علیرغم وجود این ماده خطرناک و مرگبار در استان و دست به دست شدن آن دربین جوانان همدانی، تمامی مسئولان مربوطه ازجمله رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر استان همدان و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر همدان از عدم کشف سالویا و رویت نشدن آن در استان خبر میدهند؛ خبری که تنها با کمی دقت نظر داشتن، دلسوزی و البته اشراف تخصصی به موضوع مهم و حیاتی مبارزه با موادمخدر، به راحتی نقض میشود.
بدون شک بی توجهی و عدم اشراف اطلاعاتی در رابطه با وجود قدرتمند خطرناک ترین روانگردان جهان در استان، میتواند عقب گردی خطرناک و شرم آور در حوزه مبارزه با اعتیاد و حیاط خلوتی مفرح برای قاچاقچیان موادمخدر در دیار تاریخ و تمدن ایران زمین باشد.
روزگاری نه چندان دور استان همدان به واسطه عملکرد قوی مسئولان مربوطه و توجه چشمگیر آنان به دلسوزی و گزارشات اصحاب رسانه، توانست آمار اعتیاد و مصرف روانگردانهای رایج در آن زمان را به شکل تحسین برانگیزی کاهش دهد؛ حال باگذشت چند سالی از آن دوران، همزمان با تغییر در نوع روانگردانهای رایج، در عمل ارگانهای مسئول از قافله بازمانده و نتوانسته اند خود را به اتفاقات تلخ درحال وقوع، برسانند.
زنگ خطر سالویا مدتهاست به دنبال رواج و فراوانی آن دربین جوانان به صدادرآمده و مسئولین مربوطه در این حوزه با چشم پوشی از آن و صرف عدم کشف مقادیر قابل توجه این ماده روانگردان، ضعف خود را در برخورد با هولناک ترین ماده توهم زا نشان دادهاند.
با نگاهی گذارا به سالهای اوج نیروی انتظامی در حوزه مبارزه با موادمخدر، درمییابیم که مسئولان وقت، استان همدان را نا امن ترین مکان برای قاچاق و فروش موادمخدر تبدیل کرده بودند؛ اشراف اطلاعاتی و دقت نظر در عملکرد ناجا در زمان اوج خود به نحوی بود که رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر وقت استان همدان، سرهنگ قزوینه با قاطعیت، خبر از اعطای جایزه به افرادی داد که توانسته باشند تجمع معتادین در کوچه و یا خیابانها را مشاهده کنند.
امید است با تغییر دولت و دگرگونی در نگرش مدیریتی حاکم ر کشور، شاهد توجه و میدان دادن به افرادی باشیم که با تکیه بر دانش، تخصص، تجربه و مهارت خود، شرایط نگران کننده موجود در حوزه مبارزه با اعتیاد را بهبود بخشند.
گفتنی است، این یادداشت تنها مقدمه ای برای انتشار گزارشی ویژه در این حوزه است.