مشکلات خانوادگی، دلیل اصلی اعتیاد در استان

دبیر شورای هماهنگی مبارزه بامواد مخدر استان همدان از توقف پروندههای ویژه ارائه تسهیلات خوداشتغالی به افراد بهبود یافته از اعتیاد در بانکهای استان خبرداد.
به گزارش پایگاه خبری همدانآنلاین، حمزه عبدکوند 27 دی ماه در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه پرونده مربوط به ارائه تسهیلات خوداشتغالی افراد بهبودیافته از اعتیاد، در بانکهای استان به دلیل تخصیص بودجه متوقف شده است، مطرح کرد: متاسفانه ارائه تسهیلات در نظام بودجه ریزی کشور زمانی به دست دستگاههای اجرایی میرسد که فصل کاری به اتمام رسیده است؛ در حال حاضر پروندههای مذکور در مرحله پرداخت تسهیلات در بانکها به دلیل عدم بودجه کافی متوقف شدهاند.
وی با اشاره به اعطای 17 میلیارد و 500 میلیون تومان تسهیلات خود اشتغالی برای 364 نفر در سال گذشته، عنوان کرد: مبلغ وام پرداختی به هریک از بهبود یافتگان اعتیاد سال گذشته ۵۰ میلیون تومان بود که امسال به ۲ برابر افزایش یافت؛ برخی از واحدهای تولیدی نیروهای کاری خود را از بین معتادان بهبود یافته جذب می کنند که در راستای حمایت از مدیران این واحدها هزینه بیمه معتادان بهبود یافته سه تا پنج سال رایگان بوده همچنین کمک اعتباری به این کارفرماها پرداخت می شود.
عبدکوند ادامه داد: در سطح استان ۱۵۵ مرکز برای درمان افراد درگیر اعتیاد وجود داشته که از این بین ، ۵۵ مرکز خصوصی و مابقی با مجوز دولتی درحال فعالیت هستند؛ لازم به ذکر است در مجموع ۳ مرکز ویژه بانوان (2مرکز خصوصی و ۱ مرکز دولتی ) وجود دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه بامواد مخدر استان همدان از کاهش نرخ اعتیاد استان از میانگین کشوری خبرداد و افزود: میانگین اعتیاد در کشور 5/9 دهم بوده و ای عدد در استان طی سالیان اخیر و با تلاش متولیان امر به رقم 2/4 کاهش یافته است.
عبدکوند با تاکید برینکه اختلافات و مسائل خانوادگی مهم ترین عامل اعتیاد در استان است، اظهار کرد: برخی از افراد درگیر اعتیاد وضعیت مالی مناسبی داشته و تنها به دلیل اختلافات و عدم توانایی در مخالفت با دوستان در گیر این معضل شده اند؛ تریاک و هروئین در صدر موادهای مخدر مورد استفاده جوانان هستند؛ متاسفانه میانگین سنی مصرف کنندگان رده سنی 30 تا 40 سال را در تمام کشور شامل میشود.
وی با اشاره به اینکه دانشآموزان و جوانان در معرض خطر هستند، بیان کرد: در جمهوری اسلامی ایران براساس اهمیت موضوع مبارزه با مواد مخدر قانون مدون تدوین شده وه وظیفه دستگاه ها مشخص شده است؛ رهبری بارها در سخنان خود اعتیاد و مواد مخدر را آسیب اولویت دار جامعه دانسته اند.
عبدکوند با اشاره به سخنان رهبری مبنی بر اینکه(اگر امروز مسیولین نظام با مواد مخدر به سختی مبارزه میکنند یک جهاد بزرگ در ایران است)، افزود: پس از دفاع مقوس، مبارزه با مواد مخدر دومین حوزه و بخشی است که شهیدان زیادی را در تاریخ کشور به ثبت رسانده است؛ در طول 40 سال گذشته تا کنون، 4 هزار شهید در این حوزه به ثبت رسیده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه بامواد مخدر استان همدان با بیان اینکه با در سالجاری با شعار طرح یاری گران زندگی، مشارکتهای اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد، به اجرای وظایف خود مشغول هستیم، خاطرنشان کرد: تا زمانی که پیشگیری و مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر بهعنوان درک و فهم مشترک در سطح جامعه شکل نگیرد، نمیتوانیم کاری ازپیش ببریم؛ لازم به ذکر است از یکم دی ماه طرح ویژه جمع آوری و ساماندهی و صیانت ازمعتادین متجاهر آغاز شده و هماکنون در حال اجرا است.
عبدکوند عنوان کرد: در حوزه آموزش راهاندازی دانشگاه عاری از دخانیات را دنبال میکنیم و در آموزش و پرورش نیز برنامههایی داریم، همچنین محیطهای هدف ما، محیطهای آموزشی مانند مدارس و دانشگاه، محیط کارگری، محیط کار، محلات و خانواده است.