کشت زعفران در ۱۱۸ هکتار از اراضی ملایر

مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: در سطح این شهرستان ۱۱۸ هکتار زمین زیر کشت زعفران است که از این میزان ۱۱۳.۲ هکتار بارور و ۴.۸ هکتار غیر بارور است.
سید مهدی میرباقری در گفت و گو با پایگاه خبری همدان آنلاین؛ در مورد کشت سایر محصولات کم آب بر در ملایر از پیش بینی برداشت ۳۵۰ تن گل محمدی در سال جاری خبر داد و افزود: پیش بینی میانگین تولید این محصول در سطح استان ۷۰۰ تومان است.
وی ادامه داد: بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی استان همدان مربوط به ملایر است که بخشی از محصول تولیدی به سایر شهرها صادر و بخشی نیز جذب صنایع تبدیلی استان و بقیه در کارگاههای سنتی و خانگی تبدیل به گلاب و مربا میشود.
میرباقری اظهارکرد: مقاومت زیاد گیاه گل محمدی در مقابل پدیده خشکسالی، آفتها و همچنین کمآبر بودن آن که می توان از آن به عنوان یک گیاه با خاصیت دارویی نیز یاد کرد از گذشته مورد توجه بوده است تا جایی که توانسته ارزش افزوده خوبی را به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه در سطح این شهرستان ۱۱۸ هکتار زمین زیر کشت زعفران است که از این میزان ۱۱۳.۲ هکتار بارور و ۴.۸ هکتار غیر بارور است، اظهارکرد: در سطح شهرستان ملایر ۵۶ هکتار زمین زیر کشت انواع گیاهان دارویی بوده و میزان تولید گیاهان دارویی ۲۸۵ تن است.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: خشکسالی هایی که طی چند سال اخیر در ایران روی داده است، کشاورزان را بر آن داشته است که با کشت محصولات جایگزین علاوه بر حفظ تنوع محصولات، صرفه جویی قابل توجهی نیز در مصرف آب داشته باشند، در میان کشت های متنوعی که سطح کشور انجام می شود، کشت محصولاتی مانند زعفران، گل محمدی، کلزا، پسته و جو به دلیل کم آب بر بودند، بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند.
وی با اشاره به اینکه باید توجه داشت که کشت این محصولات ضمن تامین نیاز مردم، ارزش افزوده بالایی را برای کشاورزان و کشور با خود به همراه دارد، خاطرنشان کرد: از آنجا که گیاهان دارویی از پتانسیل بالایی برای تحمل شرایط خشکی برخوردارند، گزینه مناسبی برای کاشت در مناطق خشک و نیمه خشک محسوب می شوند.
میرباقری افزود: کاشت این گیاهان در عرصه های کم بازده و حاشیه ای، علاوه بر تأمین نیازهای اقتصادی روستاییان و صنایع مختلف غذایی و دارویی، حفاظت از منابع، بهبود کارایی مصرف آب و جلوگیری از خطر نابودی این گونه ها، نقش موثری در بهبود معیشت مردم این مناطق ایفا می کند.