اجتماعی

سد كلان ملاير قتل‌گاه ۹ نفر

مدیر عامل سازمان آتش نشانی ملایر گفت: افراد زیادی به خاطر لذت بردن از شنا در مخازن سدها و بندهای انحرافی شهرستان ملایر قربانی شرایطی شده‌اند که تصور آن را هم نمی کردند، فقدان آگاهی از شرایط حاکم بر مخازن سدها، حتی شناگران ماهر را به کام مرگ کشانده است، ما طی سال گذشته هفت نفر و طی سه ماه گذشته سال جاری دو نفر از همشهریانمان را در اثر غرق شدن در سدها و بندهای انحرافی شهرستان از دست دادیم.

محمود رضا ملکی در گفت و گو با پایگاه خبری همدان آنلاین، افزود: سطح آب سد کلان ملایر شفاف به نظر می‌ رسد، اما وجود جریان های زیر سطحی که باعث کدر شدن آب کاهش دید و برخورد با خانه‌های به جا مانده، درختان قطع شده تیرهای برق باقی مانده شاخ و برگ‌ها و اجسام کوچک و بزرگی که همراه سیلاب وارد دریاچه سد شده، موجب از دست دادن تعادل و غرق شدن شناگر می شود.

وی اظهارکرد: تغییرات ناگهانی دمای آب در مخزن سد یکی دیگر از عواملی است که باعث گرفتگی عضلات از دست رفتن تعادل و سکته شناگران می شود.

ملکی خاطرنشان کرد: سد کلان ملایر، بزرگترین سد در غرب کشور با حجم ۴۵ میلیون مترمکعب است که عمق آن در قسمت هایی تا 35 متر هم می رسد، فراز و نشیب ها و عمق زیاد آب پشت سد یکی دیگر از عواملی است که بسیاری از افراد اطلاعی از آن ندارند و با شنا کردن در پشت سد جان خود را از دست می دهند.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی ملایر تصریح کرد: افرادی که چند سال اخیر در سد کلان ملایر غرق شده اند، غیر بومی بوده اند، چراکه مردم محلی از شرایط دریاچه اطلاع داشته و به هیچ عنوان حاضر به شنا در سد ملایر نیستند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: سد ملایر به منظور تامین آب شرب شهر احداث شده و شنا کردن در سد باعث پایین آمدن سطح کیفی آب می شود، همچنین باید نسبت به نظافت اطراف سد و جلوگیری از آلودگی آب در بالادست سد نیز توجه داشت.

ملکی تأکید کرد: افرادی که قصد تفریح کردن در کنار سدها را دارند، به هیچ عنوان شنا در آب پشت سدها را تجربه نکنند زیرا این کار بسیار خطرناک بوده و می تواند باعث غرق شدن آنها شود.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن