سلامت و پزشکی

دومین کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان تشکیل جلسه داد


دومین کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان با حضور مهندس رضانیا معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری همدان، دکتر مجذوبی رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتر ترکمان‌اسدی معاون بهداشتی و دکتر رستمی معاون غذا و داروی دانشگاه و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی عضور کارگروه، تشکیل جلسه داد.
به گزارش پایگاه خبری همدان آنلاین ، دکتر محمدمهدی مجذوبی در دومین کارگروه سلامت و امنیت غذایی با اشاره به اینکه این کارگروه، با هدف پایش و تسریع در اهداف حوزه سلامت استان شکل گرفته است، اظهار داشت: تشکیل کارگروه پیرامون مسائل حوزه سلامت که مؤلفه‌های اجتماعی متعددی در آنها دخیل هستند ضروری است از این رو دانشگاه علوم پزشکی همدان اهتمام خود را برای راه‌اندازی مجدد این کارگروه و حضور مدیران دستگاه‌های اثرگذار در حوزه سلامت در این جلسات به کار گرفته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان همچنین به شکل‌گیری مجمع سلامت در شهرستانهای استان اشاره کرد و ادامه داد: سه چالش مهم سلامت در هر شهرستان محور عملکرد مجمع سلامت شهرستانها خواهد بود که جوانی جمعیت، اولویت نخست استان در چالش‌های حوزه سلامت است، بیماریهای غیرواگیر که ۷۵ درصد مرگ ها را شامل می‌شود و تغییر اقلیم که خشکسالی را در پی داشته به عنوان دیگر چالش‌های این حوزه مطرح هستند.
وی بیان کرد: در پنج شهرستان، مجمع سلامت تشکیل شده و سه شهرستان نیز شکلگیری این مجمع را در دستور کار قرار داده‌اند و در شهرستان همدان هم بزودی برگزار می‌شود.

حمایت یونیسف از اجرای طرح مکمل‌یاری در استان همدان
دکتر مجذوبی با طرح این پیشنهاد که هریک از اعضای کارگروه می‌توانند موضوعات مرتبط با حوزه سلامت و قابل طرح در این جلسات را به دبیرخانه کارگروه در دانشگاه علوم پزشکی همدان ارسال کنند تبیین کرد: در نخستین جلسه از شکل‌گیری مجدد این کارگروه سه محور مهم استان در حوزه بیماران سرطانی، اجرایی کردن سند ملی سالمندان، ارتقای ۸ محصول کشاورزی و پایش سموم محصولات کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته است.

وی از برقراری تعامل با یونیسف در راستای حمایت از اجرای طرح مکمل یاری اومگا3 خبر داد و افزود: تفاهمنامه‍ ای نیز با کمیته امداد استان منعقد کردیم تا با سبد غذایی ویتامین‌محور از مادران باردار و کودکان زیر ۵ سال حمایت شود.

آموزش سواد تغذیه باید در نظام آموزشی و سیستم سلامت گنجانده شود

مهندس رضانیا معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری همدان نیز در این کارگروه بر لزوم تمرکز بر سواد تغذیه باید در نظام آموزشی و سیستم سلامت تأکید کرد و گفت: برخورداری از سواد تغذیه در سیستم آموزشی دانش آموزان و دانشجویان و کارکنان دستگاههای اجرایی باید در اولویت قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مصوبات کارگروه سلامت و امنیت غذایی برای اعضای حاضر و مدیران عضو، لازم الاجراست عنوان کرد: کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی، یک کارگروه زیر بنایی است بنابراین باید به این کارگروه به عنوان یک کارگروه مادر توجه شود.
مهندس رضانیا ادامه داد: لازم است ارتباطات در این کارگروه تقویت شود و مصوبات این کارگروه به جدّ باید در امور مرتبط پیگیری و اجرا شود، دستگاهی که در این مسأله مسامحه کند باید پاسخگو باشد.
دکتر معصومی، رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان نیز با اشاره به اینکه از بین دستگاه‌های اجرایی، شهرداری، آبفا و سازمان صمت نمایندگان خود را به دبیرخانه کارگروه ساغ معرفی کرده‌اند، گفت: معاونت بهداشتی دانشگاه باید کمیته بیماریهای غیرواگیر را با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی راه‌اندازی کند از این رو مشارکت فعال دستگاه‌ها در این کارگروه بسیار مهم است.
وی همچنین به لزوم اجرای سند ملی سالمندان اشاره و بیان کرد: تحقق سند ملی سالمندان فعالیت و محوریت بهزیستی را می‌طلبد که لازم است گزارشی از تشکیل شورای سالمندان به این کارگروه ارائه کند.
در راستای پایش سلامت محصولات کشاورزی، زمین‌های کشاورزی، باغات و گلخانه‌ها شناسنامه‌دار شوند

رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در ادامه بر لزوم شناسنامه‌دار کردن باغات، گلخانه‌ها و زمین‌های کشاورزی و معرفی آنها به علوم پزشکی تأکید کرد و افزود: در راستای پایش سلامت محصولات کشاورزی ارتقای کمّی و کیفی آموزش‌ها به کشاورزان باید مورد توجه قرار گیرد و نظارت بر فروش سموم افزایش یابد.
وی بیان کرد: لزوم تشکیل مستمر جلسات ارتقای سلامت ۸ محصول کشاورزی ، تقویت آزمایشگاه تشخیص سم در محصولات کشاورزی، راه‌اندازی و تقویت مجمع سلامت استان و شهرستانها از دیگر موضوعاتی است که باید در این دبیرخانه مورد اقدام و بررسی قرار گیرد.
دکتر معصومی با بیان اینکه ۷۵ درصد تامین سلامت مربوط به جوامع اجتماعی است عنوان کرد: نهادهای

اجتماعی، فرهنگی در موضوعات مرتبط با حوزه سلامت از جمله حاشیه نشینی، فقر، ارائه خدمات سلامت، تغذیه، آموزش، حمایت‌های اجتماعی و … و ارتقای سلامت و امنیت غذایی بسیار تاثیر دارند که باید فعالتر شوند.

آموزش سواد سلامت در دستور کار معاونت بهداشتی دانشگاه قرار گرفته است

دکتر فاطمه ترکمان اسدی معاون بهداشتی دانشگاه نیز در این جلسه با تأکید بر اینکه اثرات امنیت غذایی بر همه ابعاد جسمی، روحی و اجتماعی گسترده است گفت: بر اساس یک مطالعه تحقیقاتی در سال ۹۰ استان همدان تقریبا از استانهای امن در حوزه غذا عنوان شده البته این به معنی ایمنی غذایی نیست.
وی تصریح کرد: یکی از اهداف راهبردی این کارگروه در حوزه سلامت، کاهش نیترات، هورمونها و آنتی بیوتیک ها، سموم و هریک از فلزات سنگین در محصولات کشاورزی است همچنین کاهش میزان مصرف نمک یکی از چالش‌های اصلی حوزه سلامت است
معاون بهداشتی دانشگاه بیان کرد: تعاملاتی که در راستای تأمین سلامت جامعه ایجاد شده منجر به حمایت برخی دستگاه‌ها و شرکت‌های دولتی شده که از آن جمله این است که شرکت هگمتان مکمل رایگان در شهرستانهای محروم توزیع کرده و کارخانه شیر پگاه بسته‌های تشویقی فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه ارائه آموزش‌های سواد سلامت برای بانوان به ویژه در حوزه علمیه ایجاد شده است تبیین کرد: مشارکت آموزش و پرورش ، دانشگاهها و صدا و سیما در آموزش و توسعه سواد سلامت بسیار مهم است.
دکتر ترکمان اسدی ادامه داد: پوستر دیجیتال سلامت غذایی در ادارات توزیع شده است و سلامت و امنیت غذایی با دریافت اطلاعات آنلاین از طریق پوستر دیجیتال سلامت غذایی در دستگاههای اجرایی استان قابل بررسی است همچنین در این راستا همکاران معاونت بهداشتی دانشگاه از آمادگی لازم جهت ارائه مشاوره و برگزاری دوره‌های آموزشی در ادارات برخوردار هستند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن