اهمیت غربالگری بینایی در کودکان 3 تا 6 سال

بینایی سنجی، اقدامی که اگر در زمان مناسب و توسط متخصص خود انجام شود از بسیاری مشکلات بینایی در بزرگسالی جلوگیری میکند.
در واقع والدین هنگامی که فرزندان خود را برای غربالگری بینایی به مراکز مشخص شده میبرند، مختصصان در این زمینه با انجام معاینات میتوانند در صورت مشکل از آن آگاه شده و درمانهای لازمه را انجام دهند؛ تشخیص و درمان در رده سنی 3 تا 6 سال بهترین زمان طلقی میشود زیرا در صورتی که کودک نیاز به انجام درمانهای تخصصی داشته باشد با بیشترین اثربخشی و کمترین هزینه صورت میپذیرد.
کارشناس معاونت توسعه پیشگیری دفتر پیشگیری از معلولیتها از لزوم غربالگری برای کودکان 3 تا 6 سال خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری همدان آنلاین حجت الله حاتمی در ارتباط با غربالگری بینایی اذعان کرد: برنامه غربالگری بینایی از قدیمیترین برنامههای سازمان بهزیستی از دهه ۷۰ بوده است، این برنامه با هدف پیشگیرانه ارتقایی در نظر گرفته شده است و صرفا برای افرادی که در بهزیستی پرونده دارند تخصیص داده نشده است و تمامی افراد میتوانند از این برنامه بهره ببرند.
این کارشناس با اشاره به اینکه ۵۵ پایگاه غربالگری در سطح استان آماده خدمت رسانی به مردم است بیان کرد: جامعه هدف ما برای موضوع غربالگری بینایی تمامی کودکان ۳ تا ۶ ساله است، در سال ۱۴۰۱ متولدین نیمه دوم سال ۹۵ و تمامی متولدین سالهای ۹۶،۹۷ و ۹۸ مورد غربالگری قرار گرفتند.
حاتمی تاکید کرد: در صورتی که کودک بعد از انجام غربالگری مشکلی نداشته باشد کارت سلامت به آنان داده میشود، اما در صورت تشخیص بیماری به متصصان دیگر برای انجام معاینات تخصصی تر فرستاده میشوند که در این بین هزینه ویزیت بر عهده سازمان نظام پزشکی بوده و در صورت نیاز به عمل جراحی برای هر چشم ۵ میلیون تومان کمک هزینه در نظر گرفته شده است؛ همچنین کودکان مشکوک هر ۱۵ یکبار مجددا بررسی میشوند.
میتوان گفت بسیاری از والدین نسبت به انجام غربالگری بینایی فرزندان خود اقدام نمیکنند و این موضوع میتواند سبب بروز مشکلات بزرگی در سنین بالا برای آنان بشود.
به همین منظور مراکز غربالگری بهزیستی در سراسر استان آماده خدمت رسانی به مردم هستند.