اجتماعی

پرورش۹۵ هزار کلونی زنبور عسل در ملایر

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر گفت: پرورش زنبور عسل در گذشته به شکل سنتی در این شهرستان رواج داشت، اما در حال حاضر به صورت حرفه‌ای ۷۱۶ بهره‌بردار در سطح این شهرستان داریم که ۹۵ هزار کلونی زنبور عسل را پرورش می‌دهند.

یوسف کاکاوند در گفت و گو با پایگاه خبری همدان آنلاین؛ افزود: همزمان با چهل و چهارمین فجر انقلاب اسلامی، دستاوردها و اقدامات جهاد کشاورزی ملایر را تشریح کرد و افزود: قبل از انقلاب حتی اسمی از گلخانه نبود، اما به برکت انقلاباسلامی ۳۶ واحد گلخانه به مساحت ۱۲.۵ هکتار در ملایر ایجاد شد.

وی با بیان اینکه در کنار این واحدها سه شهرک گلخانه‌ای را با ۱۲۸ هکتار در دست تکمیل و احداث داریم که در تاریخ شهرستان بی‌نظیر است، ادامه داد: در بخش زیربنایی این شهرستان اتفاقات بی‌نظیری بعد از انقلاب رخ داد که در این راستا ۱۰ هزار و ۸۲۷ هکتار سیستم نوین آبیاری در اراضی کشاورزی ملایر اجرا شد و این میزان موجب صرفه‌جویی آب در ۴۷.۶ میلیون مترمکعب آب در سال می‌شود.


کاکاوند با بیان اینکه وسعت شهرستان ملایر ۳۲۱ هزار هکتار است که از این میزان ۱۵۲ هزار هکتار اراضی مرتعی و ۵۵ هزار هکتار اراضی زراعی است، اظهارکرد: ۱۱هزار و ۷۵۱ هکتار سطح زیر کشت باغات انگور ملایر است که ۲۳ هزار هکتار معادل ۲۷ درصد از باغات استان همدان در شهرستان ملایر است.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر گفت: ظرفیت موجود در باغات انگور شهرستان ، موجب کسب نشان جهانی جیاس در سال ۱۳۹۷ شد و به عنوان شهر جهانی انگور به تمام دنیا شناسانده شد.


وی خاطرنشان کرد: در بخش دام و طیور، به رشد قابل توجهی رسیدیم و ۳۲۷ واحد صنعتی و نیمه صنعتی بعد از انقلاب احداث شد که در این ۱۹ هزار و ۲۰۰ راس دام سنگین و ۲۱۵ هزار راس وام سبک پرورش داده می‌شود.
کاکاوند با بیان اینکه در این واحدها، سالانه سه هزار و ۱۰۲ تُن گوشت قرمز و ۲۳ هزار و ۸۰۰ تُن شیر تولید و در کارخانجات مرتبط فرآوری و به مصرف می‌رسد، گفت: در این شهرستان قبل از انقلاب ۱۰ واحد مرغداری تقریبا صنعتی داشتیم که امروز به برکت انقلاب به ۶۳ واحد رسیده و سالانه ۹۰۵ هزار قطعه مرغ گوشتی پرورش پیدا می‌کند.

این مقام مسئول ادامه داد: قبل از انقلاب واحد مرغ تخمگدار در شهرستان وجود نداشت و در دوران انقلاب ۱۴ واحد صنعتی در این شهرستان ایجاد شد، ۳۹۶ هزار قطعه مرغ تخمگذار در این واحدها پرورش و هفت هزار و ۱۲۸ تُن تخم‌مرغ تولید می‌شود.

وی افزود: ایجاد واحدهای پرورش شترمرغ از دستاوردهای مهم انقلاب است، هم‌اکنون ۲ واحد پرورش شترمرغ در این شهرستان شامل واحد پرواری، جوجه‌کشی و واحد مادری فعال است که ۲۶۵ قطعه شترمرغ در این واحدها پرورش پیدا می‌کند.

کاکاوند اظهارکرد: در بخش آبزی‌پروری قبل از انقلاب ظرفیت تولیدی نداشتیم، اما امروز ۳۳ واحد آبزی‌پروی در خصوص پرورش ماهیان سردآبی و گرم‌آبی فعال است که در مجموع ۵۵۰ تُن گوشت ماهی در این شهرستان تولید می‌شود.

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن