شاهنامه فردوسی, نسب نامه قوم ایرانی

به مناسبت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، ویژه برنامه ” در کنار پیر حماسه” به همت بهارک بختیاری مسئول کتابخانه علامه مجلسی ملایر و با همکاری انجمن شاهنامه خوانی کتابخانه علامه مجلسی و جمعی از اساتید زبان و ادب فارسی، برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری همدان آنلاین؛ در این نشست دکتر هادی حاتمی یکی از اساتید زبان و ادبیات فارسی در سخنانی از شخصیت بزرگ فردوسی یاد کرد و افزود: اگر ما در ستایش بزرگانی چون ” فردوسی” سخنی بر زبان میاوریم در اصل بزرگی خود را در شناخت و آگاهی از شخصیت برجسته وی به تصویر می کشیم.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه هنوز نکات زیادی در مورد فردوسی کار نشده و حقیقتا جا دارد که به این شخصیت بزرگ بیشتر پرداخته شود ، از شخصیت یعقوب لیث صفار یاد کرد و افزود: این شخصیت هم به زبان و ادب فارسی خدمات شایان توجهی داشته و حیف که در گذر زمان از یادها رفته و اکنون حتی نام یک خیابان هم به نام این شخص بزرگ به جهت قدردانی از خدماتش اختصاص نیافته است.
حاتمی در ادامه شاهنامه را نسب نامه قوم ایرانی دانست و گفت: شاهنامه سند هویت ملی ماست، حس اصالت و شخصیتی که پس از مطالعه شاهنامه به هر ایرانی آزاده ای دست می دهد ستودنی است و تا همیشه ایران و ایرانی مرهون تلاش فردوسی است.
در ادامه یکی دیگر از اساتید ادبیات ملایر در باب شاهنامه گفت: در نقد و نقادی علاوه بر نقد ادبی و محتوایی نقد اخلاقی هم مورد تاکید است و اینطور بیان شده که در آثار ادبی فقط شیوه بیان نیست که مورد توجه قرار میگیرد، بلکه محتوای اثر هم بسیار حائز اهمیت است.
دکتر زهرا زارع افزود: استاد احمد رنجبر حدود ۷۰۰ پند اخلاقی در شاهنامه را برشمرده در حالی که حقیقتا فراتر از اینهاست و میتوان موارد متعدد دیگری راکه در شاهنامه به مباحث اخلاقی پرداخته شده اشاره کرد.
وی اظهار کرد: پاکدامنی، تهذیب اخلاق و رسیدن به مرحله انسانیت و توجه ویژه به پند و اندرز اخلاقی را خصیصه بارز و هویدای شاهنامه خواند و در ادامه به قرائت اشعاری از شاهنامه پرداخت.
در ادامه این جلسه تعدادی از شاهنامه خوانان و یکی از نقالان کودک و سه نقال بزرگسال به اجرای برنامه پرداختند و در پایان این برنامه از فعالان انجمن شاهنامه خوانی کتابخانه علامه مجلسی با اهدای لوح تقدیر و جوایزی قدردانی شد.