اجتماعی

راه‌اندازی نخستین اردوگاه متکدیان در ملایر

اردوگاه ساماندهی متکدیان ملایر با حضور جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی، افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

به گزارش پایگاه خبری همدان آنلاین؛ شهردار ملایر در آئین افتتاح این اردوگاه اظهار کرد: بر اساس آیین‌نامه‌ی اجرایی ساماندهی متکدیان سال ۱۳۷۸، شهرهای بیش از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، موظف به ایجاد اردوگاهی برای ساماندهی متکدیان شدند که طبق این دستورالعمل، شهرداری وظیفه ایجاد این اردوگاه و جمع آوری و تحویل متکدیان را برعهده دارد و برای هر کدام از ادارات و نهادها های ذی ربط نیز وظایفی تعریف شده است.

مجید فرجی افزود: با توجه به اینکه شهر ملایر کمتر از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد، در سنوات گذشته تکاپویی برای ایجاد این اردوگاه نداشتیم اما متکدیان علاوه بر زشت کردن چهره شهر، آسیب‌های اجتماعی و مشکلات فراوانی برای شهر به وجود آورده بودند و بنا به احساس نیازی که در شهر وجود داشت، شهرداری ملایر برای ایجاد این اردوگاه پیش قدم شد تا متکدیان به صورت اصولی و قانونی ساماندهی شوند.

فرجی بیان کرد: ساختمان متروکه‌ای به مساحت ۵۵۰ متر مربع در حاشیه جنوب‌غربی آرامستان بهشت هاجر داشتیم که این ساختمان را با حدود ۶۵۰ میلیون تومان اعتبار تا خرداد ماه به طور کامل تعمیر و با دو فضای مسقف برای بانوان و آقایان برای ساماند‌هی متکدیان شهر تجهیز کردیم .

وی با تأکید بر این که ما به هیچ وجه قصد نگهداری متکدیان را نداریم، افزود: در این طرح، متکدیان پس از جمع‌آوری و تحویل به اردوگاه ظرف حدود چند ساعت توسط ادارات و ارگان‌های ذی‌ربط، شناسایی، غربالگری، گروه‌بندی و تعیین تکلیف می‌شوند .
شهردار ملایر با بیان اینکه پس از پایش متکدیان بر اساس انگیزه و دلیل انجام تکدی‌گری، هر کدام از آنها از کانال مربوطه ساماندهی می‌شوند، گفت: افرادی که به صورت حرفه‌ای و به عنوان شغل به تکدی‌گری مبادرت می کنند و تحت هیچ شرایطی نمی‌خواهند دست از این کار بردارند به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند تا بر اساس ماده ۷۱۲ و ۷۱۳ قانون مجازات اسلامی به جرم این افراد رسیدگی شود.

فرجی با اشاره به اینکه ناتوانان جسمی و افرادی که نیاز به حمایت دارند به دستگاه‌های حمایتی همچون کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی معرفی می‌شوند ، افزود: اعتبارات لازم برای معتادان متهاجر نیز در نظر گرفته شده و آنها به کمپ‌های ترک اعتیاد تعیین شده منتقل می‌شوند .
این مقام مسئول با تأکید براینکه هدف ما سلب انگیزه تکدی‌گری از متکدیان است، خاطرنشان کرد: در راستای توانمندسازی و حرفه‌آموزی متکدیان، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت رایگان اقدام به مهارت آموزی متکدیان می‌کند تا توانایی ایجاد شغل مناسب را کسب کنند.
وی بیان کرد: تعداد متکدیان بومی در سطح شهر کمتر از ۳۰ نفر است اما افراد زیادی از شهرهای دیگر به طور گمنام و ناشناس برای تکدی‌گری به ملایر می‌آیند که ما این افراد را به سوی شهرهای محل زندگیشان روانه می‌کنیم.
فرجی، مشارکت و نحوه برخورد شهروندان را نخستین قدم در کاهش تکدی‌گری دانست و افزود: تا زمانی که مردم به این افراد کمک می‌کنند، طرح ساماندهی متکدیان به نتیجه مطلوب دست نمی‌یابد.
وی با اشاره به اینکه تکدی‌گری، جرم بوده و کمک به متکدی، کمک به توسعه ی جرم است، تصریح کرد: اگر مردم به کمک کردن متکدیان ادامه دهند، توسعه این اقدام سبب افزایش بزهکاری و مشکلات فراوانی در سطح شهر می‌شود که با امکانات فعلی نمی‌توانیم پاسخگوی این معضل باشیم .
فرجی بیان کرد: در راستای اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در این زمینه به کمک رسانه‌ها نیاز داریم تا با مشارکت مردم این جریان را به سمتی هدایت کنیم که کمک‌های مردم در کانال قانونی خود و به نهاد‌های حمایتی تعلق گیرد .

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن