اجتماعی

اقدامات این ۲ ماه در بافت بازار به اندازه ۳۰ سال گذشته است

مدیر پایگاه ملی هگمتانه از اقدامات صورت گرفته در زمینه روند ثبت جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان خبر داد.

صاحب محمدیان‌منصور در گفت‌وگو با پایگاه خبری همدان آنلاین درخصوص تاریخ حضور ارزیابان یونسکو، اظهار کرد: تاریخ دقیقی مبنی بر حضور ارزیابان در همدان اعلام نشده‌است اما از آنجایی که ارزیابان یونسکو در شهریورماه، نشستی در عربستان دارند، باید تا قبل از این نشست از همدان دیدن کنند، و می‌توان به طور تقریبی زمان حضور ارزیابان را اواسط مرداد ماه اعلام کرد.

وی درخصوص اقدامات انجام شده در زمینه ثبت جهانی هگمتانه، عنوان کرد: اقدامات زیادی دراین زمینه صورت گرفته، اما مهم‌ترین کاری که باید هرچه سریع‌تر انجام بگیرد، بحث حذف ترافیک از عرصه محوطه هگمتانه است، که در این زمینه نیز زیرساخت‌های لازم انجام شده و منتظر اقدام نهایی فرمانداری و شهرداری هستیم تا پس از این اقدام پیمانکار میراث فرهنگی آسفالت این خیابان را بردارد.

محمدیان‌منصور با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت ثبت جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان، بیان کرد: ساماندهی محوطه هگمتانه، حذف الحاقات از جداره های بازار، همسان سازی تابلوها، مرمت آثار توسط سازمان میراث فرهنگی، مرمت راسته گلشن تا گندمی ها و ساماندهی بازار، که به این منظور نیروهای شهرداری هرشب در یک راسته مستقرهستند و این مناطق را پاکسازی می‌کنند، از جمله اقداماتی است که انجام شده است.

وی درخصوص همکاری و یا عدم همکاری بازاریان، اظهار کرد: بازاریان طیف‌های مختلفی دارند، برخی از بازاریان در روند اقدامات ما همکاری کرده و گاهی پیشنهاد مرمت نیز می دهند، گروهی به دنبال گرفتن امتیازهستند، اما گروه دیگری نیز به دلیل عدم آگاهی و مطلع نبودن از وضعیت و با تصور ایجاد مشکل در مالکیت و یا رفت‌و آمد خود، از روند اقدامات خوشبین نیستند، اما لازم به ذکر است از شدت اعتراض‌ها کاسته شده و فرآیند اغناسازی نیز در حال انجام است.

مدیر پایگاه ملی هگمتانه با بیان ارائه برنامه آینده شهری که باید به ارزیابان داده‌شود، گفت: علاوه ‌بر اقدامات کالبدی که در راستای ثبت هگمتانه باید انجام بپذیرد، کارهای دیگری مثل تهیه برنامه و ارائه به ارزیابان درخصوص حضور زنان، مباحث توسعه گردشگری، شهر دوستدار کودک، برنامه مدیریتی برای آینده شهرو جریانات روز دنیا مثل گرمایش کره زمین و تغییرات اقلیمی نیز باید به ارزیابان یونسکو ارائه شود.

وی با بیان اینکه سرعت روند کارها بسیار خوب درحال پیگیری است، افزود: ادارات برق و مخابرات بسیار خوب پای‌کار هستند و کمک‌های خوبی در این زمینه به ما ارائه کرده‌اند.

محمدیان‌منصور با بیان اینکه اقداماتی که دراین دو ماه به منظور رفع موانع صورت گرفته، به اندازه اقدامات 30 سال گذشته است، گفت: هدف ثبت جهانی کمک به حفاظت و رونق و زنده نگه‌داشتن بافت‌های شهراست، که در این زمینه ما به هدف غایی خود رسیده‌ایم.

وی در پایان عنوان کرد: طبق پیشبینی‌های صورت گرفته، اقدامات ما در مرداد ماه به پایان می‌رسد و آماده حضور ارزیابان در همدان می‌‌شویم‌.

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن