هشدار تب مالت

مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: استان همدان رتبه اول و دوم بیماری تب مالت در کشور را دارد!
به گزارش پایگاه خبری همدان آنلاین یعقوب اندامی گفت: شیوع بیماری تبمالت در فصل تابستان بیشتر است.
وی خاطرنشان کرد: بین مردم شایع شده که از لبنیات سنتی استفاده و حتی گوشت گوسفند را از مکانهایی مثل روستاها که نظارت دامپزشک برآنها نیست خرید کنند که این مسئله باعث انتقال راحتتر بیماری تب مالت میشود.
وی افزود: سال قبل حدود هزار و ۸۶۰ نفر به بیماری تب مالت مبتلا شدند همچنین تب مالت در همه شهرستان های همدان مشاهده میشود اما آمار مبتلایان در شهرستانهای رزن، کبودراهنگ و قروه درگزین بیشتر است.
اندامی عنوان کرد: استان همدان در بیماری تب مالت رتبه اول و دوم در کشور را دارد و واکسیناسیون کاملتر و آموزش بیشتر میتواند در کنترل این بیماری موثر باشد.
وی اظهار کرد: تبمالت فقط از طریق بهداشت کنترل شدنی نیست و سازمانهای دامپزشکی و جهاد کشاورزی باید برای کنترل این بیماری تلاش کنند.
وی افزود: تب مالت بیماری مشترک بین انسان و حیوان است و درفصل بهار و تابستان بیشترین مقدار شیوع این بیماری را داریم و مردم باید دقت بیشتری در این خصوص داشته باشند.
اندامی افزود: راه انتقال این بیماری فقط شیر و لبنیات نیست و از طریق مصرف گوشت نپخته و خام آلوده به بیماری و برخورد خون و ترشحات آلوده به پوست، داخل چشم، دهان و یا زخم بدن انسان هم قابل سرایت است.
برای مصرف جگر باید از پخته شدن کامل آن مطمئن شوید چرا که جگر با کباب شدن به خوبی نمیپزد و باعث انتقال بیماری میشودو متاسفانه برخی عادت دارند جگر خام میخورند که بسیار خطرناک است!
اندامی خاطرنشان کرد: شیر محلی باید بعد از آن که به نقطه جوش رسید حداقل تا پنج دقیقه به خوبی بجوشد؛ پنیر محلی نیز باید ٣ماه در آب و نمک بماند که البته بهتر این است که به صورت پاستوریزه مصرف شود. بستنی به صورت سنتی مصرف نشود، چرا که برای اطمینان از سالم بودن آن هیچ راهی وجود ندارد.
وی اظهار کرد: تب مالت بیماری هزارچهره است و علائمی همچون تعریق شبانه، کاهش وزن و اشتها، درد شدید عضلانی و استخوانی و تب و لرز دارد که از طریق آزمایش خون تشخیص داده میشود.
وی افزود: مدت درمان این بیماری ۲ماه زمان میبرد و بیمار باید در این مدت دارو را به طور کامل مصرف کند، برخیها تا خوب میشوند مصرف دارو را قطع میکنند که این باعث مقاومت به درمان بیماری شده و درمان در مرحله بعد سخت میشود.
وی خاطرنشان کرد: مردم باید گوشت مورد نیاز را از مکانهایی که دام توسط نظارت دامپزشک ذبح شده است خریداری کنند.