اجتماعی

سفر ارزیابان یونسکو اوایل شهریور به همدان

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان از اقدامات عمرانی و فرهنگی در راستای ثبت جهانی هگمتانه خبر داد.

محسن معصوم علیزاده در گفت‌و گو با پایگاه خبری همدان آنلاین اظهار کرد: پیرو اقداماتی که در جهت ثبت جهانی هگمتانه تا قبل از حضور ارزیابان صورت گرفته، می‌توان اقدامات را به دو بخش عمرانی و فرهنگی تقسیم‌بندی کرد.

وی افزود: اقدامات عمرانی زیادی در جهت ثبت جهانی هگمتانه صورت گرفته مانند مباحث جداره‌سازی، حذف زوائد نصب شده در طول سالیان گذشته، اصلاح ناهماهنگی‌های بصری که در بازار ایجاد شده، نصب سایبان‌ در ارتفاعات مختلف و اقدامات بسیار دیگری که در این زمینه زمینه صورت گرفته‌است.

معصوم‌علیزاده عنوان کرد: دستگاه‌‎‌های اجرایی بسیاری اعم از شهرداری، ادارات آب، برق و گاز تلاش‌های بسیاری در حوزه ساماندهی بازار انجام دادند، همچنین ارزیابانی از حوزه وزارت میراث فرهنگی هر هفته از روند اقدامات اجرایی، بازدید کرده و توصیه‌های لازم را ارائه می‌کنند، لازم به ذکر است که با بازدید شخص آقای استاندار از روند عملیات عمرانی بازار و کاروانسراها، روند کار مثبت ارزیابی شده‌است.

این مقام مسئول با مثبت ارزیابی کردن روند کار و همراهی کسبه و بازاریان، عنوان کرد: یکی از دلایل روند قابل قبول حذف زوائد و کمک برای ایجاد فضای مناسب شهری به منظور زنده کردن فضای تاریخی همدان، همراهی کسبه و بازاریان بوده که در این زمینه کمک های شایانی به ما کرده‌اند.

وی اظهار کرد: موضوع مهم بعد اطلاع‌رسانی به مردم است که ثبت جهانی هگمتانه چه تاثیراتی روی اقتصاد مردم دارد و می‌توان گفت پس از ثبت هگمتانه به عنوان 27 مین اثر، قطعا تغییر در شیوه‌های حضور گردشگران اتفاق می‌افتد و همدان به عنوان یکی دیگر از مقاصد گردشگران در سراسر دنیا انتخاب می‌شود.

معصوم علیزاده با اشاره به تاریخ حضور ارزیابان یونسکو در همدان، گفت: اوایل شهریور ماه ارزیابان یونسکو به مدت یک هفته از 20 آثار تاریخی همدان و هگمتانه، خیابان اکباتان، خیابان بوعلی، میدان امام و آرامگاه بوعلی‌سینا دیدن کرده و مورد ارزیابی قرار می‌دهند و نتیجه مستندات را به شورای مرکزی ارسال کرده و به رای گذاشته می‌شود.

وی افزود: بحث مهم دیگر ادامه‌دار بودن مرمت‌ها و اقدامات اجرایی است، این اقدامات به تازگی آغاز شده و باید ادامه دار باشد، همچنین اقداماتی که در حوزه تالیف شهرداری بافت انجام شده، کمک های بسیاری در این زمینه به ما می‌کند.

معصوم علیزاده در پایان اظهار کرد: امیدواریم پس از ثبت جهانی هگمتانه و توسط اعتباراتی که از طرف سازمان یونسکو به همدان داده‌می‌شود اقدامات مرمتی و به سازی در همدان ادامه دار باشد و طی چند سال آینده تاثیر مثبت ثبت جهانی را در حوزه ارتقا وضعیت مردم و سایر جنبه‌‍ های دیگر شاهد باشیم.

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن