آموزش و پرورش رفتار با کودک را به والدین آموزش دهد

روانشناس حوزه کودک گفت: عمدتا اضطرابی که کودکان در روزهای آغازین مدارس تجربه میکنند بعد از تعطیلاتهای طولانی مثل تعطیلات تابستانی اتفاق میافتد و اکثر این ترس و اظرابها تا حدی امری طبیعی است اما در طولانی مدت به بعد تاثیر منفی روی سلامت جسم و روان کودک دارد.
فاطمه قاسم زاده در گفتوگو با پایگاه خبری همدان آنلاین اظهار کرد: معمولا این اضطرابها ریشه در وضعیت نوع رفتار مدیران و معلمان با کودکان دارد، من به عنوان یک روانشناس حوزه کودک میبینم که اکثر کودکان ما علاقهای به رفتن به مدرسه ندارد و تعداد زیادی نیز از رفتن به مدرسه تنفر دارند.
وی با بیان اینکه به معلمان توصیه میشود که در روزهای آغازین مدرسه شروع به تدریس نکنند، خاطرنشان کرد: بهتر است معلمان سختگیری در روزهای آغازین مدرسه نداشته باشند و رفتار محبت آمیزی با دانشآموزان خود برقرار کنند، ترجیحا روزهای ابتدایی بازگشایی مدارس را به بازی کردن و آشنایی دانش آموز با آموزگار و همکلاسیهای جدیدش اختصاص دهند.
این روانشناس در ادامه بیان کرد: بهتر است که مدیران این اجازه را به دانشآموزانی که ترس از مدرسه دارند بدهند که دیرتر به مدرسه بیایند یا زودتر مدرسه را ترک کنند و زمان کمتری را نسبت به دانشآموزان دیگر در مدرسه سپری کنند یا به عنوان مثال مادر دانشآموز در کلاس درس حضور داشته باشد و مادر با معلم ارتباط برقرار کند تا کودک آسوده خاطر شود.
فاطمه قاسم زاده درخصوص رفتار والدین با این کودکان تصریح کرد: اکثر کودکان ما تا قبل از مدرسه پا به مکانهای عمومی نگذاشتهاند، تحقیقات نشان داده که تنها11% از کودکان قبل از مدرسه مهدکودک میروند و این دلیل روشنی برای ترس کودک از مکانهای پر جمعیت است.
او درادامه بیان کرد: وظیفه آموزش و پرورش است که به والدین طرز رفتارو تربیت صحیح کودک را آموزش دهد که کودکان را به خودشان وابسته نکنند زیرا که این وابستگی هیچ سودی برای مادر و کودک ندارد.
وی در پایان خطاب به والدین دانشآموزان گفت: برای رفتن به مدرسه از کودک حمایت کنید و پشتیبان او باشید، اما بیش از اندازه او را به خود وابسته نکنید. برای روز اول مدرسه، کودک را در آغوش بگیرید، اما سعی کنید در این کار افراط نکنید.