اجتماعی

جاذبه مقصد یا دافع مبدا

جامعه شناس و مشاور اجتماعی عوامل برانگیختن گرایش به مهاجرت های بین المللی جوانان را مورد بررسی قرار داد.

علیرضا شریفی یزدی در گفت و گو با پایگاه خبری همدان آنلاین اظهار کرد: در کشور ما عواملی نظیر پدیده اقتصادی، محدودیت آزادی‌های فردی و معدنی، تحصیل و شغل در مهاجرت، نسل جوان جامعه تاثیر دارد.

او افزود: در کشوری که برای زندگی کردن جوان، در کلان شهری همچون تهران نیازمند 112 سال انتظار برای خرید یک خانه 70 متری است، مشخص است که جوان آینده‌ای را برای خودش تصور نمی‌کند و تنها همین دلیل کافی است تا جوان گرایش به مهاجرت پیدا کند.

شریفی یزدی با بیان اینکه اغلب جوانان ما تحصیلات دانشگاهی مناسبی دارند اما شغل ندارند، خاطرنشان کرد: متاسفانه آماری بیکاری در ایران روز به روز درحال افزایش است و تعداد چشمگیری از این افراد بیکار، از تحصیلات بالایی برخوردار هستند، این موضوع نیز دلیل کافی برای مهاجرت نسل جوان است.

وی در ادامه عنوان کرد: اکثر افرادی که هدفشان مهاجرت است هیچ شناختی از مقصد خود ندارند و این مشکل بزرگی در مهاجرت است که مشکلات بزرگتری را نیز به دنبال دارد.

او در خصوص عدم شناخت کافی از مقصد نیز بیان کرد: متاسفانه در وضعیت کنونی جوانانی که هدف اصلیشان مهاجرت است به صفات بارز مقصد توجهی ندارند و معتقدند، به هر اندازه که مقصد صفات منفی داشته باشد از مبدا نیکوتر است.

شریفی یزدی ادامه داد: مقصد جوانان جاذبه مقصد نیست بلکه دافع مبدا است و همین امر علت اصلی مشکلاتی است که جوانان به آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن