سلامت و پزشکی

پروتئین، سلاحی مهم در مبارزه با کرونا

یک کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی در رابطه با رژیم غذایی مبتلایان به کرونا در منازل، گفت: در روزهای ابتدایی بیماری، فرد توانایی خوب غذا خوردن را دارد، پس باید این فرصت را مغتنم شمرد و در وعده‌های اصلی و میان‌وعده‌ها، منابع پروتئینی را در کنار نان و برنج افزایش داد.

علی محمدی منش در گفت و گو با پایگاه خبری همدان‌آنلاین، تهییه و مصرف سوپ‌های کم چرب و محتوی ورمیشل یا غلات، همراه با سبزیجاتی همانند پیاز، هویج و گوشت چرخ کرده یا ریش شده را به مبتلایان کووید-19 در منازل توصیه کرد و افزود: در این شرایط احتمال دارد بیمار بویایی و چشایی خود را از دست داده باشد از این رو مصرف بعضی از ادویه‌ها مثل دارچین، تا حدی اشتهای فرد را تحریک ‌می‌کند.

وی با اشاره به اینکه گوشت و سایر منابع پروتئین مثل تخم مرغ، منبع بسیار مناسب روی و آهن هستند، افزود: هردو این‌ها برای تقویت سیستم ایمنی ضروری بوده و مصرف پروتئین در روزهای اول بیماری و قبل از بی اشتها شدن یا ایجاد حالت تهوع، امری ضروری است.

این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه کرونا، ویروسی بسیار موذی بوده و با تضعیف بدن شروع به آسیب رسانی می‌کند، مطرح کرد: وقتی فردی متوجه علائم کرونا شد، از ابتدای قرنطینه باید دقت بیشتری در مراعات اصول تغذیه خود داشته باشد چراکه این عمل باعث جلوگیری از تضعیف بیشتر بدن می‌شود؛ در مبتلایان به کرونا تا زمانی که علائم گوارشی مثل بی اشتهایی یا اسهال هنوز ظاهر نشده است، بیمار توانایی خوب غذا خوردن را دارد، پس این فرصت را باید مغتنم شمرد و در وعده های اصلی و میان‌وعده‌ها، منابع پروتئینی را در کنار نان و برنج افزایش داد.

محمدی منش با بیان اینکه در روزهای بعد امکان دارد بدن به مرور ضعف و بی اشتهایی را تجربه کند، اظهار کرد: در این دوران احتمال بروز علائم گوارشی هم وجود داشته از این رو در قدم اول هیچگاه مراقبان بیمار نباید برای غذا خوردن اصرار بیش از حد داشته باشند چراکه غذا خوردن در این حالت باعث ایجاد تهوع و استفراغ شده که این امر که بیمار رو خصوصا از نظر روحی ضعیف می‌کند.

وی با تاکید براینکه در این روزهای نسبتا سخت که بیمار با ویروس در مبارزه‌ی جدی قرار دارد، خواب و استراحت در حالت دراز کش و مصرف مایعات به مقدار زاید همانند انواع آبمیوه ی طبیعی یا آب هویج ضروری است، عنوان کرد: آبمیوه و آب هویج علاوه بر تامین کالری مورد نیاز بیمار در حالت بی اشتهایی،  میتواند منابع ویتامین و آنتی اکسیدان خوبی را به بیمار برساند و از این طریق سیستم دفاعی فرد را به خوبی تقویت کند؛ لازم به ذکر است  بعد از گذر از مرحله ی پیک، بیماری به صورت  خیلی سریع رو به بهبود رفته و اشتها بهتر می‌شود از این رو فرد دوباره می تواند خودش را ریکاوری و به حال عادی بازگردد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن