فرهنگ و هنر

آیین رونمایی از تمبر یادبود نخستین سمپوزیوم ملی مجسمه سازی همدان

آیین رونمایی از تمبر یادبود نخستین سمپوزیوم ملی مجسمه سازی همدان با حضور رئیس و برخی اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار همدان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، معاون خدمات شهری شهردار و برخی از مدیران شهری و تعدادی از داوران و شرکت کنندگان این سمپوزیوم در مرکز همایش‌های قرآنی و بین المللی همدان برگزار شد.

  • شهردار همدان با بیان اینکه برگزاری سمپوزیوم ملی مجسمه سازی منجر به توسعه گردشگری همدان خواهد شد، عنوان کرد: پاسداشت بزرگان و مفاخر حوزه‌های مختلف علمی، ادبی، هنری، فلسفی و… بستر توسعه پایدار همدان را رقم خواهد زد و برگزاری این سمپوزیوم‌ها نقش مهمی در معرفی همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران خواهد داشت.
    به گزارش پایگاه خبری همدان‌آنلاین، عباس صوفی با تاکید براینکه در حوزه مدیریت شهری نگاه همه جانبه و توسعه محور در تمامی عرصه‌های عمرانی، اجرایی، خدماتی و فرهنگی مورد توجه است، مطرح کرد: در همین راستا پاسداشت و بزرگداشت مفاخر همدان در اولویت قرار دارد و معتقدم غفلت در این حوزه قابل قبول نیست.
    وی با بیان اینکه برگزاری این سمپوزیوم ملی منجر به توسعه گردشگری همدان خواهد شد، گفت: در کنار اجرای فاز نخست این پروژه فرهنگی به دنبال برگزاری سمپوزیوم ملی مجسمه سازی مشاهیر معاصر همدان هستیم که از تمامی صاحب نظران، هنرمندان و اهالی رسانه درخواست داریم در این حوزه به ما کمک کنند و امیدوارم به زودی شاهد احداث پارک مشاهیر و نصب سردیس این مفاخر در این پارک باشیم.
  • رئیس شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه علما، فضلا، شعرا، ادبا و بزرگان؛ اصالت و هویت پایتخت تاریخ وتمدن بودن شهر همدان هستند، عنوان کرد: وجود علما، فضلا، شعرا، ادبا و بزرگان و مفاخر نامی و برجسته همدان، حکایت از اصالت و هویت منحصربفرد پایتخت تاریخ و تمدن ایران دارد که بایستی مورد توجه همگان قرار گیرد که خوشبختانه شورای اسلامی شهر و شهرداری همدان نسبت به این حوزه اهتمام ویژه‌ای دارند.
    سیدمسعود عسگریان ادامه داد: برگزاری این سمپوزیوم ملی فرصت خوبی در معرفی و شناساندن مشاهیر همدان در سطوح ملی و بین المللی است چرا که در واقع صحه‌ای بر اصالت دیرین همدان دارد.
    وی با تأکید بر این که معرفی همه جانبه مشاهیر و مفاخر همدان به شهروندان و گردشگران ضرورت دارد، گفت:‌ در کنار اجرای سردیس این مشاهیر، انتظار می‌رود شرح مختصری از زندگی نامه این بزرگان نیز آورده شود تا شهروندان به ویژه نسل فعلی و همچنین گردشگران با بزرگان و مفاخر همدان که شناسنامه این دیار هستند بیش از پیش آشنا شوند. احسانی: رویکرد فرهنگی شورای شهر و شهرداری همدان در سه سال اخیر جای تقدیر دارد
    مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز در این مراسم اظهار کرد: در زمینه توسعه منطقه‌ای و جغرافیایی باید به تمامی حوزه‌ها توجه شود که در این مسیر نگاه حمایتی و همه جانبه به حوزه زیرساختی فرهنگ و هنر ضروری و اجتناب ناپذیر است.
    احمدرضا احسانی افزود: فعالیت در حوزه فرهنگ و هنر به هیچ عنوان هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری است و ارزش افزوده به همراه دارد و منجر به کاهش بزه اجتماعی در جامعه می‌شود که خوشبختانه در سه سال اخیر شاهد رویکرد مثبت شورای اسلامی شهر و شهرداری همدان به این حوزه هستیم که جای تقدیر دارد.
    وی بیان کرد:‌ تعامل مجموعه مدیریت شهری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی منجر به جریان سازی فرهنگی خواهد شد که در نتیجه آن شاهد افزایش مشارکت شهروندان در مسیر توسعه شهری خواهیم بود.
    وی با بیان اینکه برگزاری سمپوزیوم ملی مجسمه سازی همدان نقش مهمی در تحقق اهداف و چشم اندازهای گردشگری همدان رقم خواهد زد، بیان کرد: همدان ظرفیت‌های غنی و بی نظیری در تمامی حوزه‌ها دارد که بایستی با افزایش تعامل و همکاری‌های دوسویه در جهت بهتر شدن زندگی شهروندان گام‌های جدی را در این زمینه شاهد باشیم.
  • معاون خدمات شهری شهردار همدان از ساخت 23 سردیس مشاهیر شهر همدان خبرداد و تصریح کرد:
    همدان دارای مفاخر و مشاهیر نامی در جهان است که هر کدام از این چهره‌ها سند اعتباری برای پیشینه پایتخت تاریخ و تمدن ایران به شمار می‌روند که باید از این ظرفیت عظیم در جهت معرفی و شناساندن هر چه بهتر همدان در سطوح ملی و بین المللی استفاده کرد.
    وحید علی ضمیر تصریح کرد: این سمپوزیوم به دلیل تعدد مشاهیر و مفاخر نامی همدان و با همکاری و تعامل سایر دستگاه‌های اجرایی و اساتید برجسته همدان شناسی در یک بازه زمانی چند ساله پیگیری و نهایی شده است که در دو فاز اجرا خواهد شد.
    وی ادامه داد: در فاز نخست تعداد 23 سردیس مشاهیر قبل از قرن سیزده هجری شمسی در حوزه‌های مختلف طراحی و اجرا خواهد شد که در همین راستا و در فاز دوم شاهد اجرای سردیس مشاهیر دوره معاصر خواهیم بود.
    علی ضمیر عنوان کرد: شروع این برنامه از ابتدای مهرماه امسال کلید خورد که بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر و تأکید ویژه شهردار طراحی و اجرای سردیس مشاهیر همدان در دستور کار سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری قرار گرفت.
    وی افزود: 15 آذرماه فراخوان ارسال رزومه از سوی فعالان این حوزه آغاز شد که خوشبختانه شاهد استقبال بی نظیر 80 نفر از هنرمندان و افراد شاخص مجسمه ساز کشور بودیم که در نهایت در 20 دی ماه آثار و سوابق دریافتی توسط سعید شهلاپور، بیژن غنچه پور و حسین علی عسگری از بزرگان عرصه مجسمه ساز کشور بررسی و داوری شد.
    معاون شهردار همدان ادامه داد: پس از داوری‌ها و بررسی‌های صورت گرفته 30 هنرمند شاخص مجسمه ساز در دو بخش اصلی و رقابتی شناسایی و معرفی شدند که در بخش اصلی 16 نفر از این هنرمندان طراحی و ساخت ماکت سردیس مشاهیر را انجام خواهند داد و 14 هنرمند دیگر نیز در بخش رقابتی و در دو گروه هفت نفره اقدام به ساخت ماکت خواهند کرد.
    علی ضمیر بیان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و بعد از نهایی شدن ماکت‌های طراحی شده، افتتاحیه رسمی این سمپوزیوم در دهه اول اسفندماه با حضور بزرگان، مسوولان و رسانه‌ها برگزار خواهد شد که امیدواریم در اوایل سال آینده شاهد نصب سردیس‌ها باشیم.
برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن