داویجان؛ میزبان جشنواره مروار بافی
دومین جلسه هماهنگی برگزاری جشنواره مرواربافی داویجان و کلوچه گوراب در محل سالن جلسات اداره میراث فرهنگی ملایر با حضور نمایندگان دستگاه های مرتبط، دهیاران روستاهای گوراب و داویجان و هنرمندان مروارباف برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری همدان آنلاین؛ رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر، در این جلسه با اشاره به روند ثبت روستای ملی صنایع دستی مروار بافی بیان کرد: در این راستا تلاش های بسیاری صورت گرفته است و بسیار نیز جای کار وجود دارد.
ابراهیم جلیلی ادامه داد: جشنوارهها در معرفی ظرفیت و پتانسیل روستا بسیار مهم و حیاتی اند و بهترین زمان برگزاری این جشنواره همزمان با زمان برداشت مروار است، کلوچه ملایر دارای برند ملی و به اسم روستای گوراب ثبت شده و امسال قرار است نخستین جشنواره مروار بافی داویجان و کلوچه گوراب برگزار شود.
جلیلی با تقسیم وظایف در برگزاری این جشنواره، اظهار کرد: در این رویداد از سه نفر از هنرمندان پیشکسوت مروار بافی،سه نفر از بهترین کلوچه پزان شهرستان و سه نفر از کشاورزانی که با کیفیت ترین مروار را کشت کرده اند ، تقدیر می شود.
وی از برنامه های جنبی این جشنواره می توان به بازارچه عرضه محصولات صنایع دستی علی الخصوص مروار، نان و کلوچه محلی، سوغات و محصولات کشاورزی، برگزاری ورکشاپ مرواربافی و برنامه های متنوع فرهنگی ، قرعه کشی و اهدا سبدهای مروار به شرکت کنندگان در این رویداد خبر داد.
گفتنی است ؛ هنر “مرواربافی” یکی از مهمترین رشتههای صنایع دستی شهرستان ملایر است که سابقه تولید و کشت آن به صدها سال قبل و به نوعی به زمان تولید انگور میرسد، چراکه کاربردی مهمی در حوزه کشاورزی دارد و از آن برای کارهای دامداری، ابزار کشاورزی و ظروف خانگی و نگهداری محصولات باغی استفاده میشود.
مروار” یک نوع چوب ترکهای اسـت که در ملایر کاشته و تولید میشود، البته تهیـه آن در منـاطق دیگر نیز امکانپذیر بوده، اما نه باکیفیت ملایر، بهترین نوع مروار کشور در ملایر کشت میشود.